Pokemon Players Cup aangekondigd

The Pokémon Company International heeft de Pokémon Players Cup aangekondigd, een nieuw online toernooi voor spelers uit de Masters Divisie[1] dat in juli 2020 van start gaat. Spelers van de Pokémon Trading Card Game (TCG), de Pokémon Sword en Pokémon Shield Video Game Championships (VGC) en Pokkén Tournament DX kunnen in dit officiële online Play! Pokémon-toernooi laten zien dat ze de beste zijn. Het toernooi staat open voor spelers uit de gehele wereld.

De Pokémon Players Cup bestaat uit twee rondes. In juli 2020 strijden toegelaten spelers volgens het principe van dubbele eliminatie. Ze doen dat in verschillende ratingcategorieën. Na de eerste ronde blijven de beste spelers van elke ratingcategorie over. Deze spelers komen vervolgens in augustus 2020 in actie tijdens de eindronde van de Pokémon Players Cup. De winnaar wordt gekroond tot kampioen van de Pokémon Players Cup en krijgt een Travel Award voor een toekomstig International Championships-event, onderdeel van de normale Play! Pokémon Championship-serie.

“Pokémon-toernooispelers vormen een zeer speciale community, en we kunnen niet wachten tot spelers virtueel de strijd met elkaar aangaan in de Pokémon Players Cup”, aldus Colin Palmer, Vice President Marketing bij The Pokémon Company International. “Met het opschorten van de normale Play! Pokémon-toernooien op locatie hopen we ook in de Pokémon Players Cup hevige gevechten en de legendarische sportiviteit van de community terug te zien.”

Spelers van de Pokémon TCG en VGC moeten zich voor de Pokémon Players Cup kwalificeren via hun prestaties in de volgende komende events. In deze kwalificatietoernooien moeten Trainers hun beste spel laten zien om deelname aan de Pokémon Players Cup af te dwingen!

Pokémon TCG Championships
Spelers van de Pokémon TCG moet zich kwalificeren via hun ranking op de ranglijst van juni (standaardformaat, tournament rep) in de Pokémon Trading Card Game Online.

Pokémon VG Championships
Spelers van de Pokémon Video Game Championships kunnen zich kwalificeren via de Pokémon Sword en Pokémon Shield International Challenge Mei 2020. Dit online toernooi vindt plaats van 21 tot 24 mei 2020[link].  Spelers uit de Masters Divisie van de Pokémon VGC moeten in hun ratingcategorie tot de top van toelaatbare Trainers behoren tijdens de International Challenge Mei 2020 om zich voor de Pokémon Players Cup te kwalificeren.

  • Noord-Amerika: Top 256
  • Europa: Top 256
  • Oceanië: Top 128
  • Latijns-Amerika: Top 256

Spelers van de Pokémon VGC die in aanmerking komen, moeten hun Nintendo-account koppelen aan hun Pokémon Trainer Club-account voordat ze zich aanmelden.

Pokkén Tournament DX Championships
Spelers van Pokkén Tournament DX kunnen zich op een later tijdstip direct aanmelden voor de eerste ronde van de Pokémon Players Cup. Hierover volgt binnenkort meer informatie op Pokemon.com. Daarnaast begint elk Pokémon TCG-, Pokémon VGC- en Pokkén Tournament DX-toernooi tijdens de Pokémon Players Cup met een speciaal invitatie-event. De winnaars hiervan kwalificeren zich voor de eindronde van het toernooi.
Trainers en fans kunnen via pokemon.com/uk/play-pokemon/ op de hoogte blijven van het laatste nieuws over de Pokémon Players Cup en de streams waarop alle actie te volgen zal zijn.

Jimmy "Verjim" is een gedreven gamer, met Tekken als zijn all-time favoriet. Aangevoerd door alle beschikbare soorten koffie, speelt hij elke game op zijn pad en zorgt ervoor dat zijn lezers precies weten waar games in uitblinken of net mis lopen. Overdag is hij actief bezig met fotografie, maar wanneer de schaduw valt, zal de pen van deze oprichter en hoofdredacteur genadeloos inkt doen vloeien

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password