Psycholoog helpt battle-royale-verslaafden met Zelda

De Franse psycholoog Michaël Stora heeft wel een hele unieke manier gevonden om Fortnite-verslaafden te behandelen. Hij helpt namelijk battle-royale verslaafden door ze The Legend of Zelda: Breath of the Wild te laten spelen. Michaël Stora ook wel bekend als de ‘psygamer’ behandeld al twintig jaar mensen met verschillende gedragsproblemen. Daar horen ook mensen met een gameverslaving bij. Doordat het spel zo populair is bij de jongere generatie heeft hij ook mensen in zijn team zitten die zelf al veel battle-royal gespeeld hebben. Om deze Fortnite-fanaten te helpen heeft Stora een unieke methode gevonden om deze verslaafden te helpen.

Hij helpt zijn patiënten door ze The Legend of Zelda Breath of the Wild te laten spelen. Volgens de psycholoog heeft de open world-game therapeutisch gewerkt onder zijn patiënten. In een interview vertelt hij dat in Breath of the Wild de patiënten niet meer bezig met de competitiviteit die Fortnite zo verslavend maakt. Ook geeft de Zelda-game volgens Stora meer rust, omdat er in Breath of the Wild veel meer ruimte is en er geen andere spelers zijn die je constant proberen neer te schieten. Of Stora ook nog andere games voor de behandeling gebruikt is niet bekend.

Sasha zegt net zoals de rest van de redactie geen nee tegen een controller in de hand. Met een goede pint in de buurt kan hij alles aan. Buiten sport is geen enkel genre hem onbekend. Horror games staan hoog aangeprezen in zijn collectie, angst staat dan ook niet in zijn woordenboek. Naast video games kan Sasha ook enorm genieten van board- en kaartgames en de zwaardere muziekgenres zoals metal en rock.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password