Rainbow Six Siege Operation Shifting Tides nu beschikbaar

Operation Shifting Tides, het vierde en laatste seizoen van het vierde jaar van Tom Clancy’s Rainbow Six Siege, is nu beschikbaar op PlayStation 4, Xbox One en Windows PC. Operation Shifting Tides brengt een nieuwe aanvaller en verdediger, respectievelijk Kali uit India en Wamai uit Kenia, naar de game. Ook is de map Theme Park volledig opnieuw ontworpen.

Spelers met de Year 4 Pass hebben nu toegang tot de nieuwe Operators. Voor de overige spelers is het vanaf 10 december mogelijk om de twee gloednieuwe Operators te ontgrendelen met Renown of R6 Credits. Alle andere nieuwe content, inclusief de nieuwe versie van Theme Park, is nu gratis beschikbaar voor alle spelers.

In Operation Shifting Tides ontmoeten spelers twee nieuwe Operators:

  • Kali, de nieuwe aanvaller uit India, is gewapend met het gloednieuwe CSRX 300 scherpschuttersgeweer. Dit wapen breekt barricades en luiken met één schot. Verder is één schot in de torso genoeg om de tegenstander neer te halen (injure). De gadget van Kali is onder de loop van de CSRX 300 te vinden: de LV Explosive Lance, die alle gadgets vernietigt aan beide kanten van een breekbare of verstevigde oppervlakte.
  • Wamai, die nieuwe verdediger uit Kenia, beschikt op zijn beurt over een gadget genaamd het Mag-NET Systeem. De gadget trekt vijandelijke projectielen aan en laat ze afgaan op de locatie van de geplaatste Mag-NET. Wamai maakt granaten en andere projectielen nutteloos of beter nog, hij keert ze tegen hun gebruikers.

Naast de twee nieuwe Operators ontdekken spelers de opnieuw ontworpen map Theme Park. In deze nieuwe versie is het gehele spoorplatform verwijderd en zijn de oost- en westkant van de map dichter bij elkaar gebracht. De bomplaats ‘Waterspuwer en het Griezelige Restaurant’ zijn vervangen door ‘de Troonzaal en Wapenopslag’. De Gongkamer in dit gebied is de nieuwe hoofdingang, terwijl de Arcade-ingang (voorheen de hoofdingang) voortaan geblokkeerd is.

Eén van de overige updates dit seizoen is een vernieuwd penetratiesysteem voor ledematen (kogels gaan nu door ledematen heen en raken mogelijk ook het hoofd of de torso met de bijbehorende schade). Om te stoppen met het abseilen aan de zijkant van gebouwen moet voortaan een knop ingedrukt worden, om ongewenste acties te voorkomen. Ook zijn de prijzen van verschillende Operators verlaagd (Hibana, Echo, Dokkaebi, Vigil, Zofia, Nomad en Kaid). Als laatste is er een nieuwe Elite skin verkrijgbaar: de Capitão Elite skin.

 

Jimmy "Verjim" is een gedreven gamer, met Tekken als zijn all-time favoriet. Aangevoerd door alle beschikbare soorten koffie, speelt hij elke game op zijn pad en zorgt ervoor dat zijn lezers precies weten waar games in uitblinken of net mis lopen. Overdag is hij actief bezig met fotografie, maar wanneer de schaduw valt, zal de pen van deze oprichter en hoofdredacteur genadeloos inkt doen vloeien

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password