Pokémon Scarlet & Violet DLC: Hidden Treasure of Area Zero – Part 2: The Indigo Disk

Pokémon Scarlet & Violet DLC: Hidden Treasure of Area Zero – Part 2: The Indigo Disk
Pokémon Scarlet & Violet DLC: Hidden Treasure of Area Zero – Part 2: The Indigo Disk
Release Datum:Genre:Platform:Ontwikkelaar:, Uitgever:Getest op:

Een kleine 2 maanden geleden konden we aan de slag met het eerste deel van de Hidden Treasures of Area Zero, The Teal Mask. Hoewel het een leuk verhaal had, voelde het wat kort aan en was er ook weinig sprake van uitdagende gevechten. Benieuwd of het tweede deel hier op vooruit is gegaan en je toch moet zwichten voor de uitbreidingspas? Ontdek het samen met mij!

The Hidden Treasure

Het tweede deel sluit mooi aan op het vorige verhaal en gaat dus onmiddellijk verder op de gebeurtenissen van het eerste deel. Vooraleer je dit deel kan beginnen, moet je het hoofdverhaal en het eerste deel hebben uitgespeeld. Zodra dit gebeurd is, krijg je een telefoontje waarin je verteld wordt dat je gekozen bent om naar de Blueberry Academy in Unova te gaan als uitwisselingsstudent. Als je het vorige deel hebt gespeeld, zou de naam van de school al een belletje moeten doen rinkelen. Dit is namelijk de school waar Carmine en Kieran, die je ontmoet hebt in het eerste deel, naar toe gaan. Eenmaal aangekomen op de Blueberry Academy merk je echter dat Kieran niet meer helemaal dezelfde is. Deze school heeft overigens zijn eigen “Elite Four” en bijhorende kampioen. Jij mag, na wat op en af geloop, deelnemen aan de BB League zodat je de Elite Four kan uitdagen. Uiteraard moet je, voor je de kans krijgt om te vechten, eerst een trial voltooien en ook deze keer zijn ze gevarieerd. Vooral de trial van Drayton was een leuke uitdaging, want hierin mocht je enkel vechten met Pokémon die je hebt gevangen in het huidige gebied.

De Elite Four uitdaging en de huidige kampioen overwinnen is echter slechts het onderdeel van deze nieuwe DLC, want voor je het weet ga je opnieuw mogen afdalen in Area Zero, ditmaal een stuk dieper dan je voorheen bent geweest. Je gaat op zoek naar, zoals de titel al deed vermoeden, de verborgen schat in Area Zero. Ik wil hier verder niet te veel spoilers geven, maar ik kan alvast zeggen dat er een Legendarische Pokémon aan verbonden is. Je zal ook een nieuw Terastallization type ontdekken, het “Stellar Tera” type, wat eigenlijk alle types tezamen is. Je krijgt in deze vorm een boost per move type, maar slechts 1 keer per gevecht, tenzij je in een Tera Raid Battle zit, dan is er geen limiet.

The good and the bad

Wie had verwacht dat deze DLC gepaard ging gaan met een boost op performance vlak, zal van een kale kermis thuiskomen. We zitten nog steeds met dezelfde framerate issues, heel veel pop-in waarvan ik soms het gevoel had dat het vaker optrad in het Terrarium waar je het meeste van de tijd aanwezig bent en zelfs tijdens tussenfilmpjes zag ik vaak witte vlakken die een paar seconden later ingevuld werden met een berg of grasvlakten. Gelukkig zijn er voldoende andere nieuwigheden toegevoegd waardoor dit nog te tolereren valt. Zo kan Koraidon (of Miraidon als je Violet hebt) leren vliegen, is er een item machine waar je items mee kan maken en kan je constant kleine uitdagingen vervullen, zoals een foto nemen van een zwemmende Pokémon of 10 Pokémon verslaan met auto battle door je Pokémon in het veld te sturen.

Deze kleine uitdagingen, genaamd BBQ’s, belonen je in de vorm van BP waarmee je heel wat andere nieuwe dingen kan kopen. Zo kan je nieuwe stijlen aankopen voor wanneer je je Pokéball gooit, kan je de diversiteit van Pokémon verhogen per regio in het Terrarium, je kamer in de school anders indelen en meer. Uiteindelijk krijg je ook de kans om Legendarische Pokémon te vangen als je voldoende missies voltooid hebt. De laatste nieuwigheid is de Synchro Machine, die het mogelijk maakt om in de huid te kruipen van een Pokémon. Je kan zelf rondlopen, vliegen of zwemmen met de eerste Pokémon uit je teamopstelling en, door middel van auto battle, andere Pokémon te bevechten. Het is leuk, maar na met enkele Pokémon geëxperimenteerd te hebben, zal je het waarschijnlijk wel gezien hebben.

Als laatste wil ik het nog even hebben over hetgeen mij het meest plezier deed, en dat was het niveau van de tegenstanders. Hierbij doel ik voornamelijk op de nieuwe Elite Four en hun kampioen, want de gewone trainers zijn ook wel redelijk sterk maar hebben eigenlijk te weinig Pokémon in hun team om echt een bedreiging te vormen. Bij de Elite Four heb ik toch vaker een tandje moeten bijsteken en moest ik toch wel tactisch spelen. De gevechten in deze regio spelen zich ook af in het Double Battle format, waardoor ik vaak een Pokémon in het veld had die wel sterk was tegen een van de tegenpartij, maar een grote zwakte had tegenover een andere. Daarnaast kwamen aanvallen ook veel harder binnen, ook al waren het niet altijd Critical Hits of Super Effective moves. Dit hoger niveau was voor mij echt wel een welkome toevoeging!

Conclusie

Dit tweede deel van de Pokémon Scarlet & Violet DLC is absoluut hetgeen ik verwacht had van een DLC. Terwijl het vorige deel al met een goed verhaal wist af te komen, bleef ik toch wat op mijn honger zitten als het aan kwam op uitdagende gevechten. Gelukkig hebben ze geluisterd naar de feedback en testen de gevechten je kennis van de verschillende type Pokémon en is het echt wel vereist dat je tactisch speelt. Zelfs met een team Pokémon die dicht tegen de level 100 aan zaten. Met dit tweede deel achter de rug te hebben, kan ik enkel nog concluderen dat de DLC in zijn geheel volledig zijn geld waard is. Als je me nu wil excuseren, ik ga nog wat Legendarische Pokémon zoeken, terwijl ik rustig afwacht tot de epiloog beschikbaar is op 11 januari.

Sinds het vroege Nintendo tijdperk wist Niels al dat hij een gamer was in hart en nieren. Zijn liefde voor games is enkel gegroeid, voornamelijk zijn grote voorliefde voor RPG's en alles wat Japans is. Met de controller in de ene hand, en de machtige pen in de andere speelt en laat hij zijn oordeel vallen over elke game die zijn pad kruist.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password