Preview – Battlefield 1

Preview – Battlefield 1
Preview – Battlefield 1
Release Datum:Genre:Ontwikkelaar:Uitgever:

Battlefield 1, de nieuwe shooter in de reeks, uitgegeven door Electronic Arts en ontwikkelt door DICE lokte afgelopen weekend heel wat gamers uit hun schulp met de open Bèta. Ook wij grepen onze controller stevig bij de hand en stortten ons in het nieuwe concept in de befaamde shooter reeks.

De game speelt zich af in de eerste Wereldoorlog ergens in een stadje in het Noorden van Frankrijk, Saint Quentin genaamd. In een picturale omgeving waar alles verwoest, beschadigd, gebroken en verscheurd is, wordt een strijd gestreden met een resem aan wapens, tanks, vliegtuigen etcetera. De game mag zeker nu al Battlefield-waardig genoemd worden en de settings komen meer dan goed tot zijn recht! Nog nooit was oorlog in een game zo fraai en welgevormd. Een bèta om u tegen te zeggen!

De gameplay: De oorlog is de winterslaap voor de cultuur

In Battlefield 1 heb je het bekende klassen systeem. Je kan kiezen uit Scout, Medic, Support en Assault Bij Medic viel mij trouwens op dat je je teammates oplapt met zo’n oubollige spuit. Als support gebruik je een light machine gun. Je kan je charachter customizen, Bij elke class zijn twee gadgets ter voorziening, bij Assault is dat Dynamite en Anti-Tank Grenade , bij Medic is dat Medical syring en Bandage Pouch, bij Support heb je een Tripwire Bomb en een Ammo Pack en bij Recon vind je een Flare Gun en K Bullets. Per klasse kan je nieuwe gadgets aanschaffen met Warbounds.  Wanneer je start met spelen kan je kiezen tussen Conquest modus , een Capture The Flag modus die wel 64 spelers aankan en Rush modus, de typische Attack/Defense gameplay. Men vindt op Conquest Mode ook een Flamethrower ter beschikking.

Vergeleken met de vorige Battlefield games bestaan de wapens ditmaal uit een volledig ander origine. Men maakt deze keer geen gebruik van moderne strijdmiddelen maar van echte klassieke wapens uit de tijd. Maar je kan zoals in de vorige Battlefield games ook terug gewoon genieten van de Bolt Action of Automatic Rifles. De melee wapens zijn ook van de partij zoals bijvoorbeeld een Bayonet waarmee je bij de vijand een sneaky aanval in de rug kan uitvoeren. Allemaal met als doel zoveel mogelijk punten te scoren die verdeeld zijn over de gehele map. Je kan trouwens niet alleen punten verdienen door kills te scoren maar ook door enkel vijanden te raken. (Ze hoeven dus niet dood te zijn). Bij dit alles heb je een gelimiteerd aantal respawn tickets.

Wat de voertuigen betreft zijn de tanks zeer basic,(een Mark 5 Landship), waardoor je een nogal rauw zwaar gevoel krijgt tijdens het besturen ervan en er is ook de zeppelin, eigenlijk vooral bedoeld voor het ‘zwakker’ team. Bij de voertuigen zijn er twee classes voorzien, namelijk tanker en pilot.
Een leuke nieuwe toevoeging is de Behemod Train, een gepantserde trein die een uitstekend redmiddel is wanneer je team aan de verliezende kant raakt of dreigt te raken, er zijn zes seats ter beschikking inclusief de chauffeur. Bij deze kan je via een spoorweg lekker laten gaan en Kills scoren! Een andere leuke extra is de toevoeging van paarden. Wanneer je je al galopperend vermengt in een cavaleriegevecht, geeft dit je een eminent gevoel.

 

Audiovisueel: Meer dan kunst

Onze eerste indruk? Wauw!! Onze tweede indruk? Nog meer Wauw!! DICE heeft zoals altijd serieus werk gestoken in het grafisch aspect van deze game. Frostbite levert keer op keer voortreffelijk werk! Audio visueel gezien is deze game superieur. Knap in kleur en de stijl voelt bij momenten een beetje arabisch aan (de paarden, de zandstormen, de onsolide gebouwtjes…). Brokstukken vliegen door de lucht, om je heen springen parachutisten en soms ben je omgeven door veel gebergte.

De gameplay is volledig verweven met het terrein waarop je je bevindt en omgekeerd. Wanneer je bijvoorbeeld gebouwen opblaast zal dit effect hebben op je terrein, er zullen bijvoorbeeld kraters ontstaan, maar ook het weertype op dat moment speelt een grote rol. Bij droog weer zal het zand bijvoorbeeld opstuiven, bij nat weer kom je terecht in een gigantische modderplas. Alles wordt gedeformeerd afhankelijk van ieder aspect op zich. Alles is zeer mooi uitgewerkt met oog voor detail.

En dat geldt trouwens ook voor de geluidseffecten. Je hoort krachtig de kogels langs je oren en lichaam scheren, bij de voice-acting is de vrouwenstem een beetje not done aangezien we in WO1 vertoeven, gelukkig kan je bij de options deze wel veranderen naar een mannenstem. Verder heb je ontploffingen… granaten die door de lucht zoeven… maar ook stof, regen… noem maar op! Bangelijk gewoon!

Conclusie: Kunst en oorlog, een verbazingwekkende combinatie 

We zien enorm veel potentie en perspectief in deze game. Het verhaal weekt bij heel wat gamers nostalgie los, want wie heeft in zijn jeugd nooit eens oorlogje gespeeld? Technisch gezien heeft EA deze bèta meer dan goed voor elkaar gekregen. Ook een niet te onderschatten grafische voortreffelijkheid en sublimiteit zorgen dat deze game in zijn geheel zeer illuster en krachtig naar voor is gekomen. De settings zijn subliem. EA heeft wondermooi en puik werk geleverd. Van omgevingen tot verschillende weertypes, van woestijnen tot gebergte, van wapens tot voertuigen… het ziet er allemaal opperbest uit… Vooral het gevoel die deze bèta bij ons teweegbracht, liet een diepe indruk na. Wij kijken alvast reikhalzend uit naar de release van de volledige versie. Dit wordt ongetwijfeld het beste en aangenaamste deel uit de serie ooit!

*D4RK Ink Ang3l* Bezield door de geur van inkt... Vindt schrijven en gamen héérlijk! Vooral shooters, Rpg's en mmo's spreken haar aan. Is kunstzinnig en creatief ingesteld, andere hobby's zijn criminologie, tekenen en gitaar spelen. Heeft communicatiebeheer pers & voorlichting gestudeerd. Ze verdiept zich sinds een aantal jaren in de game-journalistiek en vindt game-design bijzonder interessant! Redactrice bij GameBrain.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password