Mario Tennis Ultra Smash

Mario Tennis Ultra Smash
Mario Tennis Ultra Smash
Genre:Ontwikkelaar:Uitgever:

Op het Nintendo Post E3 event hebben we de nieuwste Mario Tennis onder handen mogen nemen. We speelden deze game in de multiplayer stand tegen een medewerkster van Nintendo, waarbij we met Mario en Bowser een potje konden gaan tennissen. We konden zowel de singles als doubles testen.

Net zoals in de voorgaande Mario tennis games, heeft deze versie wederom een zeer vlotte en makkelijk te leren besturing. Hierdoor kan je snel in een potje tennis duiken om een mooie spannende match te beleven. Door deze simpele besturing die erg arcade aanvoelt, is het mogelijk om lange rally’s te hebben tijdens de match. Waardoor het erg spannend kan worden in afwachting dat iemand een foutje maakt.

Zoals in andere tennis games het geval is heb je hier de beschikking over verschillende soorten slagen, die telkens onder een andere knop staan. Zo kan je uiteraard een top spin, slice shots en drop shots uitvoeren. Nieuw in deze game is de mogelijkheid om een jump shot uit te voeren. Door tweemaal op een slag knop te drukken spring je nu onmiddellijk in de lucht om een tennis bal terug te kunnen slaan, die anders over je hoofd zou vliegen en dus anders punten zou kosten. Door je slag goed te timen kan je met meer kracht terugslaan waardoor de tennisbal harder en sneller aankomt bij je tegenstander. Dit is mogelijk met elke slag-variant waardoor je toch ook wel de nodige strategie kunt inbouwen om het je tegenstander moeilijker te maken.

Een grote nieuwe toevoeging is het feit dat nu af en toe een mega mushroom verschijnt. Deze worden gegooid door Toad’s die rond de court staan. Zodra je deze oppikt krijg je een cinematic te zien en wordt je personage tijdelijk groter waardoor je een groot voordeel hebt tegenover je tegenspelers. Je kan sneller over het court bewegen waardoor je sneller bij de tennisbal kan raken, en daarnaast heb je nog een extra voordeel, je kan de bal stukken harder terugslaan vergeleken met wanneer je op normaal formaat bent.

Je kan deze game zowel in singles als doubles spelen. Bij de doubles kan je met vier spelers elk een karakter besturen, of indien je niet met genoeg spelers bent zal de CPU zelf de besturing over het andere karakter nemen. Deze modus werkt hetzelfde als in andere tennis games, je zal hier dus moeten samenwerken met de andere speler om punten te scoren.

In de demo die wij speelden had je enkel de beschikking over; Mario, Bowser, Peach en toad. In de uiteindelijke game zullen meer bekende Mario karakters zitten waaronder enkele nieuwe die later nog zullen worden aangekondigd.

Als je al een fan was van de voorgaande Mario tennis games, mag je deze versie zeker niet aan je laten voorbijgaan. Deze game speelt even vlot en leuk zoals de voorgaande delen en beschikt over erg mooie graphics. Wij kijken er alvast uit naar om de volledige versie onder handen te kunnen nemen.

 

 

 

 

 

 

Jimmy "Verjim" is een gedreven gamer, met Tekken als zijn all-time favoriet. Aangevoerd door alle beschikbare soorten koffie, speelt hij elke game op zijn pad en zorgt ervoor dat zijn lezers precies weten waar games in uitblinken of net mis lopen. Overdag is hij actief bezig met fotografie, maar wanneer de schaduw valt, zal de pen van deze oprichter en hoofdredacteur genadeloos inkt doen vloeien

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password