Private Division markeert 5e verjaardag door uitgeverspartnerschap met Bloober Team aan te kondigen

Private Division, een uitgeverslabel van Take-Two Interactive, vierde vandaag de 5e verjaardag van het label door een uitgeversovereenkomst met Bloober Team bekend te maken. De onafhankelijke Poolse ontwikkelaar staat vooral bekend om het maken van psychologische horrorgames en werkt aan een aankomende, maar nog onaangekondigde nieuwe survival-horrortitel in samenwerking met Private Division. Daarnaast heeft het label het Private Division Development Fund onthuld, een ontwikkelingsfonds dat onafhankelijke ontwikkelingsteams moet ondersteunen met projectfinanciering en mentorschapsopties om ze in staat te stellen om hun ambitieuze titels zelf uit te brengen. Private Division markeert zijn 5e verjaardag ook met een video over zijn interne studio’s en de ontwikkelaars met wie het onlangs heeft samengewerkt aan aanstaande releases.

“Of we nu samenwerken met gevestigde ontwikkelaars als Bloober Team of met kleinere onafhankelijke studio’s die aan nieuwe projecten beginnen, we streven ernaar om samen te werken met teams die tot de beste in hun veld behoren en ze te ondersteunen bij hun gedurfde en creatieve ambities,” aldus Michael Worosz, Chief Strategy Officer van Take-Two Interactive en hoofd van Private Division. “Het is spannend om ons portfolio uit te breiden met een nieuw genre door een van de meest succesvolle onafhankelijke teams van Europa toe te voegen aan onze getalenteerde ontwikkelingspartners.”

Bloober Team, de bekende maker van horrorgames als de Layers of Fear-serie, The Medium, Observer en meer, ontwikkelt een nieuwe survival-horrorgame die zal worden uitgegeven door Private Division. De titel is vroeg in de ontwikkeling en heeft nog geen releasedatum. De game wordt niet voor het kalenderjaar 2025 verwacht. Private Division en Bloober Team kijken ernaar uit om in de toekomst meer informatie te delen over deze game.

“Ons volgende project is een spannende nieuwe survival-horrorgame die ons zal helpen een leider te worden in de horrorindustrie als geheel,” aldus Piotr Babieno, Chief Executive Officer van Bloober Team. “Ik ben dankbaar voor deze samenwerking met Private Division. Ze hebben veel expertise en hun mensen zijn bovendien erg benaderbaar. We ervaren het niet als een typische ‘uitgever-ontwikkelaar’-relatie; ze zijn meer als een vriend die ons steunt of op het juiste pad houdt, precies wanneer we dat het hardst nodig hebben.”

Naast de uitgeversovereenkomst met Bloober Team heeft Private Division ook het Private Division Development Fund aangekondigd. Dit fonds biedt een nieuwe manier om projecten van kleinere ontwikkelaars te ondersteunen met projectfinanciering en om deze teams in staat te stellen hun games zelf uit te geven. Het label heeft zich toegelegd op het steunen van diverse ontwikkelaars om hun creatieve visies tot leven te brengen via het Private Division Development Fund, waaronder Die Gute Fabrik, Radical Forge en Lost Native.

“Sinds we vijf jaar geleden Private Division aankondigden, hebben we een aantal veelbelovende game-ideeën gezien van kleinere teams, die niet goed aansloten bij ons compleet verzorgde uitgeefmodel,” aldus Blake Rochkind, Head of Business Development van Private Division. “We wisten dat we in de wereld van vandaag niet konden volstaan met een standaardaanpak. We vinden het nooit leuk om vanwege de omvang van een project ‘nee’ te moeten zeggen tegen een fantastisch gameconcept, en het Private Division Development Fund stelt ons in staat om enkele van de beste ideeën uit onze industrie te identificeren en te ondersteunen.”
Jeffrey is het nieuws-slaafje van onze redactie. Altijd hongerig naar het laatste gaming nieuws staat hij dag en nacht klaar om de rest van de redactie bij te staan met het heetste gaming-nieuws. Bovendien is hij een grote fan van TCG, en vooral dan Yu-Gi-Oh!, waarvan hij bijna encyclopedische kennis heeft. Als een zombie dwaalt hij door onze gangen, zoekend naar nieuws en cafeïne, terwijl je hem stilletjes "kaartjes" hoort mompelen. Probeer hem vooral niet tegen te houden, want dan daagt hij je uit voor een Yu-GI-Oh! duel!

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password