Quatros Origins

Quatros Origins
Quatros Origins
Release Datum:Genre:Ontwikkelaar:Uitgever:

Quatros Origins is een game van de Belgische ontwikkelaar: God As A Cucumber. Deze ontwikkelaar heeft vermoedelijk in het verleden erg vaak Tetris gespeeld. Want daar is Quatros Origins ook duidelijk door geïnspireerd. Of Quatros Origins erin slaagt om net zo goed te zijn als Tetris kan je in deze recensie te weten komen.

Quatros Origins is een nieuwe variant op de klassieker Tetris. Het verschil tussen Tetris en Quatros Origins dat je in Tetris enkel tetromino moet zien te schikken, terwijl je in Quatros Origins zowel tetromino’s als pentomino’s ter beschikking krijgt. De bedoeling is dan ook net als in tetris om deze tetromino en pentomino op een strategische manier te plaatsen om zo een horizontale lijn te creëren. Wanneer je dit lukt dan verdwijnt deze lijn waardoor je weer extra plek op je speelveld verkrijgt. Tot zover de overeenkomsten met Tetris. Want hier blijft het dan ook niet bij in Quatros Origins. Telkens wanneer jij een blokje plaatst zal het speelveld 90 graden draaien. Hierdoor beschik je dan ook over niet één, maar wel liefst vier speelvelden. verder beïnvloed elk blokje dat jij plaats alle vier de speelvelden. Je zal dan ook over snelle reacties moeten beschikken, want dit zorgt ervoor dat het veel moeilijker is om alles strategisch te plannen. Deze manier van spelen levert dan ook een erg leuke variant van Tetris op.

Quatros Origins beschikt over verschillende spel-modes. De eerste van deze modi is “Normal mode”, wat natuurlijk de standaard manier van spelen is. Daarnaast heb je ook “Hardcore mode”, deze mode is de hard mode van deze game en geeft je moeilijkere blokken waardoor je nog meer je best zal moeten doen om lijnen te scoren. Een andere modus die beschikbaar is, is de “Raid mode”. In “Raid mode” word het aantal blokjes dat jij tot je beschikking krijgt gelimiteerd tot 40 blokken. Waardoor jij dan ook moet proberen om een zo hoog mogelijke score te bemachtigen met dit gelimiteerd aantal blokken. Tot slot bevat de game ook nog de “Fixed mode”. In deze modus moet je natuurlijk ook weer proberen om een hoge score te behalen, echter kan je hier de blokjes niet roteren waardoor het nog moeilijker word om lijnen te scoren. Hoewel deze extra modi best leuk zijn voor een paar keer, voelen ze toch wat overbodig aan, want de twee leukste en meest bevredigende modi zijn dan ook de “Standaard” en “Hardcore” modes, waardoor je deze twee dan ook het meest zal spelen.

Naast singleplayer bevat de game ook nog offline multiplayer. Hier kan je samen met andere spelers op je bank alle modi die de game rijk is spelen. Zo is het perfect mogelijk om tegelijk met vier spelers tegen elkaar te strijden voor de hoogste score. Een geweldige toevoeging in mijn ogen, want de laatste jaren beschikken veel te weinig games over local multiplayer. Hiervoor verdient God As A Cucumber dan ook een dikke pluim, want niets is er leuker dan gezellig op de bank samen met wat vrienden te gamen. De game beschikt helaas niet over online multiplayer. Hoewel dit op zich geen gemis is, had het toch erg leuk geweest om online het tegen andere te kunnen opnemen.

Op audiovisueel vlak valt er niets aan te merken op Quatros Origins. De game oogt erg modern, en ziet er mooi uit. De gekozen grafische stijl past dan ook perfect bij dit type game. Ook de sound effects klinken erg goed, en passen perfect bij deze game. Hetzelfde kan gezegd worden over de muziek in deze game. Ook dat past perfect bij deze game. De muziek is gecomponeerd in 8-bit stijl en doet dan ook denken aan andere klassieke puzzel games uit het 8-bit tijdperk. Hoewel de muziek zoals ik al vertelde erg goed is, kan het na enkele uren wel eentonig worden, aangezien er geen andere muziek stukken in deze game zitten. Gelukkig kan je de muziek wel op mute zetten wanneer je deze bent beu gehoord. Een ander puntje van kritiek is dat de schermteksten, (zoals bijvoorbeeld dat van het pauzemenu) lastig te lezen zijn. Hoewel dit op zich niet enorm storend is, had een ander lettertype of iets vettere letters toch beter geweest – of ik heb gewoonweg sterkere contactlenzen nodig, dat kan ook natuurlijk –

Conclusie:

Quatros Origins is erg makkelijk om op te pikken en is op zich niet meteen een erg moeilijk spel, al is deze game wel moeilijk om te masteren. Hierdoor is het dan ook een leuke uitdaging om steeds weer opnieuw te proberen om een zo hoog mogelijke score te behalen. Quatros Origins is dan ook een erg leuke en geslaagde variant op Tetris. Hou je van Deze laatst genoemde game, of speel je graag soortgelijke puzzel games, dan kan je Quatros Origins blindelings aanschaffen.

Gespeeld op Xbox One, review exemplaar werd ons bezorgd door Dae Jim

Good

  • Verslavende gameplay
  • Leuke muziek
  • Local multiplayer tot en met vier spelers

Bad

  • Schermteksten niet altijd goed leesbaar
  • Geen Online Multiplayer
8

Geweldig

Jimmy "Verjim" is een gedreven gamer, met Tekken als zijn all-time favoriet. Aangevoerd door alle beschikbare soorten koffie, speelt hij elke game op zijn pad en zorgt ervoor dat zijn lezers precies weten waar games in uitblinken of net mis lopen. Overdag is hij actief bezig met fotografie, maar wanneer de schaduw valt, zal de pen van deze oprichter en hoofdredacteur genadeloos inkt doen vloeien

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password