PS5 DualSense Edge Controller aangekondigd op gamescom

PlayStation 5 krijgt een nieuwe high-performance controller genaamd de DualSense Edge. De controller debuteerde tijdens Gamescom Opening Night Live, met een gelikte trailer die een aantal van zijn functies laat zien. De DualSense Edge lijkt veel op een standaard DualSense-controller, met een vergelijkbaar kleurenschema en verlichtingsfuncties. Maar hij lijkt ook iets dikker.

In een PlayStation Blog-post die bij de aankondiging verscheen, deelde Sony meer details over de pro-controller. Het zal aanpasbare controles met inbegrip van volledige knop remapping, stick gevoeligheid en dode zone-instellingen, en trigger dode zone instellingen. De controller heeft een ingebouwde Fn-knop waarmee je instellingen als gamevolume en chatbalans kunt aanpassen en snel kunt wisselen tussen je besturingsprofielen. Je kunt je stickcaps en backbuttons verwisselen met meegeleverde alternatieven, en je kunt zelfs de stickmodules volledig vervangen door te koop aan te schaffen vervangingen. Bovendien behoudt hij alle gebruikelijke functies van de DualSense, zoals haptische feedback en adaptieve triggers.

De DualSense Edge wordt geleverd met een USB-C kabel en draagtas om de controller en al zijn onderdelen in te bewaren. De draagtas is ook ontworpen om het opladen met de kabel te vergemakkelijken terwijl hij in de draagtas zit.

Deze functies plaatsen het ongeveer op gelijke hoogte met de Xbox Elite-reeks van controllers, die een premium ervaring voor een premium prijs bieden. Derden hebben pro-achtige controllers voor PlayStation gemaakt, maar dit zal het eerste officiële Sony-apparaat zijn. Er is geen prijs of releasedatum genoemd.

 

De survivalist met het verkeerde plan. Deze survival game "expert" is het 2de nieuws slaafje van de redactie. Klaar om alles fout te laten lopen gaat hij als een gepassioneerde zombie de gaming nieuws wereld in.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password