Pokémon TCG: Silver Tempest

Sinds 11 november 2022 is de meest recente reeks van de Pokémon Trading Card Game, Sword & Shield: Silver Tempest, wereldwijd beschikbaar. Wij mochten opnieuw enkele boosters openen om een kijkje te nemen naar de nieuwe reeks, waar weer heel wat leuke kaarten te vinden zijn. Opnieuw zijn er enkele zogenaamde Radiant Pokémon te vinden, wat eigenlijk Shiny Pokémon zijn met geëtst artwork. Zoals dit bij de vorige reeksen ook al het geval was, is er ook hier weer een nieuwe Trainer Gallery te vinden met prachtige artwork.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Gamebrain.be (@gamebrain.be)

De Silver Tempest uitbreiding omvat meer dan 190 kaarten en legt de nadruk op Pokémon V, Pokémon VMAX en vooral Pokémon VSTAR kaarten. Net zoals Pokémon VMAX kaarten, evolueren Pokémon VSTAR kaarten van Pokémon V kaarten maar in plaats van op gigantisch hoge HP waarden te focussen, hebben deze kaarten zeer sterke aanvallen en abilities, VSTAR powers genaamd, die een wedstrijd op zijn kop kunnen zetten indien ze goed gebruikt worden. Omdat deze kaarten vrij sterk zijn, kan je maar maximum 1 VSTAR power gebruiken in een wedstrijd. Er is nog een klein nadeel aan het gebruiken van V en VSTAR kaarten en dat is dat wanneer ze verslagen worden, je tegenstander 2 Price Cards mag nemen in plaats van 1. Voor VMAX kaarten verlies je zelfs 3 Price cards in 1 slag! Het zijn dus zeer sterke kaarten die je slim moet gebruiken, of ze kunnen heel snel tegen je gebruikt worden. Persoonlijk voelen deze kaarten erg aan als een “Glass Canon” die heel wat schade kunnen doen, maar slechts beperkt nuttig zijn in een wedstrijd. Mijn persoonlijk favoriete kaart, niet per se om mee te spelen maar eerder om in de collectie te hebben, zijn de nieuwe Unown kaarten, de Lugia Alternate Full Art en de Alolan Vulpix VSTAR kaart. Tot nu toe heb ik enkel de Alolan Vulpix VSTAR weten te bemachtigen.

Net zoals bij Lost Origin, kon ik het ook niet laten om een Elite Trainer Box aan te schaffen. In deze trainer box kan je 8 booster packs vinden, naast card sleeves waar ditmaal een schattige Alolan Vulpix op staat afgebeeld, 45 Energy cards, 6 damage-counter dobbelstenen en een normale dobbelsteen met het Silver Tempest symbool en nog enkele zaken om te gebruiken wanneer je de TCG gaat spelen. Dit allemaal uiteraard in een zeer mooie verzameldoos met 4 dividers. Het valt ook op dat ik betere kaarten lijk te trekken uit de ETB’s dan uit losse booster packs die ik koop.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Gamebrain.be (@gamebrain.be)

Sinds het vroege Nintendo tijdperk wist Niels al dat hij een gamer was in hart en nieren. Zijn liefde voor games is enkel gegroeid, voornamelijk zijn grote voorliefde voor RPG's en alles wat Japans is. Met de controller in de ene hand, en de machtige pen in de andere speelt en laat hij zijn oordeel vallen over elke game die zijn pad kruist.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password