Preview PSN-naam-update op PS4 toont waarschuwingen

Het veranderen van de PSN-naam is verbonden met meerdere risico’s voor het account van de gebruiker. Op ResetEra melden meerdere spelers, die toegang kregen tot de preview van de PS4-update, waarschuwingen te hebben gevonden over de mogelijke risico’s rondom het veranderen van de PSN-naam.

Een beperkt aantal spelers kregen vooraf een uitnodiging om toegang te verkrijgen tot de nieuwste 6.10 systeemupdate op de PlayStation 4. Met deze update krijgen spelers onder andere de mogelijkheid om hun gebruikersnaam aan te passen. Dit werd bevestigd door gebruiker AbandonedTrolley die een afbeelding plaatste over de 6.10-update. Deze mail werd verstuurd naar een beperkt aantal PlayStation-klanten in het Verenigd Koninkrijk.

In hetzelfde forum werd een post geplaatst waarin alle verbonden risico’s aan deze feature werden blootgelegd. Zo wordt er uitgelegd dat de feature niet door alle PlayStation-apparaten wordt ondersteund. Daarna volgen meerdere risico’s voor het account van de speler bij gebruik van de feature.

Zo is het mogelijk dat de speler content (waaronder betaalde content) kan verliezen. Dit geldt voor content zoals add-ons en virtuele valuta. Ook kan er progressie in games verloren gaan, waaronder opgeslagen data, leaderboard-data en progressie bij trophies.

Daarnaast wordt vermeld dat sommige onderdelen van games of applicaties niet goed kunnen functioneren, zowel online als offline. Verder kan het zijn dat de vorige gebruikersnaam na de verandering nog zichtbaar is voor andere spelers in bepaalde situaties.

Hetzelfde bericht licht ook details uit over de voorlopige versie van de nieuwe feature. Zo wordt bekend dat het eerste gebruik gratis is en daarna per keer tien euro kost om te veranderen. Spelers met een PS Plus-abonnement krijgen vijftig procent korting op het veranderen van de PSN-naam.

Een ander punt wat wordt uitgelicht is dat spelers niet kunnen terugkeren naar hun oude gebruikersnaam indien de speler onder die oude naam de servicevoorwaarden heeft overtreden. Ook kunnen sub-accounts niet gebruik maken van de feature. Als laatst kan het na verandering een paar uur duren voordat de nieuwe PSN-naam te zien is voor andere spelers.

Momenteel is het nog niet bekend in hoeverre spelers het risico lopen om data of content te verliezen wanneer zij beslissen om hun PSN-naam te veranderen. In ieder geval was het risico voor Sony groot genoeg om het aan de spelers te moeten melden.

Mandasperger is een eigenwijze levensgenieter die maar al te graag zijn mening laat weergalmen over het wereldwijde web. Gamen is een passie, net zoals schrijven. Een goed boek kan er ook altijd in, maar nogmaals, laat er passie zijn!

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password