Rain on your Parade

Rain on your Parade
Rain on your Parade
Release Datum:Platform:, , Ontwikkelaar:Uitgever:Getest op:

Als iemand die game recensies schrijft, kom je soms de vreemdste dingen tegen. Sommige van die vreemde games leveren echter wel leuke pareltjes op. Rain on your Parade is zo één van die vreemde games. Want zeg nu zelf, wanneer heb je ooit eraan gedacht om even als wolkje mensen lastig te gaan vallen, ik tot nu toe nog nooit. Daar is nu echter verandering ingekomen dankzij deze unieke puzzel game.

Ik moet eerlijk toegeven dat ik zelf vaak mijn neus ophaal voor vreemde games. Het gebeurt maar al te vaak dat zo een bizar concept snel tegen de lamp loopt, en weinig leuks weet te bieden. Toch, nieuwsgierig als ik was, heb ik even deze game opgestart om eens te bekijken of deze titel hetzelfde lot was beschoren. Dat eventjes spelen, monde zich al snel uit in een gezellig avondje onvervalst puzzelen.

De game laat mij nog het meest denken aan de oude vreemde concepten die je destijds op de eerste PlayStation tegenkwam. Toen was men nog aan het uitzoeken wat je met 3D gegenereerde werelden kon aanvangen, wat vaak leidde tot bizarre, maar leuke games. Ook Rain on your Parade lijkt aanvankelijk maar een dom probeersel te zijn, maar zodra je verder in de game wordt gezogen merk je al snel dat er best veel liefde in deze game is gestopt. Het valt ook vrij snel op dat de ontwikkelaars met dezelfde smart terug kijken op de vroege 3D games periode, want er zitten best veel verwijzingen in naar games uit dat tijdperk. Zo mag je als voorbeeld in het begin van de game een leveltje spelen op de dust uit counterstrike, of een heuse stealthy Metal Gear Solid level uitspelen, compleet met dezelfde manier van communiceren uit de MGS-serie. De sfeer zit er dus meteen goed in, zeker gezien vanuit een nostalgisch oogpunt.

Ondeugend wolkje

Zoals je wellicht al wel door had speel je in deze game als een ondeugend wolkje. Het verhaal wordt verteld door middel van kartonnen cutouts, ook jouw wolkje is dus van karton gemaakt. Je ziet hem zelfs aan twee touwtjes hangen, alsof iemand je wolkje op deze manier in zijn handen heeft om zo de gebeurtenissen uit te beelden. Deze manier van weergeven past perfect bij de niet zo serieuze opzet van deze game. Rain on your Parade neemt zichzelf dan ook op geen enkel moment serieus, dit zorgt ervoor dat de game zeer charmant overkomt.

Dit uit zich ook in de levels die je kan spelen. Deze zijn gevarieerd in opzet, telkens valt er wel wat nieuws te doen of te ontdekken. Elke keer krijg je weer enkele nieuwe opdrachten en optionele objectives, die je moet zien uit te voeren in de levels.  Als ondeugend wolkje is het dus jouw taak om mensen nat te regenen en zoveel mogelijk het leven zuur te maken.  Een level die mij erg opviel was eentje waar er brood uit je wolkje viel in plaats van water. Het doel hier was om duiven te lokken die mensen moesten onderschijten, het is bizar, maar het zorgt wel voor een hilarische afwisseling.  De game zit trouwens vol van deze soort momenten. Nooit weet je wat je kan verwachten van een level. Dit zorgt er meteen dus voor dat de game niet al te snel saai zal aanvoelen. Al gebied mijn eerlijkheid het wel om toe te geven dat de game zeker niet bedoeld is om uren na elkaar te spelen.

Desondanks zit er dankzij de verschillen in de levels toch genoeg variatie in. Gaande weg zal je ook nieuwe krachten zoals bijvoorbeeld sneeuwen, bliksem of tornado’s vrijspelen, waardoor het de moeite loont om oudere levels nog eens te herspelen. Het geeft tenslotte meer mogelijkheden om chaos te veroorzaken en om een level op een andere meer creatievere manier uit te spelen.

Een nat tussendoortje

Rain on your Parade is dan ook vooral bedoeld als tussendoortje tussen al het normale game geweld. De game neemt zich duidelijk niet serieus en dat is zonder twijfel een deel van de charme van een titel als deze. Het is heerlijk om even een paar levels te doorlopen wanneer je bijvoorbeeld slechts een kwartiertje tijd hebt, en toch even nood hebt aan ontspanning. Of wanneer je even op iets moet wachten, maakt deze game het wachten wat meer aangenaam. Vanwege deze reden past deze game perfect op een draagbaar toestel zoals de Nintendo Switch. Hoewel ik deze op een Xbox heb getest, en ook hier er plezier aan heb beleeft, is het overduidelijk dat deze game vooral tot zijn recht komt op een Switch.

Stijlvol wolkje

De game heeft ook de mogelijkheid om je wolkje te customizen.  Je kan hem bijvoorbeeld een hoedje of een brilletje geven. En zelfs een diertje op zijn hoofd laten meereizen, dit terwijl het diertje lekker kirt van plezier terwijl jij chaos veroorzaakt. Veel draagt het niet bij, maar het is wel leuk dat je in een simpel spelletje als dit je wolkje kan personaliseren. Je kan zelfs gezichtjes ontwerpen voor je wolkje, waarna hij je zelfgetekende gezichtsuitdrukkingen zal gebruiken wanneer je één van zijn mogelijkheden gebruikt, geweldig! Sterker nog, je kan zelfs in de credits chaos veroorzaken met je wolkje en alle letters van de namen in de credits door elkaar gooien of in brand steken met je wolkje. Het is nutteloos, maar het is wel geweldig leuk gevonden. Dit soort details toont de liefde dat de ontwikkelaars hadden voor deze titel.

Conclusie

Rain on your Parade is een zeer simpele, maar leuke puzzel game geworden. De kleine hapklare levels speel je telkens in een mum van tijd uit, wat deze game tot een perfect tussendoortje transformeert. De game leent zich dan ook uitsteken om snel even kort te spelen, wanneer je niet de tijd hebt om ter ontspanning een uitgebreide game aan te zetten. Mede dankzij de verwijzingen naar andere games en het feit dat deze game zich nooit serieus neemt zorgt ervoor dat je telkens met een brede smile op je smoel geniet van de korte humoristische en ontspannende levels. Perfect voor wie het druk heeft in het dagelijkse leven, en toch even wil ontspannen met een korte game.  Gelukkig valt er ook voor de hardcore gamer genoeg te beleven, want de game kent meer dan 50 levels en verschillende power ups, waardoor je steeds weer andere dingen kan uitspoken met je ondeugend wolkje.

Good

  • Amuzante humoristische puzzels
  • Leuke pop culture referenties
  • Diverse objectives

Bad

  • Gebrek aan multiplayer
8.3

Geweldig

Jimmy "Verjim" is een gedreven gamer, met Tekken als zijn all-time favoriet. Aangevoerd door alle beschikbare soorten koffie, speelt hij elke game op zijn pad en zorgt ervoor dat zijn lezers precies weten waar games in uitblinken of net mis lopen. Overdag is hij actief bezig met fotografie, maar wanneer de schaduw valt, zal de pen van deze oprichter en hoofdredacteur genadeloos inkt doen vloeien

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password