Powerwash Simulator

Powerwash Simulator
Powerwash Simulator

Van gras maaien tot een foodtruck uitbaten. Van honing verzamelen als een bij tot een dorp op stelten zetten als geit. Je kan het zo gek nog niet bedenken of er bestaat tegenwoordig wel een simulatiespel van. Je hebt ze ook al wat vaker zien passeren in onze reviews en deze keer is de beurt aan Powerwash Simulator. Hoewel voor sommige dit geen nieuwe titel is, aangezien hij al in early access was op steam in 2021 en gereleased was voor pc en Xbox in 2022, is deze nu ook beschikbaar voor Playstation en Nintendo Switch. Een spel waar alles rond werken met een hogedrukreiniger draait. Iets wat in het echte leven een enorm bevredigend gevoel geeft. Kan deze game tippen aan het echte werk? Je leest het hieronder verder.

Starting a new business

Zoals in elk ander Simulator spel begin je met het starten van een nieuw bedrijf of het overnemen van een oud bedrijf. In Powerwash Simulator is het dus niet anders. Je begint met het kuisen van je eigen busje dat je hebt gekocht voor je gloednieuwe bedrijfje dat je hebt opgericht. Terwijl je tutorial gewijs het busje kuist met je hogedrukreiniger leer je de verschillende kneepjes van het vak. Wanneer je hier klaar mee bent, begint je carrière in Muckingham. Een dorpje dat bezaaid is met een laag stof, waardoor je heel wat werk voor de boeg hebt. Van voertuigen tot huizen tot zelfs speeltuinen en metrostations. Geen enkele job is te klein voor je.

Met elk stuk dat je proper hebt gemaakt verdien je geld, waarmee je dan nieuwe sproeikoppen kunt kopen, verschillende zeepsoppen en uiteraard ook nieuwe cosmetica voor je reinigers en pakken. Het belangrijkste hier gaan natuurlijk de sproeikoppen zijn, want die hebben allemaal een verschillende functie. Ga je een oprit kuisen pak je beter een breed opzetstuk, terwijl de kleinere hoekjes of goten beter met een smalle krachtige straal behandeld kunnen worden. Met een druk op de knop beschik je ook over een soort scanner die ziet waar het vuil nog ligt, zodat je makkelijker weet waar je moet spuiten om iets proper te krijgen.

Going the extra mile

Wanneer je beter en beter wordt in het kuisen krijg je ook extra taken buiten het dorp. Zo kan je na verloop van tijd een oude locomotief gaan kuisen in het Wilde Westen of vlieg je zelfs naar Mars om daar de mars rover te gaan kuisen. Zo zie je maar dat je in elke carrière wel iets speciaals kunt meemaken. Hiermee maakt het spel wel duidelijk dat je Powerwash Simulator niet al te realistisch moet voorstellen. Het mag dan wel een reëel concept hebben, het is en blijft de bedoeling dat je u gewoon amuseert zonder teveel na te denken.

Kuisen is leuker met twee

Je gaat na een tijd wel merken dat sommige jobs groot zijn en enorm veel tijd in beslag gaan nemen. Gelukkig kan je in het spel een vriend uitnodigen en samen gezellig aan de slag gaan. Het enige jammere is dat speler twee geen toegang heeft tot de shop en het dus moet doen met de spullen dat speler één koopt. Ook kan speler twee niet aan de zeepsoppen, dus heeft hij het voordeel van sneller kuisen niet.

Wat wel goed is, is dat hij al het geld bijhoudt dat hij hier verdiend om uit te geven in zijn eigen carrière. Desondanks de kleine minpuntjes, is met twee spelen absoluut een heel pak plezanter. Zeker wanneer je een huis aan het schoonmaken bent dat alleen toch gemakkelijk een drietal uren kan duren. Je verdeelt hier gewoon de taken en je praat wat tegen elkaar, iets wat heel therapeutisch kan werken. En vooraleer je het weet, zit je weer met een tevreden klant in Muckingham.

Conclusie

Powerwash Simulator is zeker en vast niet voor iedereen weggelegd. Het enige wat je namelijk doet, is spuiten met een hogedrukreiniger op iets om het proper te maken. Er is geen muziek, dus het enige geluid dat je hebt is het water dat ergens tegenaan spuit. Alles ziet eruit alsof het van plastiek is gemaakt, heel oppervlakkig en zonder detail. Maar toch gaat Powerwash Simulator voor de liefhebbers een goed spel zijn. Lekker een muziekje op de achtergrond en een beetje brainless dingen staan kuisen voelt heel therapeutisch aan. Al voelen sommige jobs een beetje repetitief aan. Al bij al weeral een simulatiespel dat doet wat het moet doen en meer kan er niet over gezegd worden.

 

Good

  • Rustgevend
  • Niet te realistisch

Bad

  • Repetitief
7

Goed

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password