Releasedatum en trailer Pokémon Scarlet en Pokémon Violet onthuld

The Pokémon Company International en Nintendo hebben vandaag bekendgemaakt dat de videospellen Pokémon Scarlet en Pokémon Violet op 18 november 2022 uitgebracht zullen worden. Daarnaast worden er in een gloednieuwe trailer op het officiële YouTube-kanaal van Pokémon onlangs ontdekte Pokémon gepresenteerd.

Digitale vooruitbestellingen van de spellen zijn vanaf vandaag verkrijgbaar in de Nintendo eShop.
Covers
Koraidon en Miraidon, de nieuwe Legendary Pokémon die in deze spellen verschijnen, staan op de cover van de winkelversie van het betreffende spel. De titellogo’s springen eruit door het folieachtige design dat deze Legendary Pokémon als motief gebruiken. De verpakkingen van deze spellen zien er hetzelfde uit als de covers van oude boeken en roepen het gevoel op dat er een nieuwe avontuur op komst is.

Multiplayer
Pokémon Scarlet en Pokémon Violet zijn de eerste openwereld-RPG’s in de Pokémon-serie. Naast de vertrouwde mogelijkheden zoals het ruilen van Pokémon en het vechten met Pokémon kunnen spelers in deze spellen de verschillende locaties van de regio met maximaal vier spelers verkennen.

Nieuwe personages en Pokémon

Professor Sada en Professor Turo
Voor het eerst bepaalt de versie die een speler kiest, welke van de twee professors in het spel verschijnt. In Pokémon Scarlet ontmoeten spelers professor Sada en in Pokémon Violet ontmoeten ze professor Turo. Elke professor doet onderzoek naar de overleveringen uit de regio.

Nemona
Nemona heeft een vrolijk en energiek karakter en een grote passie voor Pokémon-gevechten. Ze is een ervaren Pokémon Trainer en een grote steun en betrouwbare gids voor spelers tijdens hun avonturen.

Op hun tocht komen spelers tot nu toe onbekende Pokémon tegen. Hiertoe behoren de volgende drie Pokémon, die deel uitmaken van het team van Nemona.

Pawmi
Naast de elektrische holtes in zijn wangen heeft Pawmi op zijn voorpoten organen die elektriciteit ontladen. Hij wekt energie op door over zijn wangen te wrijven. Vervolgens geeft hij zijn tegenstanders een schok door ze aan te raken met de kussentjes op zijn voorpoten.

De vacht die zijn lichaam bedekt, biedt uitstekende bescherming tegen de kou en dient als opslagplaats voor elektriciteit. Als hij zich niet op zijn gemak voelt, begint deze behoedzame Pokémon over zijn wangen te wrijven om zich voor te bereiden op het afgeven van een elektrische schok.

 • Category: Mouse Pokémon
 • Type: Electric
 • Height: 0,3 m
 • Weight: 2,5 kg
 • Ability: Static / Natural Cure

Lechonk
Lechonk gebruikt zijn reukzin om alleen de lekkerst ruikende wilde grassoorten en de rijpste bessen te zoeken en te eten. Vanwege zijn eetgewoonten verspreidt hij een geur die lijkt op kruiden waar Pokémon van het type Bug een hekel aan hebben. Als hij door een tegenstander aangevallen en opgeschrikt wordt, stormt hij in paniek voorwaarts.

Op het eerste gezicht lijkt hij dik, maar in werkelijkheid is het lichaam van deze Pokémon zeer gespierd omdat hij continu op pad is op zoek naar voedsel.

 • Category: Hog Pokémon
 • Type: Normal
 • Height: 0,5 m
 • Weight: 10,2 kg
 • Ability: Aroma Veil / Gluttony

Smoliv
De olie die uit zijn hoofd komt, smaakt zeer bitter en is niet geschikt voor consumptie.
Wanneer hij opgeschrikt of aangevallen wordt, vuurt Smoliv deze olie af om zijn tegenstander af te remmen. Hij maakt dan van de gelegenheid gebruik om weg te rennen.

In de vrucht op zijn hoofd slaat Smoliv de olie op die gemaakt is van voedingsstoffen die hij via fotosynthese verkrijgt. Hiermee kan hij een week lang zonder eten en drinken. Hij geeft de voorkeur aan een droog en zonnig klimaat. En hij brengt zijn dagen graag al zonnebadend door.

 • Category: Olive Pokémon
 • Type: Grass / Normal
 • Height: 0,3 m
 • Weight: 6,5 kg
 • Ability: Early Bird
De survivalist met het verkeerde plan. Deze survival game "expert" is het 2de nieuws slaafje van de redactie. Klaar om alles fout te laten lopen gaat hij als een gepassioneerde zombie de gaming nieuws wereld in.

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password