PlayStation 4 Pro onthuld met ondersteuning voor 4K en HDR

Sony heeft een nieuwe console aangekondigd met de naam PlayStation 4 Pro. De console bevat verbeterde hardware waardoor games in 4K en HDR kunnen worden vertoond.

PlayStation 4 Pro, eerder al uitgelekt als PlayStation 4 Neo, heeft een snellere videokaart, snellere kloksnelheid en een harde schijf van 1TB. De console heeft de mogelijkheid om games weer te geven in een 4K-resolutie.

De verbeterde hardware maakt het ook mogelijk om HDR-beelden te vertonen. HDR staat voor High Dynamic Range en zorgt voor fellere kleuren en een verbeterd contrast. Tijdens de presentatie onthulde CEO Andrew House dat alle bestaande PlayStation 4-systemen ook gebruik kunnen gaan maken van HDR via een aankomende firmware update. Het is nog onduidelijk of dit afwijkt van HDR op PlayStation 4 Pro.

Zoals eerder was uitgelekt, bevat de DualShock 4-controller die wordt bijgeleverd nu een lichtgevende streep in de Touch Pad. Vermoedelijk toont dit dezelfde kleuren als op de bovenkant van de controller, die van kleur verandert bij specifieke momenten in een game of om spelers te onderscheiden. De nieuwe controller wordt los beschikbaar gesteld in zwart, rood en blauw.

PlayStation 4 Pro verschijnt op 10 november en kost 399,99 euro.

Jimmy "Verjim" is een gedreven gamer, met Tekken als zijn all-time favoriet. Aangevoerd door alle beschikbare soorten koffie, speelt hij elke game op zijn pad en zorgt ervoor dat zijn lezers precies weten waar games in uitblinken of net mis lopen. Overdag is hij actief bezig met fotografie, maar wanneer de schaduw valt, zal de pen van deze oprichter en hoofdredacteur genadeloos inkt doen vloeien

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password