Rainbow Six Siege kondigt plannen voor jaar 9 aan

Vandaag heeft Ubisoft een ambitieuze Year 9 roadmap aangekondigd voor Rainbow Six Siege, met vier seizoenen boordevol actie, twee nieuwe Operators, twee Operator remasters, wijzigingen in de balans, verbeterde onboarding en trainingsfuncties, een cross-play update, een moderne machine-learning Versus AI Playlist, verdere anti-cheat en anti-toxicity maatregelen, en nog veel meer updates om de game te versterken als de ultieme tactische shooter-ervaring.

Tijdens Year 8 introduceerde Rainbow Six Siege het Commendation-systeem om positief spel te belonen, vier nieuwe Operators, één nieuwe map en een uitgebreide map rework, nieuwe controller lay-outs, een eerste Mousetrap-systeem voor anti-cheat detectie, de nieuwe Arcade-afspeellijst en nog veel meer. In Jaar 9 blijft Ubisoft zich inzetten om de resonerende en eerlijke gameplay van Rainbow Six Siege te behouden.

Year 9 Roadmap
Operation Deadly Omen, het eerste seizoen van Year 9, brengt de angstaanjagende schurk Deimos onder de controle van spelers. Daarnaast introduceert het eerste seizoen belangrijke updates, zoals een nieuw menu voor inventarisbeheer. Dit systeem, bekend als de Locker, is een makkelijkere manier voor spelers om hun skincollectie te organiseren, te bekijken en te openen. In navolging van het Year 8 Season 4 Test Server Lab, zijn andere updates onder andere een vernieuwd schildmechanisme voor evenwichtiger spel en een attachments & ADS upgrade. De ADS-upgrade zal een tactische speelstijl belonen en versterken door de toegang tot vergroten te verminderen en een methodische speelstijl te ondersteunen.

De remasters van Seizoen 2 brengen volledig geüpgradede Operators opnieuw uit en blazen een aantal oude favorieten nieuw leven in, te beginnen met Recruit, de startoperator. Daarnaast introduceert Seizoen 2 het volgende: de volledige release van het Reputatiesysteem; kaartfilters in de Standard Playlist; nieuwe kaarten en nieuwe Target-oefeningen in de Map Training Playlist; en de volledige release van Siege Marketplace.

Seizoen 3 introduceert een nieuwe Greek Operator, de langverwachte badges en het carrièresysteem, toegang tot de Shooting Range tijdens matchmaking, het Siege Cup-toernooi en een vernieuwde versus AI-modus met een volledig nieuwe functie: AI kan aanvallers besturen, waardoor spelers dit keer als verdedigers kunnen spelen. Het aankomende badgesysteem is bedoeld om prestaties van spelers te vieren en te erkennen, zodat spelers hun toewijding kunnen laten zien. Daarnaast zal het Siege Cup-evenement, een competitief toernooisysteem, spelers unieke beloningen bieden. De nieuwe Versus AI-afspeellijst, die machine learning gebruikt om een specifieke aanvalsstijl na te bootsen, stelt spelers in staat om hun verdediging te oefenen ter voorbereiding op wedstrijden.

Tot slot bevatten de Season 4-updates een remastering van een geliefde Amerikaanse Operator en een cross-play update voor toegang tot matchmaking met PC voor Console-spelers. Daarnaast is Season 4 van plan om anti-cheat inspanningen te ondersteunen door het implementeren van een systeem dat cheaters automatisch zal kicken en de negatieve impact van cheaters op wedstrijden zal minimaliseren.

Rainbow Six Siege blijft zich inzetten voor een eerlijke gameplay voor alle spelers en hanteert een zero-tolerance beleid voor toxiciteit en valsspelen. Nieuwe aanvalsteams kunnen de anti-cheatoplossingen regelmatiger bijwerken en versterken, waaronder het QB System voor pc-gebruikers en Mousetrap voor consolegebruikers. Jaar 9 bouwt verder aan spelerbeschermingsfuncties, zoals nieuwe vereisten voor gerangschikte speellijsten, een update van het reputatiesysteem en verbeteringen aan gegevensverboden. Het team heeft met name de op machine learning gebaseerde dataverboden verbeterd zodat ze de impact van valsspelers effectiever kunnen verminderen, naast verbeterde accountverboden op PC. Mousetrap wordt geïmplementeerd in het reputatiesysteem en er komt een volledige release van geautomatiseerde tekstchatmoderatie.
Na de updates van Year 8 komen er dit jaar meer op comfort gerichte updates. De comfortupdates voor spelers zijn bedoeld om de levenskwaliteit te verbeteren en functies toe te voegen voor een soepelere Rainbow Six Siege-ervaring. In Season 1 zijn dit onder andere verbeteringen aan het betreden en verlaten van een rappel en het ophalen van gadgets. Ook komt in Operation Deadly Omen de Locker, een makkelijkere manier voor spelers om hun verzamelde items te sorteren, te favorieten en te beheren. Verder wordt er een nieuw badge- en carrièresysteem toegevoegd dat spelers aanmoedigt om badges te verdienen en de carrièrepagina te gebruiken om een overzicht van hun voortgang te zien.

