Preview: Tekken 8

Preview: Tekken 8
Preview: Tekken 8
Release Datum:Genre:Platform:, , Ontwikkelaar:Uitgever:

Tekken 8, het achtste deel in de iconische vechtspelserie, staat op het punt om de wereld van gaming te veroveren. Fans van de serie zijn verheugd om te horen wat er allemaal te wachten staat in dit langverwachte vervolg, en wij zijn hier om je alle details te geven die je nodig hebt om je enthousiasme nog verder aan te wakkeren. In deze diepgaande preview zullen we ingaan op de nieuwe personages, gameplay-mechanica, graphics en meer die je kunt verwachten van Tekken 8. Dus maak je klaar om je vechtlust op te wakkeren en lees verder!

Personages

Zoals we gewend zijn van de Tekken-serie, kunnen we in Tekken 8 een breed scala aan personages verwachten, zowel nieuwe als oude favorieten. Enkele van de bevestigde personages die hun opwachting zullen maken in dit nieuwe deel zijn:

 • Asuka Kazama
 • Jack-8
 • Jin Kazama
 • Jun Kazama
 • Kazuya Mishima
 • King
 • Lars Alexandersson
 • Ling Xiaoyu
 • Leroy Smith
 • Lili
 • Marshall Law
 • Nina Williams
 • Paul Phoenix
 • Hwoarang

Deze personages zullen ongetwijfeld wederom zorgen voor een gevarieerde gameplay-ervaring, met diverse vechtstijlen en unieke vaardigheden die spelers onder de knie moeten krijgen. Bovendien hinten de producers, Harada en Murray, dat er nog meer bekende en nieuwe personages op komst zijn die nog niet zijn aangekondigd.

Katsuhiro Harada, de uitvoerend producent van de Tekken-serie, heeft in interviews aangegeven dat het creëren van nieuwe personages en het verfijnen van de bestaande personages een van de belangrijkste aspecten van de ontwikkeling van Tekken 8 is. Fans kunnen dus verwachten dat de personages zowel qua ontwerp als qua gameplay verder zijn uitgewerkt dan ooit tevoren.

In Tekken 8 zullen spelers in staat zijn om hun personages in een nieuwe staat te brengen, genaamd de Heat Burst-modus. Deze modus stelt spelers in staat om hun personages tijdelijk te versterken en toegang te krijgen tot krachtigere aanvallen en combo’s. De Heat Burst-modus is uniek voor elk personage, wat betekent dat elke vechter zijn eigen speciale vaardigheden en technieken zal hebben in deze verbeterde staat.

Nieuwe Heat-state en Heat Burst-modus

Een van de belangrijkste nieuwe gameplay-mechanica in Tekken 8 is de Heat-state en Heat Burst-modus. Zoals eerder vermeld, stelt de Heat-state spelers in staat om hun personages tijdelijk te versterken en toegang te krijgen tot krachtigere aanvallen en combo’s. Om deze staat te activeren, kunnen spelers gebruikmaken van de Heat Burst-modus, die eenmaal per ronde kan worden geactiveerd en tien seconden duurt.

De Heat Burst-modus wordt geactiveerd met een enkele knop, waardoor het eenvoudig is om in de hitte van de strijd te gebruiken. Spelers moeten echter strategisch nadenken over wanneer ze deze krachtige modus willen activeren, aangezien het slechts beperkt beschikbaar is.

Nieuwe aanvallende en verdedigende opties

Naast de nieuwe Heat-state en Heat Burst-modus biedt Tekken 8 spelers ook een scala aan nieuwe aanvallende en verdedigende opties. Zoals Harada en Murray hebben benadrukt, is het doel van Tekken 8 om een agressievere speelstijl te bevorderen, zowel voor de spelers als voor het publiek dat toernooien en livestreams bekijkt. Om dit te bereiken, zijn er verschillende nieuwe mechanica geïntroduceerd die spelers aanmoedigen om de aanval te zoeken en hun tegenstanders onder druk te zetten.

