Ravensburger geeft een vooruitzicht op wat je kunt verwachten van Disney Lorcana TCG’s line-up

Ravensburger, gerenommeerde uitgever van bekroonde bordspellen, speelgoed en puzzels van hoge kwaliteit, onthult vandaag een deel van de 2024 Disney Lorcana Trading Card Game line-up, inclusief nieuwe producten, competitieve evenementen en Organized Play-activiteiten. Daarnaast deelt het bedrijf ook de officiële verkoopdata voor de (4) sets die het hele jaar door zullen verschijnen.

Het Disney Lorcana TCG zal een nieuw stand-alone product introduceren genaamd Disney Lorcana TCG Gateway, een progressieve learn-to-play-ervaring ontworpen om nieuwe spelers wegwijs te maken in het spel en de TCG-omgeving. Deze ultieme beginnersintroductie van de Disney Lorcana TCG bevat alles wat twee spelers nodig hebben om direct uit de doos te spelen: twee basis Disney Lorcana TCG-decks van 30 kaarten, een spelbord voor twee spelers met character standees, spelregels, spelershandleidingen en extra kaarten die spelers aan hun decks kunnen toevoegen naarmate ze de kaarttypes en het spel leren kennen. Als spelers Gateway helemaal hebben uitgespeeld, hebben ze twee standaard Disney Lorcana TCG-decks opgebouwd die ze kunnen meenemen en met vrienden kunnen spelen. Gateway komt uit op 9 augustus 2024 en kost € 24,99. Dit is een spel voor twee spelers vanaf 8 jaar.

Voor de gevestigde spelers brengt 2024 spannend nieuws over competitieve- en organized play-evenementen. Ten eerste lanceert Ravensburger vanaf het voorjaar van 2024 een officieel compleet circuit in Noord-Amerika en Europa. Met de titel Disney Lorcana Challenge beginnen de evenementen op regionaal niveau waar spelers kunnen strijden om zich te kwalificeren voor respectievelijk de Noord-Amerikaanse en Europese kampioenschappen, waarbij de beste spelers een uitnodiging verdienen voor het wereldkampioenschap dat gepland staat voor begin 2025.

De beste vier spelers van elk evenement kwalificeren zich voor het Noord-Amerikaanse of Europese kampioenschap in hun respectievelijke regio. Aanvullende details zijn onder andere:

  • North American Championship en European Championship evenementen zijn gepland voor het vakantieseizoen in 2024. Spelers kunnen zich kwalificeren door deel te nemen aan Challenge Events op regionaal niveau en er zal een extra mogelijkheid zijn om zich te kwalificeren tijdens het evenement.
  • World Championship 2025 wordt een wedstrijd die alleen op uitnodiging plaatsvindt tijdens een groter open evenement.
  • Meer details en een volledig Disney Lorcana TCG evenementenschema, registratie, regels en prijs details zullen worden gedeeld in maart op de officiële Disney Lorcana TCG site (disneylorcana.com).

Op lokaal niveau start Ravensburger in april 2024 na de release van de set Into the Inklands met een nieuw soort evenement voor organized play in de winkel: Set Championships. Bepaalde Disney Lorcana TCG organized play-locaties kunnen een Into the Inklands Kampioenschap organiseren, dat een unieke, betoverde Stitch – Rock Star-promokaart bevat die alleen beschikbaar is als prijs bij de Into the Inklands-kampioenschappen. De beste twee spelers van het evenement kunnen ook een speelmat winnen met het nieuwe Stitch – Rock Star-artwork. Details over hoe retailers een Into the Inklands-kampioenschap kunnen organiseren, volgen na februari 2024.

Jeffrey is het nieuws-slaafje van onze redactie. Altijd hongerig naar het laatste gaming nieuws staat hij dag en nacht klaar om de rest van de redactie bij te staan met het heetste gaming-nieuws. Bovendien is hij een grote fan van TCG, en vooral dan Yu-Gi-Oh!, waarvan hij bijna encyclopedische kennis heeft. Als een zombie dwaalt hij door onze gangen, zoekend naar nieuws en cafeïne, terwijl je hem stilletjes "kaartjes" hoort mompelen. Probeer hem vooral niet tegen te houden, want dan daagt hij je uit voor een Yu-GI-Oh! duel!

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password