Pokémon Sword & Shield DLC: Isle of Armor

Pokémon Sword & Shield DLC: Isle of Armor
Pokémon Sword & Shield DLC: Isle of Armor
Release Datum:Genre:Platform:Ontwikkelaar:Uitgever:Getest op:

Eindelijk een reden om terug te keren naar de Galar regio! Na het vervolledigen van mijn Pokédex (enfin, voor zover mogelijk was natuurlijk) voelde ik weinig motivatie om Pokémon Sword op te starten. Ik hou me niet zo bezig met online battles of het jagen op de super zeldzame shiny varianten van de Pokémon in het spel. Maar nu het eerste deel van de DLC beschikbaar is kan ik mijn hart weer ophalen, deze keer op het zogenaamde “Isle of Armor”!

Everybody was Kung-Fu fighting

Wanneer je de DLC hebt aangekocht en geïnstalleerd, krijg je na het opstarten een melding dat je een Armor Pass hebt gekregen. Met dit kaartje moet je je naar het station in Wedgehurst begeven waarna je getransporteerd wordt naar het nieuwe eiland genaamd “Armor”. Wat ziet het eiland er mooi uit! Ook is er voldoende diversiteit aan omgevingen. Zo zijn er zijn stranden, grotten, tunnels, een woestijn tussen de bergen, een bos en een moerasachtig gebied. Als je je fiets upgrade hebt kan je ook op de open zee weer tal van eilandjes bezoeken. Pas wel op voor de Sharpedo’s zou ik zeggen. Helaas vervalt deze pracht en praal wanneer je online gaat, en zal de framerate zwaar toegetakeld worden waardoor je veel te vaak haperingen zult ervaren.

Hoe dan ook, bij het buitengaan van het station op dit eiland word je al snel tegengehouden door je rivaal van dit kort verhaal. Al snel leer je dat er een dojo is op dit eiland en dat jij daar verwacht wordt. Voor je het weet mag je kiezen uit een van de overige Kanto starters, Bulbasaur en Squirtle, en ga je op pad om enkele proeven te ondergaan. Je krijgt daarna de Pokémon waarrond deze DLC draait, Kubfu. Wat er zich hierna nog afspeelt mag je zelf ontdekken, anders heb ik hier heel het, al veel te korte en simpel, plot al uit de doeken gedaan.

I’m Diglett-ing it

Gelukkig biedt dit nieuwe eiland meer dan de korte storyline. Heel het eiland is opgezet in hetzelfde open-world principe als de Wild Area uit de basis game waarin je vrij kan rondlopen zonder vaste routes die je moet volgen om van het ene naar het andere stadje te gaan. Spijtig genoeg is er geen stadje aanwezig en beperken de gebouwen zich tot het station waarin je aankomt, de dojo en 2 torens waarvan slechts 1 beschikbaar is voor jou afhankelijk van je keuze in het verhaal.

Persoonlijk vond ik het niet erg dat alles centraal beschikbaar was in de dojo. Zo kon ik er snel mijn Pokémon healen, aankopen doen, mijn outfit veranderen enzovoorts. Enfin, nadat ik voldoende “Watts” gebruikt had om bepaalde opties te unlocken in de dojo. Je weet wel, diezelfde “Watts” die je krijgt uit de Dynamax/Gigantamax raid-putten. Gelukkig had ik nog super veel op overschot en kon ik al snel alles vrijspelen. Wat dan weer wel jammer is, is het kleine aanbod aan NPC’s om mee te praten op het eiland. Her en der staat er wel eens iemand die je voor 100 Watt een nieuwe Pokédex entry geeft of nieuwe items zoals “apricots” waarmee je speciale Pokéballs kan laten maken (zoals dat in Pokémon Gold en Silver destijds voor het eerst aan bod kwam).