Een van deze nieuwe mechanica is het Recoverable Gauge-systeem, dat voor het eerst in de mainline Tekken-serie wordt geïntroduceerd. Dit systeem stelt spelers in staat om een deel van hun schade te herstellen door aan te vallen. Dit moedigt een meer offensieve speelstijl aan en zorgt voor een spannendere gameplay-ervaring.

Unreal Engine 5

Tekken 8 zal de eerste game in de serie zijn die gebruikmaakt van Unreal Engine 5, wat betekent dat we kunnen verwachten dat de graphics en visuele effecten beter zullen zijn dan ooit tevoren. Spelers kunnen uitkijken naar verbeterde belichting, gedetailleerde omgevingen, realistische personagemodellen en adembenemende particle effects.

De overstap naar Unreal Engine 5 heeft ook invloed op de personage-ontwerpen in Tekken 8. De ontwikkelaars hebben aangegeven dat elk personage in het spel een frisse en unieke look heeft gekregen, waarbij rekening is gehouden met hun achtergrond en vechtstijl. Dit betekent dat zowel de oude favorieten als de nieuwe personages er beter uit zullen zien dan ooit tevoren.

De omgevingen in Tekken 8 zijn eveneens verbeterd dankzij de kracht van Unreal Engine 5. Spelers kunnen genieten van levendige achtergronden, gedetailleerde texturen en indrukwekkende weereffecten. Bovendien zal elke arena in het spel unieke gameplay-elementen bieden, waardoor elke strijd fris en opwindend blijft.

Toegankelijkheid voor nieuwkomers

Tekken 8 is niet alleen gericht op ervaren spelers, maar ook op nieuwkomers die misschien niet bekend zijn met de complexiteit van de serie. Om deze reden hebben de ontwikkelaars verschillende nieuwe functies geïntroduceerd die bedoeld zijn om het spel toegankelijker en aantrekkelijker te maken voor een breder publiek.

Een van de belangrijkste nieuwe toegankelijkheidsfuncties in Tekken 8 is het Special Style-besturingsschema. Dit schema combineert de Easy Combo- en Assist-functies van Tekken 7 en breidt ze verder uit, waardoor spelers eenvoudigere combo’s kunnen uitvoeren zonder dat ze de ingewikkelde invoer van de personages hoeven te leren. Dit maakt Tekken 8 niet alleen leuker voor nieuwe spelers, maar kan ook dienen als een handig hulpmiddel voor ervaren spelers die een nieuw personage willen leren kennen.

Gemakkelijk schakelen tussen Arcade en Special Style

Het Special Style-besturingsschema is ontworpen om naast het traditionele Arcade Style-schema te bestaan en kan op elk moment tijdens een gevecht worden in- en uitgeschakeld met een enkele knop. Dit betekent dat spelers niet vastzitten aan een bepaalde speelstijl en vrij zijn om te experimenteren met verschillende technieken en strategieën tijdens de strijd.

Conclusie

Tekken 8 belooft een opwindende en vernieuwende toevoeging te zijn aan de geliefde vechtspel-serie. Met een scala aan personages, verbeterde gameplay-mechanica en graphics, zullen zowel ervaren spelers als nieuwkomers ongetwijfeld genieten van de intensiteit en het spektakel van de King of Iron Fist Tournament. Hoewel we nog even moeten wachten op een officiële releasedatum, is het duidelijk dat Tekken 8 klaarstaat om de vechtspelwereld stormenderhand te veroveren wanneer het eindelijk arriveert op PlayStation 5, Xbox Series X/S en PC.

Jimmy "Verjim" is een gedreven gamer, met Tekken als zijn all-time favoriet. Aangevoerd door alle beschikbare soorten koffie, speelt hij elke game op zijn pad en zorgt ervoor dat zijn lezers precies weten waar games in uitblinken of net mis lopen. Overdag is hij actief bezig met fotografie, maar wanneer de schaduw valt, zal de pen van deze oprichter en hoofdredacteur genadeloos inkt doen vloeien

Lost Password