Pro Cycling Manager 2023

Pro Cycling Manager 2023
Pro Cycling Manager 2023
Release Datum:Genre:, Platform:Ontwikkelaar:Uitgever:Getest op:

Inmiddels is het grootste wielercircus, de Tour de France, al een tijdje bezig. Na de tegenvallende gelijknamige game op consoles is het tijd aan de grote broer op pc. Laten we dus maar snel ontdekken of deze versie meer is geworden dan een jaarlijkse update.

Voor de echte wielerfan

Er zijn inmiddels al heel wat soorten managementgames op de markt. Vaak richten ze zich op fans van de bepaalde sport. Dit is ook bij Pro Cycling Manager 2023 geen uitzondering. Ben je geen kenner van de sport of heb je weinig affiniteit met het wielrennen dan zal slechts een enkeling de stap in deze game wagen.

Wat is er nieuw?

PCM 2023 verschilt bitter weinig met zijn voorganger.  Uiteraard zijn er wel enkele nieuwe dingen te bespeuren. De leukste, zeker nu de Tour volop bezig is, is dat je alle ritten van de echte Tour kan naspelen. Verder zien sommige infoschermen er lichtjes anders uit en bieden ze enkele nieuwe statistieken, maar niets wereldschokkends.  Bij het profiel van bergetappes zie je nu het aantal hoogtemeters. Ook handig is de extra toegevoegde statistieken voor de klimkwaliteiten van renners in het middelgebergte.

Verder zijn ziekte, blessures en valpartijen situaties die een hele koers kunnen doen kantelen. Zeker in een grote ronde kan dit van grote impact zijn. Net zoals elk jaar moet je even de officiële roosters en teamoutfits downloaden en je bent helemaal klaar voor dit nieuwe seizoen. Enige opmerking hierbij is dat je dit ook perfect kan voor PCM 2022 en je dus niet echt de versie van dit jaar in huis moet halen.

Carrière en Pro Cyclist

Ook in de carrière vinden we dit jaar weinig nieuws onder de zon. Je moet in deze modus nog steeds je sponsors te vriend houden door goede resultaten te halen. Verder stuur je je scouts op pad in de hoop de nieuwe Van Aert of Pogacar te strikken.

Ben je een wielerliefhebber die in het weekend de koersfiets van stal haalt dan zal je het fijn vinden dat je ook research kan doen naar de nieuwe Canyon Aeroad of Specialized SL7 om met beter materiaal dan de concurrentie aan de start te komen. Maar voor doorgewinterde spelers van deze game is dit helemaal niets nieuws. Ook Pro Cyclist is weer van de partij met herwerkte trainingschema’s en vooruitgang maar ook hierdoor word je niet van je sokken met bollenmotief geblazen.

Grafisch

Pro Cycling Manager bevindt zich grafisch, net als zijn consolebroertje, al enkele jaren in een status quo fase. Het is niet moeders mooiste, maar voor een simulatiegame is het grafisch meer dan behoorlijk. Wat me wel al enkele jaren stoort, is de schaling van ritten die gebruikt wordt. Zo voelt een voorsprong van 2 minuten nooit heel realistisch aan en wordt die ingelopen voor je er erg in hebt. Anderzijds blijven de gevechten boven op een klim intens, maar voelt dit op console dan weer beter en realistischer aan.

Conclusie

Pro Cycling Manager 2023 blijft net zoals de Tour de France game op console een beetje aanmodderen. Het is en blijft een hele leuke game voor de wielerliefhebber, maar doet weinig nieuws. Vermits je voor PCM 22 ook de nieuwe outfits en lijsten van renners kan downloaden hoef je hier niet meteen de sprong te maken naar de versie van dit jaar. De kleine veranderingen, toevoegingen zijn welkom, maar te weinig en de schaling van ritten blijft, wat mij betreft, voor onrealistische afstanden tussen de verschillende groepen in de koers zorgen. Stoort de gelijkenis met PCM 22 niet of is dit je eerste keer dat je duikt in de wereld van een ploegleider ga je zeker een leuke tijd hebben met Pro Cycling Manager 23.

Good

  • Blijft een leuke game voor de die hard wielerliefhebber
  • Kleine toevoegingen zijn welkom.

Bad

  • Te weinig nieuwigheden
  • Stilaan tijd voor een grafische update.
6.8

Aardig

Robin is een overlevende dinosaurus uit het pixeltijdperk maar heeft z'n natuurlijke habitat door de jaren heen moeiteloos omgezet naar het huidige gamelandschap. Singleplayer games blijven een belangrijk onderdeel van z'n voedingsgewoonte en hij peuzelt graag als dessert virtuele mensen op in first person shooters of sportspellen.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password