Project xCloud (preview) gaat vandaag van start in België

Vandaag begint Microsoft met de volgende fase van ons meerjarenproject om Project xCloud beschikbaar te stellen aan gamers in de hele wereld. Zoals we op 7 april hebben aangekondigd, zijn we gestart met de introductie van de Project xCloud-preview voor Android in West-Europa. Vanaf vandaag zal ons team de uitnodigingen voor de preview versturen naar gamers in België, Denemarken, Finland, Ierland, Italië, Spanje en Zweden.

Catherine Gluckstein, algemeen manager van Project xCloud, licht de beslissing om de Project xCloud-preview onder de huidige omstandigheden in West-Europa te introduceren als volgt toe:

“Samen met het team van Microsoft Azure evalueren we continu het effect van COVID-19 op de internetprestaties in West-Europa om verantwoordelijke keuzes te kunnen maken bij de implementatie. Op dit moment verwachten we geen problemen bij een gefaseerde introductie van de preview in de regio. We beoordelen de introductie zorgvuldig per land en beginnen met een klein aantal deelnemers zodat de bandbreedte in de regio niet onder druk komt te staan. Het aantal deelnemers wordt daarna stap voor stap uitgebreid. We zijn blij dat nieuwe gamers in West-Europa nu ook Project xCloud kunnen uitproberen en ons kunnen helpen bij het vormgeven van de toekomst van gamestreaming.” – Catherine Gluckstein, algemeen manager en Head of Product voor Project xCloud

Woon je in een van de eerder genoemde landen en wil je meedoen aan de Project xCloud-preview voor Android? Meld je dan hier aan.

Ook voor algemene toegang tot het preview-programma, kun je je aanmelden op deze website. Om in aanmerking te komen voor deelname, moet je beschikken over:

  • Een Microsoft-account en Xbox-gamertag. Als je nog geen Microsoft-account of Xbox-gamertag hebt, kun je die hier maken.
  • Een Android-telefoon of -tablet met Android 6.0 of hoger en Bluetooth-versie 4.0 of hoger.
  • Een Xbox One draadloze controller met Bluetooth. Lees dit ondersteuningsartikel als je niet zeker weet of je Xbox One draadloze controller beschikt over Bluetooth.
  • Toegang tot internet via Wi-Fi of een mobiele dataverbinding met een downloadsnelheid van minimaal 10 Mbps, vergelijkbaar met de benodigde snelheid voor videostreaming. Bij gebruik van Wi-Fi is een 5 GHz-verbinding aan te raden.

Als je aan al deze voorwaarden voldoet, meld je dan aan voor de Project xCloud-preview via bovenstaande linkBevestig je aanmelding nadat je die hebt voltooid en laat ons weten wat je Xbox-gamertag is. Wij gaan dan aan de slag en zorgen dat je zo snel mogelijk toegang krijgt. Hou er wel rekening mee dat het enkele dagen kan duren voor je de uitnodiging van ons ontvangt. We zijn natuurlijk erg benieuwd naar je feedback nadat je de preview hebt uitgeprobeerd.

Een paar belangrijke opmerkingen:

  • Vergeet niet dat Project xCloud nog in ontwikkeling is en dat deze proefperiode is bedoeld om feedback te verzamelen en het product te testen en verbeteren.
  • Het is voor ons essentieel dat we gamers betrekken bij het ontwerp zodat we van ze kunnen leren en we hun ervaringen onder allerlei verschillende omstandigheden en gebruiksomgevingen kunnen meenemen in de verdere ontwikkeling. Alleen zo kunnen we ervoor zorgen dat het eindproduct geschikt is voor een brede gamersdoelgroep.
  • We houden het aantal deelnemers laag en zullen later extra gebruikers toevoegen. Zo nemen we onze verantwoordelijkheid en houden we rekening met de impact op internet in de regio. We zorgen ervoor dat de bandbreedte niet onnodig onder druk komt te staan tijdens deze periode waarin veel mensen thuisblijven.
  • Aangezien dit een technische preview is, krijg je mogelijk te maken met bugs en andere issues tijdens het gebruik. Hou er rekening mee dat we nog werken aan verbeteringen van de technologie. Bedankt voor je geduld en begrip.

We horen graag van je als je nog vragen hebt.

Jimmy "Verjim" is een gedreven gamer, met Tekken als zijn all-time favoriet. Aangevoerd door alle beschikbare soorten koffie, speelt hij elke game op zijn pad en zorgt ervoor dat zijn lezers precies weten waar games in uitblinken of net mis lopen. Overdag is hij actief bezig met fotografie, maar wanneer de schaduw valt, zal de pen van deze oprichter en hoofdredacteur genadeloos inkt doen vloeien

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password