Toch is er een specifieke NPC die iets interessanter is dan de rest, buiten degene die de storyline trekken, en dat is de Diglett Trainer. Deze man is naar het eiland gekomen met maar liefst 151 Diglett! Hoe dat mogelijk is als andere trainers slechts 6 Pokémon te allen tijde bij zich kunnen dragen is mij een raadsel. Maar hij is al zijn Diglett kwijtgeraakt en vraagt jou om ze te vinden. Gelukkig gaat het over de Alolan versies en kunnen we hun daardoor makkelijker spotten dankzij de drie haartjes die boven de grond steken. Toch blijft het een moeilijke opdracht om ze allemaal te vinden op het eiland en de kleinere eilandjes rondom. Slaag je er in, dan heeft de beste man wel heel wat mooie rewards die je krijgt per vooropgesteld aantal gevonden Diglett. Deze zijn allemaal in de vorm van Pokémon uit ander regio’s die je niet kan vinden in Pokémon Sword & Shield! Zo krijg je na het vinden van 5 Diglett een Alolan Meowth, na 10 een Kanto Slowpoke met King’s Rock, na 20 een Alolan Vulpix enzovoorts.

Walk with me

Maar kijk, met deze eerste expansie zijn er een 100-tal extra Pokémon te vangen waarvan de meerderheid uit vorige gens. Favorieten zoals Bulbasaur en Squirtle zijn eindelijk weer te vangen en toe te voegen aan je team! Wat betreft nieuwe, nooit eerder geziene, Pokémon is het vrij mager gesteld. Slechts 5 om specifieker te zijn. Uiteraard hebben we Kubfu en zijn evolutie Urshifu uit de storyline. Daarnaast spotten we nog Galarian Slowpoke en Galarian Slowbro. Die laatste twee zijn niet echt nieuwe Pokédex entries, dus eigenlijk vallen deze af. Wie is de laatste dan, hoor ik je al denken? De laatste noemt Zarude en lijkt een mythische Pokémon te zijn, echter is deze (nog) niet te vinden of te vangen in het spel. Mijn vermoeden is dat deze gereleased zal worden rond de release van de nieuwste Pokémon film waarin deze Pokémon ongetwijfeld een grote rol zal spelen.

Nog een leuke toevoeging is dat er eindelijk weer een Pokémon uit zijn Pokéball achter je aan mag rennen, vliegen of kruipen. De ene Pokémon is al sneller dan de andere waardoor ze dus niet allemaal even goed kunnen volgen. Af en toe doen er zich ook grappige visuele glitches voor maar niets dat je spel breekt. Op zich is dit wel een leuke feature die ze gerust mogen doortrekken van mij, het is iets wat ik al een geweldig idee vond sinds Pokémon Yellow waar Pikachu je heel het avontuur kon volgen. Ze hebben het nog wel gedaan in de serie, maar toch… Het blijft leuk om het hier terug te zien. Veel impact heeft het echter niet, buiten dat je hierdoor sneller je vriendschapsband met je Pokémon zou kunnen opbouwen.

Conclusie

Deze DLC brengt een hele hoop oude Pokémon terug en een heel beperkt aantal nieuwe, maar het is leuk om sommige van mijn all-time favorieten (ik kijk naar jou Alakazam) weer aan mijn team toe te voegen. Wat zeker ook leuk is aan deze DLC, is dat deze onmiddellijk beschikbaar is van zodra je in Wedgehurst kan geraken. Van wat ik gelezen en gehoord heb, zou het spel de levels schalen naar die van jou. Met mijn team van Pokémon met een gemiddeld level van 90 merkte ik hier niet veel van, en de challenge bleef hierdoor toch ook een beetje uit. Maar ik ben alvast blij met het eerste deel en kan niet wachten tot het volgende!

Momenteel is er ook een event gaande om een shiny Zeraora te kunnen krijgen. Deze Pokémon zit momenteel in raids en wanneer 1 miljoen spelers wereldwijd deze Pokémon hebben weten te verslagen voor 29 juni krijgt iedere speler deze Pokémon. Op voorwaarde dat je ook Pokémon Home op je Switch hebt gebruikt en minstens 1 Pokémon hebt overgeplaatst van Pokémon Sword of Shield. De aanschaf van de DLC is hier dus geen vereiste.

Sinds het vroege Nintendo tijdperk wist Niels al dat hij een gamer was in hart en nieren. Zijn liefde voor games is enkel gegroeid, voornamelijk zijn grote voorliefde voor RPG's en alles wat Japans is. Met de controller in de ene hand, en de machtige pen in de andere speelt en laat hij zijn oordeel vallen over elke game die zijn pad kruist.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password