Rare Replay

Rare Replay
Rare Replay
Genre:Ontwikkelaar:Uitgever:

Rare mag ondertussen 30 kaarsjes uitblazen, dus dat moet gevierd worden,” dacht men bij Microsoft en Rare. Ter ere van hun 30-jarig bestaan, hebben Rare en Microsoft Rare Replay uitgebracht, een compilatie bestaande uit 30 van de beste games die Rare gemaakt heeft.

Is deze compilatie zijn geld waard? Jazeker! Rare Replay kost maar 30 euro en hiervoor krijg je 30 games in de plaats. Er zitten zowel games in van hun beginperiode met vector graphics, tot en met hun games voor Xbox 360 -en neen, geen Kinect games-. Dit maakt van Rare Replay de beste compilatie die ik ooit in mijn leven gespeeld heb. Deze game heeft voor ieder wat wils. Hou je van retro games? Check! Heb je liever modernere games? Check! Zo zitten er games in uit elke periode van Rare’s geschiedenis. Deze collectie bevat games die oorspronkelijk waren gemaakt voor onder andere de ZX Spectrum, nes, N64, Xbox, en Xbox 360.

Het is erg leuk om deze games opnieuw te spelen, of voor wie deze games nog niet kende: er kennis mee te maken. Er zit ook een erg leuke feature in deze game: de snapshots. Dit zijn uitdagingen die je in de games kan aangaan, zoals bv: “versla x aantal vijanden”, “overleef zoveel seconden”, of “bereik x aantal kamers binnen een vastgestelde tijd”. Deze uitdagingen maken vooral de oudere games steeds weer leuk en interessant om te spelen, zeker aangezien er leaderboards aan vasthangen.

Al koopt vermoedelijk iedereen -net zoals ik, trouwens- deze collectie niet voor de oudste games. Men koopt deze game vooral voor de knallers uit het N64 tijdperk, en de Xbox en Xbox 360 games, zo is het althans voor mij het geval. Daarover kan ik je alvast vertellen dat deze games je niet teleur zullen stellen! Zo heeft men gelukkig bijConker’s Bad Fur Day niet voor de gecensureerde en aangepaste Xbox-versie gekozen, maar de originele groffe en platte versie van op de N64. Alleen voor deze game al zou je deze collectie in huis moeten halen. Om dan maar te zwijgen van Banjo-Kazooie, tot de dag van vandaag raakt men het er nog steeds niet over eens welk nu de beste N64 platformer was: Super Mario 64 of Banjo-Kazooie.

Door de verschillende games te spelen en milestones erin te behalen -lees: achievements- kan je verschillende behind the scenes-video’s van Rare vrijspelen. Zo kun je de volledige geschiedenis van Rare en hun games bekijken en de making off’s van hun games. En voor wie net zoals ik graag achter achievements jaagt, heb ik goed nieuws: er zijn in deze game maar liefst 200 achievements te behalen, goed voor 10,000 gamerscore!

Helaas is wel niet alles een even groot feest, en zijn er toch enkele kleine minpuntjes. Zo zijn de laadtijden soms best wel lang. Ook staan niet alle games op de disc: de Xbox 360- en de Xbox Live Arcade-versies van games zullen nog apart moeten worden gedownload, al mag dit uiteraard geen probleem zijn voor zulk een grote collectie, maar hou er toch rekening mee dat je toch zeker 50GB vrij zult moeten hebben voor deze game. Nog een puntje van commentaar is het feit dat de Xbox 360 games ook wat langer duren voor ze ingeladen zijn: wanneer je ze start, krijg je eerst nog het Xbox 360-opstartscherm te zien aangezien deze games worden geëmuleerd op je Xbox One. Maar daar gaan we op zich niet al te moeilijk over doen, want het blijft tenslotte een ongelooflijk vette collectie! Al is het wel het vermelden waard natuurlijk.

Conclusie:
Rare Replay is een enorm mooie, sfeervol gepresenteerde collectie, die je gewoonweg zonder nadenken in huis kan halen. Het spel bevat stuk voor stuk topgames waarmee je een lange tijd zoet zal zijn. We hopen alvast dat meerdere developers dit voorbeeld zullen volgen en dat we in de toekomst meer van dit soort collecties mogen verwachten. Dit smaakt naar meer!

Good

  • Uren speelplezier met de grote hoeveelheid games
  • Zeer goede prijsverhouding
  • Geweldige nostalgische sfeer

Bad

  • Soms lange laadtijden
9

Fantastisch

Jimmy "Verjim" is een gedreven gamer, met Tekken als zijn all-time favoriet. Aangevoerd door alle beschikbare soorten koffie, speelt hij elke game op zijn pad en zorgt ervoor dat zijn lezers precies weten waar games in uitblinken of net mis lopen. Overdag is hij actief bezig met fotografie, maar wanneer de schaduw valt, zal de pen van deze oprichter en hoofdredacteur genadeloos inkt doen vloeien

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password