Pure Farming 2018

Pure Farming 2018
Pure Farming 2018
Release Datum:Genre:Platform:, , Ontwikkelaar:Uitgever:Getest op:

Keep on trucking! Neen, dit is niet zo een simulator. Dit brengt je naar wijde weides, naar geurend maïs en naar algemene rust! Ok, buiten die ene verdwaalde auto waar ik zo net ben tegen gebotst bij het achteruit manoeuvreren van mijn tractor. Hij tuutte niet eens, zou dat wel bij het platteland horen?

Platteland-blues!

Toegegeven, ik speel andere boerderijsimulators. Ik, op mijn eentje. Die wat dieren houdt, die elke dag opstaat om zijn crops water te geven en gaat vissen om in die eerste dagen toch wat geld binnen te krijgen. Dit is mijn eerste kennismaking met de werkelijkheid. Of toch de realiteit die zo dicht mogelijk met spel elementen wordt vermengd. En blijkbaar is dit ook de eerste keer voor dit spel. Een dappere poging om wat nieuw leven te blazen in het Boerderij-simulatie genre. Voor wat het waard is uiteraard.

Als je nieuw bent in het genre, zoals ik, dan kan je best starten met de campaign. Daar word je alles uitgelegd wat je moet doen om je grootvader’s schulden af te betalen. Schulden? Nu al? Helaas wel. Maar gelukkig is de bank er om je nieuw project in goede banen te leiden. Immers, geen goede begeleiding is geen afbetalingsplan voor hun.

Aan de hand van de uitgebreide tutorial krijg je een uitleg wat er allemaal ter beschikking staat om je boerderij tot een groeiend succes te maken. Je zal leren hoe je een tractor moet besturen, velden omploegen, terug bezaaien en water geven. Dit duurt allemaal een tijdje voor je het onder de knie krijgt trouwens. Het trage tempo van de werkelijkheid eist al snel zijn tol.

Ey, welke kleur tractor hebde gij?

Nu, ik heb niets tegen het traag terug opbouwen van een boerderij die in het slop is geraakt. Maar dit is toch een stuk trager dan wat ik tot nu toe gewend ben geweest. Zal ik mij kunnen aanpassen en uiteindelijk de schoonheid van de trage groei zien? Ik ben even benieuwd als u beste lezer!

Je eerste veld mag je trouwens zo oogsten. Gratis en voor niets. En de opbrengst gebruiken om een stukje van de lening af te betalen en nieuwe machines te kopen. Gaandeweg krijg je een beter beeld van wat er je allemaal te wachten staat. Ergens is het ook aangenaam om je harde werk te zien overgaan in progressie. Het is niet gemakkelijk want er komen heel wat hindernissen op je af. Je gaat rekening moeten houden met fluctuerende prijzen, een tekort aan voorraad en het welzijn van je voertuigen. Je zal maar hard aan het werk zijn en midden in het veld valt je maaimachine in diggelen. Ooit al eens geprobeerd een tractor vooruit te duwen? Nou, succes dan!

En de boer? Hij ploegde voort.

Het leuke aan Pure Farming 18 is wel het menu. Je hebt een in-game tablet waar je de dingen op kunt bestellen die je nodig hebt. Als je zonder benzine valt, dan kun je je tablet openen en gewoon instant benzine bestellen. Er is echter een addertje onder het gras. De kosten zijn ergens tussen de 20 en de 50 procent duurder als dat je het gewoon in de winkel zou gaan halen. Zo werkt het trouwens ook met je zuurverdiende crops. Je kan er voor kiezen om het online te verpatsen maar dan krijg je er aanzienlijk minder voor dan wanneer  je de moeite zou doen om naar de winkel te rijden. Echt steek houdt het niet, soms is het handiger als je weer eens bent vergeten om de bezinemeters in het oog te houden.

Eens als je door de tutorial mode heen bent en je hebt alles gezien wat je denkt te moeten gezien hebben, dan kan je overschakelen naar de challenge mode. Dit houdt in dat je verschillende opdrachten met verschillende criteria zult hebben. Kersen telen in Japan of proberen iets te oogsten in extreme weersomstandigheden. Het lijkt misschien interessant maar voorlopig laat ik het aan iemand anders. Zo een doorwinterde werkmens ben ik helaas niet. Echter, voor de hardcore speler die alle delen thuis heeft liggen (contacteer ons voor een interview) is dit een aanrader.

Op zowel technisch als grafisch niveau is Pure Farming 18… niet zo slecht. Natuurlijk heb ik geen vergelijkend materiaal maar bij navraag blijkt het toch geen concurrentie te zijn voor de andere spellen. Ik moet er wel bij vermelden dat er een heuse community bezig is met continu mods uit te brengen zodat het realistisch detail tot zijn uiterste recht komt. En uiteindelijk komt de developer van deze game de community tegemoet door de beste mods van de pc als gratis dlc te geven voor de console versies. Eieren voor je geld, zowaar!

Conclusie

Deze game gaat niet het verschil maken als eerste telg. Echter, als je uitgeboerd bent met de concullega’s, dan moet je ook zeker deze eens een kans geven. Want ja, Pure Farming 18 doet wat het moet doen. Je uren en uren zorgeloos plezier geven zonder je te laten vastrijden in micro management details.

Good

  • Uitgebreid
  • Challengemode voor de hardcore spelers

Bad

  • Grafisch niet zo sterk
7.6

Goed

Mandasperger is een eigenwijze levensgenieter die maar al te graag zijn mening laat weergalmen over het wereldwijde web. Gamen is een passie, net zoals schrijven. Een goed boek kan er ook altijd in, maar nogmaals, laat er passie zijn!

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password