Princess Peach: Showtime!

Princess Peach: Showtime!
Princess Peach: Showtime!
Release Datum:Genre:, Platform:Ontwikkelaar:Uitgever:Getest op:

Games zijn er in alle soorten en maten, net zoals de gamers die ze spelen. Voor de allerkleinsten tot de meest fanatieke, er is voor ieder wat wils. Vaak wordt er aan de Nintendo games gedacht wanneer we spellen zoeken voor jongere gamers, en meestal is dit ook wel terecht. Princess Peach: Showtime! is hier echter geen uitzondering op, en lijkt wel helemaal voor een specifiek doelpubliek gemaakt te zijn. Maar is het dat ook, en slaagt het er in om de show te stelen?

Stealing the spot

Het verhaal, zoals bij de meeste Nintendo games, omvat een vrij simplistisch plot. De prinses en haar Toads zijn uitgenodigd in het Sparkle Theater om een voorstelling bij te wonen. Helaas steelt Madame Grape en haar Sour Bunch de show en verpesten ze alle voorstellingen door de hoofdrol spelende Sparkla te kidnappen en de toneelstukken naar hun hand te zetten. Stella, een sprekend magisch lint, is de bewaakster van het theater en roept de hulp van prinses Peach in om de slechteriken tegen te houden en de show te redden! Dit door alle voorstellingen te doorlopen, de hoofdrol op te nemen in diverse categorieën zoals een ninja, detective en zelfs een zeemeermin, en uiteindelijk de verschillende Sparkla te redden om samen Madame Grape te verslaan.

Alle levels zitten goed in elkaar en volgen steevast specifieke thema’s, waardoor je je het ene level in musea ronddoolt op zoek naar sporen om een mysterie te ontrafelen, terwijl je in een ander level het Wilde Westen op de rug van een paard ervaart. De levels zijn ook opgebouwd zoals je van een theater voorstelling zou verwachten, waar wolken en andere decoratie aan koorden hangen te bungelen. Soms verschuift het hele level ook wanneer je naar de volgende scène wandelt, wat de illusie nog sterker maakt dat je op de planken staat.

Hoewel de game enorm veel charme heeft en er heel kleurrijk uit ziet, ziet de game er helaas niet zo fantastisch grafisch uit. Het valt niet altijd even hard op, maar soms zijn de personages wat wazig tegenover de iets te heldere achtergronden. Ook de soundtrack is “aanwezig”, maar weet geen echt memorabele tracks te brengen. Gelukkig kan dat de pret niet bederven en kan de gevarieerde gameplay de show stelen.

Welcome to the Sparkle Theater

Wanneer je niet in een level zit, kan je de grote hallen van het theater bewandelen. Elke verdieping telt vier levels, variërend in thema, en in het midden een deur die naar een eindbaas leidt. Dit herhaalt zich over verschillende verdiepingen, terwijl er in de kelder nog een geheim verschuilt is. Op de eerste verdieping kan je ook een winkeltje vinden waar je andere jurken voor de prinses kan kopen die puur cosmetisch zijn. Hier zijn ook optionele uitdagingen te vinden, maar deze zijn vrij schaars.

The show must go on

Zoals eerder al aangehaald volgt elk level een specifiek thema. Afhankelijk van het thema, zal prinses Peach zichzelf ontpoppen tot de ster van de voorstelling. In een korte animatie, die enorm veel weg heeft van een Sailor Moon transformatie, verandert Peach in een ninja, ijsschaatster of één van de andere tien outfits. In plaats van een algemeen wapen te hebben die je heel het spel gebruikt, zal Peach haar moves en aanvallen afhangen van haar outfit. Niet elke transformatie speelt echter even fijn en sommige voorstellingen zijn wat saaier dan andere. Wat een goede constante is, is de moeilijkheidsgraad die nooit écht hard omhoog gaat. Voor degene die het nodig hebben is er ook nog een “Heart Charm” beschikbaar die je nog drie extra hartjes geeft. Een keertje doodgaan is overigens niet erg en kost je slechts enkele munten om daarna weer door te kunnen gaan vanaf het laatste checkpoint.

In elk van de levels kan je Sparkle stenen vinden, de een wat beter verborgen dan de andere of verbonden aan een korte uitdaging, die in principe optioneel zijn, maar waarvan je er toch altijd een deel nodig hebt om de eindbazen te kunnen spelen. Gelukkig zijn de benodigde Sparkle stenen nooit in grote aantallen vereist, en krijg of vind je in de levels het benodigde aantal zonder problemen. Wat kan je dan met al die extra stenen doen? Dat ontdek je pas als je de credits voor de eerste keer hebt zien rollen.

De eindbazen zijn een spektakel op zichzelf en zijn stuk voor stuk creatieve ontwerpen. Helaas kan ik niet hetzelfde zeggen over de gevechten zelf, maar ze voelden gelukkig nooit frustrerend of moeilijk aan. De laatste baas is, zonder te veel spoilers te geven, een waar spektakel om te zien en om te spelen. Eenmaal de credits gepasseerd zijn, zijn er nog enkele extra uitdagingen die je kan voltooien als je nog niet genoeg hebt van het spel.

Conclusie

Steelt Princess Peach: Showtime! daadwerkelijk de show? Ja en nee, het is een game die vooral op de jongere gamers gericht lijkt te zijn, en daar lijkt het zeker in te slagen. Ook de wat oudere en meer ervaren gamers kunnen plezier vinden in de game, maar gaan pas echt uitdaging vinden in het zoeken van alle Sparkle stenen en de extra uitdagingen die na de credits beschikbaar zijn. De game heeft ook in het algemeen zijn mindere punten, en niet alle thema’s en outfits spelen even leuk, hoewel dit natuurlijk een deeltje subjectief is. Op zich is alles wel goed uitgewerkt en is er geen sprake van zware tekortkomingen. Het zal niet voor iedereen een must play titel zijn, maar geef de demo zeker en vast al eens een kans en wie weet sta je sneller op de planken dan verwacht.

Good

  • Interessante transformaties en wisselende gameplay
  • Lage moeilijkheidsgraad voor beginnende spelers

Bad

  • Niet elke transformatie voelt even interessant
  • Kan te makkelijk aanvoelen voor heel wat spelers
7.5

Goed

Sinds het vroege Nintendo tijdperk wist Niels al dat hij een gamer was in hart en nieren. Zijn liefde voor games is enkel gegroeid, voornamelijk zijn grote voorliefde voor RPG's en alles wat Japans is. Met de controller in de ene hand, en de machtige pen in de andere speelt en laat hij zijn oordeel vallen over elke game die zijn pad kruist.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password