Pokémon TCG: Lost Origin

Sinds 9 september 2022 is de meest recente reeks van de Pokémon Trading Card Game, Sword & Shield: Lost Origin, wereldwijd beschikbaar. Wij mochten enkele boosters openen om een kijkje te nemen naar de nieuwe reeks, die vooral gebaseerd is op de Nintendo Switch game Pokémon Legends: Arceus (wat overigens een fantastische game was). Dit wil dus ook zeggen dat er heel wat Hisuian Pokémon terug te vinden zijn zoals de Hisuian Growlithe, Hisuian Arcanine en Hisuian Goodra. De nieuwe legendary Pokémon Enamorus kan je ook in deze reeks terugvinden naast enkele heel leuke zogenaamde Radiant Pokémon, wat eigenlijk Shiny Pokémon zijn met geëtst artwork. Deze laatste bezitten meestal een krachtige ability of aanval. Tenslotte is er ook een nieuwe Trainer Gallery te vinden met prachtige artwork, stiekem toch wel mijn favoriete mini-reeksen die ze in de meer recente sets hebben toegevoegd. Hieronder onze leukste pull tot nu toe:

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Gamebrain.be (@gamebrain.be)

Lost Origin brengt een nieuwe twist met zich mee dankzij het Lost Zone spelmechanisme. Het Lost Zone mechanisme is vrij simpel, en zorgt er voor dat kaarten die door zulke technieken afgelegd moeten worden volledig uit het spel verdwijnen. Normaal discard je je kaarten in een aparte stapel waar je eventueel nog wel aan zou kunnen met bepaalde kaarten, maar de Lost Zone is daar dus anders is. Een simpel mechanisme, maar toch eentje met zijn eigen strategisch nut. Zo kan de Giratina V kaart, voor 1 colorless energy, Abyss Seeking uitvoeren waarmee je naar de 4 bovenste kaarten mag kijken, er 2 van bijhouden en 2 naar de Lost Zone sturen. Dat klinkt als een riskante zet, en dat is het uiteraard ook. Maar als je Giratina VSTAR in je deck hebt zitten, kan het ook een gevaarlijke move worden, althans voor je tegenstanders. Door zijn Star Requiem kracht te gebruiken, als je een grass en psychic energy hebt bovenop minstens 10 kaarten in de Lost Zone, kan je de actieve Pokémon van de tegenstander verslaan, ongeacht hoeveel HP deze nog heeft.

Ik kon het uiteindelijk ook niet laten om een Elite Trainer Box aan te schaffen. In deze trainer box kan je 8 booster packs vinden, naast card sleeves waar Giratina op staat afgebeeld, 45 Energy cards, 6 damage-counter dobbelstenen en een normale dobbelsteen met het Lost Origin symbool en nog enkele zaken om te gebruiken wanneer je de TCG gaat spelen. Dit allemaal uiteraard in een zeer mooie verzameldoos met 4 dividers, die helaas iets te smal zijn om fatsoenlijk dienst te doen in de doos.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Gamebrain.be (@gamebrain.be)

Sinds het vroege Nintendo tijdperk wist Niels al dat hij een gamer was in hart en nieren. Zijn liefde voor games is enkel gegroeid, voornamelijk zijn grote voorliefde voor RPG's en alles wat Japans is. Met de controller in de ene hand, en de machtige pen in de andere speelt en laat hij zijn oordeel vallen over elke game die zijn pad kruist.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password