Spelers kunnen ook verwachten dat previsualisatie wordt geïmplementeerd voor mechanica zoals projectielbaan, drone-sprong en inzetbare gadgets. Met previsualisatie kunnen spelers zelfverzekerder en preciezer zijn bij het gebruik van gadgets, waardoor nieuwe of terugkerende spelers effectief worden ingewijd in de huidige staat van het spel. Trajectvoorvisualisatie is beschikbaar in alle speltypen en kan in de instellingen worden in- of uitgeschakeld.

Daarnaast is Year 9 van plan om verbeteringen voor wedstrijden te introduceren, waaronder een nieuwe 1v1-preset voor aangepaste wedstrijden en een beter matchmaking-systeem. Dynamische matchmaking wordt afgestemd op elke specifieke regio, zodat spelers de juiste match krijgen, ongeacht waar of wanneer ze spelen. Het ontwikkelingsteam is van plan om After-Action Report 2.0 te lanceren om het einde van de wedstrijden beter zichtbaar te maken en meer details te geven over de gespeelde wedstrijd.

Het doel van balanceren in Rainbow Six Siege dit jaar is om de run and gun meta te doorbreken en utility en strategisch spel te benadrukken door de nadruk te leggen op de balans tussen gunplay en utility. Het doel is om ervoor te zorgen dat gunplay niet de enige optie is in alle situaties en om onze aanvallers line-up te versterken. In Jaar 9 richt het ontwikkelingsteam zich op het leveren van zinvolle balansupdates, verdeeld over drie categorieën. De eerste is een Operator, loadout of gadget update, om altijd op de hoogte te zijn van de huidige gameplay-behoeften. De tweede categorie zijn systeemupdates, opgesplitst in afzonderlijke entiteiten die het spel globaal beïnvloeden, zoals een update voor shotguns of attachments. De derde en belangrijkste categorie is een remaster, wat de meest diepgaande verandering is en invloed heeft op de basisstatistieken, loadouts, gadgetmogelijkheden en meer van Operators. Een Operator remaster is een heruitvinding van hen en hun gebruik in de game, zoals Tachanka in de afgelopen jaren. Om ervoor te zorgen dat het Operator-rooster impactvol blijft om te spelen, worden geremasterde Operators gekozen op basis van hun pick rates, ban rates en als eerdere balanceringshefbomen niet effectief waren.

Bijgevolg zal het team remasters implementeren voor twee Operators, evenals balancing voor Solis, Azami, Fenrir en anderen. Seizoen 1 voegt ook een LMG-update toe, die samen met de attachment-update en nieuwe balanceringshendels deze wapenklasse levensvatbaarder maakt.

Om nieuwe spelers nog beter kennis te laten maken met Rainbow Six Siege, worden de volledig vernieuwde onboarding-functies die in Year 8 zijn geïntroduceerd, inclusief de nieuwe Tutorials, dit jaar verder bijgewerkt. Jaar 9 zal met name de Versus AI en Map Training Playlist modi uitbreiden die vorig seizoen werden geïntroduceerd. Seizoen 1 bevat extra Operators en kaarten voor de Versus AI-modus, zodat spelers strategieën kunnen ontwikkelen op basis van het gedrag van de AI. In Seizoen 2 zullen onboarding-updates Operators en kaarten blijven toevoegen. Verder komt Season 2 met een grote update voor Target Drill in de Map Training Playlist en meer verbeteringen.

Seizoen 3 brengt een nieuwe cover lane naar Shooting Range, een nieuwe Drone Drill Playlist en extra Operators en Maps naar de Versus AI Playlist. Deze functies bieden spelers effectieve hulpmiddelen om hun competitieve spel te verbeteren en strategische efficiëntie te trainen. Tot slot krijgt Seizoen 4 nog meer updates voor de Versus AI en Maps Training Playlists, zoals extra Operators en Maps. Het begrijpen van een kaart is de sleutel tot succes in de gameplay, en met meer beschikbare kaarten kunnen spelers oefenen en sterkere strategieën ontwikkelen in wedstrijden.

 

Jimmy "Verjim" is een gedreven gamer, met Tekken als zijn all-time favoriet. Aangevoerd door alle beschikbare soorten koffie, speelt hij elke game op zijn pad en zorgt ervoor dat zijn lezers precies weten waar games in uitblinken of net mis lopen. Overdag is hij actief bezig met fotografie, maar wanneer de schaduw valt, zal de pen van deze oprichter en hoofdredacteur genadeloos inkt doen vloeien

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password