Pokémon Scarlet & Violet DLC: Hidden Treasure of Area Zero – Part 1: The Teal Mask

Pokémon Scarlet & Violet DLC: Hidden Treasure of Area Zero – Part 1: The Teal Mask
Pokémon Scarlet & Violet DLC: Hidden Treasure of Area Zero – Part 1: The Teal Mask
Release Datum:Genre:Platform:Ontwikkelaar:, Uitgever:Getest op:

Ondertussen is het alweer bijna een jaar geleden dat Pokémon Scarlet & Violet verschenen zijn, op 26 november 2022 om precies te zijn, en zullen er toch al heel wat trainers door het verhaal heen zijn en het grootste deel van de Pokédex compleet gemaakt hebben. “Het ideale moment dus om de DLC te releasen”, moesten ze gedacht hebben bij Nintendo en Gamefreak. Voor mij komt de DLC op een ideaal moment, want ik zat al een hele tijd door het verhaal heen en ik had de Pokédex voor het grootste deel compleet waardoor de game nog maar zelden opgestart werd. Zorgde de DLC er voor dat ik weer heel wat extra uren aan mijn scherm gekluisterd bleef?

The Teal Mask

Dit is het eerste deel van de “Hidden Treasure of Area Zero” DLC, en we worden hierin meegenomen op een schoolexcursie naar het oosten, het “land van Kitakami”. We krijgen ook een nieuwe Pokédex voor deze regio om heel wat terugkerende Pokémon uit oudere generaties in op te nemen, maar ook een deel compleet nieuwe, waaronder 4 nieuwe legendarische Pokémon. We komen blijkbaar ook op het perfecte moment, want we zitten op de vooravond van een festival in het dorp. Het festival is ter ere van de “Loyal three” die vroeger het land beschermd hebben tegen een Ogre, en maskers staan centraal bij het festival omdat deze ook iets te maken hebben met deze historie. Het verhaal is wat aan de korte kant, maar voelt gelukkig nooit gerushed aan en heeft zijn interessante momenten.

Fun and games

Tijdens het festival wordt er ook een bepaald spelletje gespeeld, namelijk “Ogre Oustin'”. De bedoeling van het spel is om besjes te verzamelen en te plaatsen op de daarvoor voorziene altaars. Op het speelveld zijn er verschillende Ogre ballonnen te vinden in verschillende kleuren, en elk daarvan voorziet je van een bes als je de ballon stuk maakt door er tegenaan te rennen. Je kan maar een maximum aantal bessen vasthouden, dus het is de bedoeling op tijd je bessen op de altaars te plaatsen. Af en toe komen er ook gulzige Pokémon de bessen terug stelen van de altaars, maar die kan je gelukkig wel wegjagen. Dit spel kan je overigens ook in multiplayer spelen en is een fijne afwisseling.

Performance

Echter merk je de performance-issues wel redelijk hard in deze mini-game, maar ook als je rondzweeft of rondrent in het nieuwe gebied. Niet dat het veel meer ergernis gaf dan tijdens de main game, maar het is jammer om te zien dat de performance-issues nog niet verholpen zijn. Het nieuwe gebied is overigens ook niet supergroot, maar wel ruim voldoende om te verkennen. Er is een heel grottensysteem in de berg voorzien, en er zijn heel wat leuke plekjes te ontdekken.

Kitakami Pokémon

Ik wil toch nog even de nieuwe designs bespreken. De nieuwe Pokémon hebben een Yo-Kai Watch gehalte, en dat is zeker niet negatief. Vooral twee van de nieuwe legendarische Pokémon, Okidogi en Munkidori hebben een zeer tof voorkomen. Het is ook leuk om te zien dat Applin een nieuwe evolutie krijgt met Dipplin en Sinistea een tegenhanger krijgt in de vorm van Sinistcha. Ook krijgt Ursaluna een nieuwe vorm, waar hij op zijn achterste poten staat en er een heel stuk stoerder uit ziet.

Conclusie

Het eerste deel van de Hidden Treasure of Area Zero is een schot in de roos te noemen. Het is zeker niet de langste of grootste DLC, maar het wist toch een interessant verhaal neer te zetten en brengt weer wat leuke nieuwe Pokémon designs met zich mee. Op vlak van uitdaging scoort het wel wat minder, want als je al door het hele verhaal bent gegaan zijn je Pokémon waarschijnlijk al zodanig sterk dat je de meeste tegenstand de kop in drukt zonder weinig moeite. Het is nu vooral afwachten en uitkijken naar wat de tweede DLC gaat geven!

Sinds het vroege Nintendo tijdperk wist Niels al dat hij een gamer was in hart en nieren. Zijn liefde voor games is enkel gegroeid, voornamelijk zijn grote voorliefde voor RPG's en alles wat Japans is. Met de controller in de ene hand, en de machtige pen in de andere speelt en laat hij zijn oordeel vallen over elke game die zijn pad kruist.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password