Private Division en European Space Agency werken nauw samen voor nieuwe Kerbal Space Program-update

Private Division en Squad hebben vandaag een samenwerking aangekondigd met het European Space Agency (ESA) voor de lancering van een nieuwe Kerbal Space Program-update genaamd Shared Horizons, die 1 juli 2020 zal verschijnen op pc. De update wordt later dit jaar ook beschikbaar gesteld op consoles. Shared Horizons viert ESA’s uitmuntende bijdrage aan de ruimtevaart en wordt een gratis update voor alle spelers van de veelgeprezen ruimtesimulatiegame gebasseerd op natuurkundige principes.

Naast twee belangrijke missies die werden geleid door de belangrijkste ruimtevaartorganisatie van Europa, voegt Shared Horizons ook de baanbrekende raket Ariane 5, een Kerbal-ruimtepak met ESA-thema, en nieuwe onderdelen en wetenschappelijke experimenten toe aan de game. De eerste nieuwe missie, BepiColombo, bootst ESA’s huidige missie naar Mercurius na die zij samen met het Japan Aerospace Exploration Agency (JAXA) uitvoeren. Spelers moeten proberen om in een baan rond Moho – het evenbeeld van Mercurius in het Kerbal-universum – te komen en vervolgens te landen. Daarbij voeren ze verschillende wetenschappelijke taken van de echte ESA-missie uit. De tweede nieuwe missie, Rosetta, is een eerbetoon aan de succesvolle landing op een komeet uit de Jupiter-familie. Die gebeurtenis maakte het mogelijk om veel belangrijke gegevens te vergaren over de komeet en zijn omgeving. Deze uitdagingen op basis van historische ESA-missies bieden spelers de mogelijkheid om deze spannende ruimte-ontdekkingsmomenten te ervaren in Kerbal Space Program.

“We zijn zeer verheugd over onze samenwerking met ESA om hun daadwerkelijke missies en ruimtevaartuigen voor het eerst naar Kerbal Space Program te brengen”, aldus Michael Cook, Executive Producer bij Private Division. “Het is een eer voor ons om nauw samen te kunnen werken met een ruimteorganisatie van wereldklasse en we kunnen niet wachten op het moment dat fans deze historische missies kunnen beleven in de Shared Horizons-update.”

“Hier bij de European Space Agency zijn veel van onze ingenieurs en wetenschappers goed bekend met KSP”, verteld Guenther Hasinger, Director of Science bij ESA. “Zowel Rosetta als BepiColombo zijn zeer complexe missies met specifieke uitdagingen. Maar beide bleken zeer waardevol voor zowel ESA als de wereldwijde wetenschappelijke gemeenschap. Daarom ben ik ook zeer verheugd dat deze baanbrekende wetenschappelijke missies nu zowel op Kerbin als op aarde beleefd kunnen worden.”

 

Jimmy "Verjim" is een gedreven gamer, met Tekken als zijn all-time favoriet. Aangevoerd door alle beschikbare soorten koffie, speelt hij elke game op zijn pad en zorgt ervoor dat zijn lezers precies weten waar games in uitblinken of net mis lopen. Overdag is hij actief bezig met fotografie, maar wanneer de schaduw valt, zal de pen van deze oprichter en hoofdredacteur genadeloos inkt doen vloeien

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password