PlayStation 5 verschijnt eind 2020

Sony heeft gisteren bekendgemaakt dat de release van PlayStation 5 gepland staat voor eind 2020.
Tevens zijn er details over de nieuwe controller onthuld. Zo wordt de vibratiefunctie verbeterd door middel van Haptic Feedback, waardoor spelers het verschil kunnen voelen tussen een muur raken met een auto in een racegame, en een tackle tijdens een voetbal-game. Een ander voorbeeld dat wordt genoemd is dat spelers de sensatie van door gras rennen kunnen voelen.

Een andere verbetering wordt doorgevoerd in de triggers. De L2- en R2-knoppen worden ‘adaptive triggers’. Ontwikkelaars hebben al vroege versies van de PS5-controller en kunnen de veerkracht van de triggers aanpassen, zodat spelers het tactiele gevoel van een pijl en boog schieten bijvoorbeeld kunnen ervaren.

Verder zal ook Ray Tracing hardwarematig worden ondersteund, bevat de PS5 USB-C-aansluitingen en wordt de snelheid van het opstarten, laden en streamen van games verbeterd door de ingebouwde SSD.

Verdere informatie over een prijs of games voor PlayStation 5 werden nog niet onthuld.

Jimmy "Verjim" is een gedreven gamer, met Tekken als zijn all-time favoriet. Aangevoerd door alle beschikbare soorten koffie, speelt hij elke game op zijn pad en zorgt ervoor dat zijn lezers precies weten waar games in uitblinken of net mis lopen. Overdag is hij actief bezig met fotografie, maar wanneer de schaduw valt, zal de pen van deze oprichter en hoofdredacteur genadeloos inkt doen vloeien

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password