Powerwash – Midgar Special Pack DLC

Powerwash – Midgar Special Pack DLC
Powerwash – Midgar Special Pack DLC
Release Datum:Genre:Platform:, , , , , Ontwikkelaar:Uitgever:Getest op:

Als je me enkele weken geleden had gevraagd of ik Powerwash simulator ging spelen, dan had ik wellicht eens goed gelachen. Het is namelijk niet mijn type spel, of toch niet het type spel waar ik mij lang aan kan zetten. Het lot is soms vreemd, en met de komst van de Midgar DLC werd me gevraagd om deze te reviewen. Als Final Fantasy (en dan vooral FFVII) fanaat, kon ik moeilijk nee zeggen natuurlijk. Eens zien of het poetsen de vele iconische locaties van Midgar mij met een ander, properder, inzicht achterlaat van de game.

Niels is on the job!

Een volledige full-blown review van de base game zelf ga ik je helaas moeten ontzeggen, want Nolan zijn review heeft die job al perfect gedaan. Om het in het kort te kaderen, mocht je Nolan zijn review gemist hebben of geen zin hebben om deze door te nemen, is het je doel om op verschillende locaties bepaalde objecten (of volledige locaties) weer kraaknet te krijgen. Hiervoor heb je een hogedrukreiniger ter beschikking met verschillende spuitlansen, opzetstukken en soorten zeep om het vuil weg te krijgen.

Voor elk objectief dat je voltooid, in de vorm van het kuisen van bepaalde zaken, krijg je geld waarmee je weer nieuwe uitrusting kan kopen om je job zo effectief mogelijk te voltooien. Sommige zeepsopjes helpen beter tegen bepaalde hardnekkige vuilsoorten of op andere oppervlakken dan andere, of specifieke opzetstukken zorgen er dan weer voor dat je met een veel krachtigere en meer geconcentreerde straal kan spuiten.

Midgar

Ok, zijn we volledig mee? Goed zo! Naast de initiële locaties in de game kregen we recent al een eerste uitbreiding in de vorm van Croft Manor, je weet wel, van Lara Croft uit de Tomb Raider reeks. Nu verschijnen er enkele iconische locaties, welgeteld vijf, uit Final Fantasy VII (Remake) in deze, gratis te verkrijgen indien je de volledige game bezit, DLC van Midgar. Deze jobs zijn afkomstig van zowel Shinra medewerkers zoals Heidegger maar ook van de Avalanche crew, zoals Tifa bijvoorbeeld. Deze jobs confronteren je ook met nieuwe soorten vuil zoals bio-residu waardoor je andere strategiën gaat moeten aannemen om het meest hardnekkige vuil weg te vegen.

Welke iconische zaken mag je verwachten om te gaan poetsen? In het eerste level mag je de Hardy Daytona en de Shinra Hauler, de twee voertuigen die Cloud en co gebruiken om te ontsnappen uit Midgar (wil dit dan zeggen dat dit zich ver voor de Final Fantasy game afspeelt?) onder handen nemen. Dat ging nog vrij gemakkelijk, want zo groot zijn deze voertuigen gelukkig niet. Het volgende level deed me al snel anders piepen, want ik stond oog in oog met de gigantische Scorpion Sentinel, de eerste echte baas uit de game. Hier is het dan vooral ook belangrijk om voorwerpen zoals een stelling te gebruiken om overal aan te kunnen.

Vervolgens mocht ik Tifa’s Bar, Seventh Heaven, een grondige schrobbeurt geven waar Cloud zijn Buster Sword te vinden was. Als voorlaatste stop keren we weer terug naar het Shinra gebouw en nemen we de Mako Energy Exhibit onder handen, meer bepaald de maquette van Midgar om dan ten slotte de enorme Airbuster, ook een van de eerste bazen, van boven tot onder proper te krijgen. Heel wat herkenbare dingen dus voor de Final Fantasy VII fan!

Conclusie

Ik moet eerlijk bekennen, ik heb mij langer weten bezig te houden met de game dan verwacht. Of het te maken heeft met de iconische locaties en voertuigen uit Final Fantasy VII (Remake)? Absoluut, voor mij was dat de selling point, maar ik bleef wel voor de relaxte gameplay en “sfeer” om het zo maar te omschrijven. Deze DLC is meer een “free mode” zonder dat er echt verhaal achter zit, ook al krijg je af en toe wat leuke monologen van bekende personages uit de game.

Naar mijn gevoel is deze game vooral te genieten met enkele vrienden, zodat je de taken wat kan verdelen en terwijl wat zeveren over van alles en nog wat terwijl je de boel opkuist.

Sinds het vroege Nintendo tijdperk wist Niels al dat hij een gamer was in hart en nieren. Zijn liefde voor games is enkel gegroeid, voornamelijk zijn grote voorliefde voor RPG's en alles wat Japans is. Met de controller in de ene hand, en de machtige pen in de andere speelt en laat hij zijn oordeel vallen over elke game die zijn pad kruist.

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password