qomp2, een Pong-achtige reimagining verschijnt in februari

Vandaag kondigen Atari en ontwikkelaar Graphite Lab een releasedatum van 20 februari 2024 aan voor qomp2, het kunstzinnige vervolg op de klassieker Pong, de game waarmee het allemaal begon. qomp2 komt naar de pc, Nintendo Switch, Xbox One en Series X|S, en PlayStation 4 en 5 en is het gedurfde antwoord op de vraag “wat zou er gebeuren als de pongbal de paddles ontsnapte?”.

qomp2 geeft de eenvoud van Pong weer door spelers slechts twee knoppen te geven om door een reeks labyrintische levels te navigeren die vol zitten met “moeilijker dan ze eruit zien” uitdagingen. Stap in het bolvormige lichaam van de afvallige wegloper en pingpong je een weg door de gevaarlijke, minimalistische wereld van qomp2. Met een verscheidenheid aan vijanden en eindbazen die helpen om de reis te markeren, gaat de ontsnapte op avontuur door 30 uitdagende levels in vier verschillende werelden.

qomp2 blijft trouw aan zijn indieroots, maar voegt nieuwe puzzels en vijanden toe en een innovatief nieuw spelmechanisme: een tweede knop! Naast de originele knop waarmee je 45 graden van richting verandert, stuwt deze extra knop je vooruit met een sprint. Gewapend met slechts deze twee eenvoudige bewegingen zullen spelers hun probleemoplossende vaardigheden op de proef stellen terwijl ze door omgevingspuzzels navigeren en vallen ontwijken om het volgende level te halen.

 

Jimmy "Verjim" is een gedreven gamer, met Tekken als zijn all-time favoriet. Aangevoerd door alle beschikbare soorten koffie, speelt hij elke game op zijn pad en zorgt ervoor dat zijn lezers precies weten waar games in uitblinken of net mis lopen. Overdag is hij actief bezig met fotografie, maar wanneer de schaduw valt, zal de pen van deze oprichter en hoofdredacteur genadeloos inkt doen vloeien

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password