Porsche x Final Fantasy VII Rebirth maakten samen een korte film over de creatieve geesten achter de game

Square Enix en sportwagenfabrikant Porsche AG maken bekend dat ze samen een korte film hebben gemaakt, ter ere van mensen die door dromen gedreven worden. Om de release te vieren van het hooggeprezen FINAL FANTASY™ VII REBIRTH kunnen fans de makers van het originele Final Fantasy  VII en het Final Fantasy VII remake-project volgen in een visionaire korte film.
In de film gaan drie Final Fantasy VII Rebirth-ontwikkelaars, creative director Tetsuya Nomura, producer Yoshinori Kitase en director Naoki Hamaguchi de straten van Tokio op in twee iconische Porsche 911-modellen – een klassieker uit 1997 en het meest recente 2024-model – om te reflecteren op de invloed van Final Fantasy  VII (verschenen in 1997) en hoe het was om de baanbrekende RPG vanuit een droom te verwezenlijken, zonder bestaande weg om te volgen.

Om de samenwerking te vieren, heeft Porsche Experience Center Los Angeles een speciaal gethematiseerde Porsche 911 met een uniek Final Fantasy VII Rebirth-uiterlijk toevoegt aan hun wagenpark. Stemacteurs uit de game, Briana White (Aerith), Caleb Pierce (Zack), Suzie Yeung (Yuffie) en Max Mittlemen (Red XIII), konden de aangepaste 911 proberen op de testbaan voor een spannende, hands-on rijervaring.

“Bij Porsche worden we geïnspireerd door dromers van over de hele wereld – mensen die worden gedreven door de wens om verandering te creëren. Weinig mensen belichamen die pioniersgeest zo goed als de makers van Final Fantasy VII, die het rollenspelgenre opnieuw definieerden en de kunstvorm videogames naar verbluffende nieuwe hoogtes voerden. Bij de lancering van hun nieuwste, langverwachte release, willen wij van Porsche het hele ontwikkelteam van Square Enix groeten. We laten ons graag inspireren door dromers zoals zij.” -Deniz Keskin, Director brand management & partnerships bij Porsche AG.

“Net als bij het originele Final Fantasy VII, zijn we de ontwikkeling van Final Fantasy VII Rebirth begonnen met de droom om iets te maken dat de standaard voor verhaalvertelling zou worden voor de volgende generatie van games. Dromen betekent dat je vele uitdagingen moet overwinnen, maar het is ook een kans om nieuwe mogelijkheden te creëren. De bereidheid om gevestigde normen uit te dagen en opnieuw uit te vinden, delen we met onze vrienden bij Porsche.” -Yoshinori Kitase, producer (Final Fantasy VII Rebirth), director (Final Fantasy VII)

Final Fantasy VII Rebirth werd tijdens de Game Awards verkozen tot ‘most anticipated game of 2024’ en levert het nieuwe verhaal in het veelgeprezen remake-project van Final Fantasy VII VII, dat het legendarische Final Fantasy VII VII nieuw leven inblaast in drie op zichzelf staande delen. Final Fantasy VII Rebirth volgt op het eerste deel van het project, Final Fantasy VIIRemake, dat in 2020 verscheen en warm werd ontvangen door spelers en pers van over de hele wereld. Na het vergaren van meer dan 20 perfecte scores van media en de verkiezing tot PlayStation “Editor’s Choice”, werd Final Fantasy VII Remake de bestverkochte digitale release op een PlayStation-platform in de geschiedenis van Square Enix. De game is inmiddels meer dan 7 miljoen keer verscheept en digitaal verkocht.

Een gratis, tweedelige demo biedt spelers toegang tot de opening van de game en een speciaal voorproefje op de enorme in-game wereld, met een gebied dat in de game na enkele uren toegankelijk wordt. Spelers kunnen de vorderingen die ze maakten in het eerste deel van de demo overzetten naar de volledige game. Op die manier kunnen ze hun avontuur voortzetten en unieke, versterkende bonussen claimen.

Jimmy "Verjim" is een gedreven gamer, met Tekken als zijn all-time favoriet. Aangevoerd door alle beschikbare soorten koffie, speelt hij elke game op zijn pad en zorgt ervoor dat zijn lezers precies weten waar games in uitblinken of net mis lopen. Overdag is hij actief bezig met fotografie, maar wanneer de schaduw valt, zal de pen van deze oprichter en hoofdredacteur genadeloos inkt doen vloeien

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password