Plants Vs. Zombies: Garden Warfare

Plants Vs. Zombies: Garden Warfare
Plants Vs. Zombies: Garden Warfare

In 2009 verscheen voor het eerst “Plants vs. Zombies”, een tower defense game waarin je, door middel van planten, je tuin moet verdedigen tegen zombies. Na een vervolg in 2013 is er nu “Plants Vs. Zombies: Garden Warfare”, een third-person shooter met tower defense elementen. Wat leek als een grap van Popcap, leverde uiteindelijk één van de leukste multiplayer-games op voor Xbox One.

In PvZ: Garden Warfare speel je deze keer niet enkel met planten, maar ook met zombies. Ze hebben elk 4 klasses met meerdere personages die je kan unlocken. In beide teams beschik je over een assault, healer, support en defender klasse. Naast hun standaardwapen beschikken ze allen ook over 3 abilities. Enkele voorbeelden hiervan zijn: de foot soldier, een zombie die een rocket jump uitvoert om zo op hoger gelegen plekken te geraken of met diezelfde launcher een raket afvuurt op planten. De vleesetende plant kan zich dan weer ingraven en tijdelijk onder de grond verder bewegen om zo een niets vermoedende zombie op te slokken. Een ander voorbeeld hiervan zijn de zonnebloem en de scientist die de mogelijkheid hebben om andere spelers te healen.

Er zijn in deze game verschillende spelmodi ter beschikking. Garden Ops is een Co-op Mode waarin je als plant met vier spelers een tuin moet verdedigen tegen zombies. Deze heeft wat weg van de klassieke Plants Vs. Zombies. Hier kan je gebruik maken van bloempotten die verspreid staan over de map waarin je planten kan plaatsen die mee je tuin verdedigen, mede spelers healen of de vijand moeten vertragen. In totaal zijn er in deze mode tien zombie waves waarvan de vijfde en tiende een bossfight zijn.

http://i1164.photobucket.com/albums/q575/GamebrainBE/PlantWarfare-4_zpsny0romqn.jpg

Team Vanquish is dan weer een klassieke Team Deathmatch mode waarin je als team 50 punten moet scoren om te winnen. Elke kill telt als één punt, maar elk character heeft ook de mogelijkheid om zijn teamgenoten te reviven waardoor er terug punten kunnen afgenomen worden. Gardens & Graveyards lijkt nog het meeste op rush in Battlefield. Hier speel je als planten die hun tuin moeten verdedigen of als zombies die de tuin moeten zien te veroveren om deze om te bouwen tot graveyard. Dit werkt op dezelfde manier als een vlag veroveren in Battlefield. Hoe meer zombies er binnen de tuin staan hoe sneller dit gaat. Lukt het niet binnen de opgelegde tijd dan hebben de planten gewonnen, lukt het wel dan verplaatst het gevecht zich naar een nieuw gebied.

Zowel Team Vanquish als Gardens & Graveyards hebben een classic mode waarin je geen gebruik kan maken van upgrades of special characters. In mixed mode speel je afwisselend Team Vanquish of Gardens & Graveyards waardoor je dus steeds weer wat anders speelt, en dat zorgt meteen ook voor wat meer variatie.

Audiovisueel is de game dik in orde. De graphics zijn zeer mooi en scherp met veel details. Zo is het geweldig hoe de zonnebloem voorbij komt gehuppeld als een kind dat net een lekker snoepje heeft gekregen. Zo bewegen alle blaadjes van de bloem mooi mee tijdens al dat gehuppel. Deze details zorgen ervoor dat deze game er zeer levendig uit ziet. Ook het strompelen en onhandig rondlopen van de zombies is een lust voor het oog. Het geluid draagt evenzeer bij tot de sfeer van de game. Zo hebben de zombies hun eigen brabbeltaaltje, wat een brede smile op je gezicht kan toveren. De Chomper, de vleesetende plant, klinkt dan weer als een hongerig knorrend varken dat niet kan wachten om een zombie op te slokken.

http://i1164.photobucket.com/albums/q575/GamebrainBE/PlantWarfare-4_zpsny0romqn.jpg

Het levelsysteem werkt hier anders dan in de meeste games. Elk character moet challenges uitvoeren om te kunnen levellen. Telkens je character een level omhoog gaat, geldt dit ook voor jezelf. Zo moet je als plant of als zombie bijvoorbeeld een aantal keer een bepaalde klasse van het andere team doden of 30 minuten met hetzelfde character spelen om een challenge te voltooien. In tegenstelling tot vele andere games, maakt PvZ: Garden Warfare geen gebruik van experience maar van credits. Hiermee kan je booster packs kopen waarmee je dan upgrades kan unlocken. Naast upgrades kan je ook accessoires verkrijgen om je character te customizen en nieuwe characters bijverdienen met nieuwe mogelijkheden. In de booster packs kunnen ook planten of zombies zitten die je kan gebruiken in Gardens & Graveyards. Wat je krijgt is steeds random. Hierdoor kan je dus niet bepalen wat je eerst gaat upgraden of aanpassen waardoor het wel even kan duren voor je jouw favoriete personage kan uitbouwen zoals je zelf wil.

De accessoires die je hier kan unlocken zien er geweldig uit. Hiermee kan je jouw characters een totaal andere look geven. Zo kan je petjes en hoeden opzetten maar bijvoorbeeld ook kookpotten,verkeersborden, schotelantennes en nog veel meer van dit soort onnozelheden. Zo ziet online elk character er toch weer anders uit.

De maps die in de game zitten zien er allemaal zeer goed uit. Enkel hier toch een klein minpuntje, er zitten namelijk niet enorm veel maps in deze game. Daartegenover staat dan wel weer dat de maps zeer goed gebalanceerd zijn. Door de vele hoogteverschillen kan je hiermee zeer tactisch spelen waardoor ze ook niet snel gaan vervelen. Wel heeft Popcap al beloofd om gratis dlc te releasen met nieuwe maps. Hiervan is er tijdens het schrijven van deze review al één dlc verschenen. Deze brengt niet enkel een nieuwe map, nieuwe abilities en accessoires maar ook een nieuwe spelmode: Gnome Bomb. Hierin moet je een Gnome die ergens op de map verschijnt te pakken zien te krijgen en deze plaatsen in een Garden of Graveyard van het andere team, waarna dat team kan proberen de Gnome bom te ontmantelen zodat deze niet ontploft.

http://i1164.photobucket.com/albums/q575/GamebrainBE/PlantWarfare-4_zpsny0romqn.jpg

Conclusie:

PvZ: Garden Warfare is een enorm leuke, verslavende online shooter geworden die zeer humoristisch gebracht wordt. Ondanks dat er meer mappen en game modes hadden mogen zijn, zal deze game je toch uren kunnen vermaken. Een aanrader als je een wat minder serieuze shooter wil.

Good

  • Zeer leuke en goed gebalanceerde gameplay
  • Veel accessoires voor je character die er ook nog eens geweldig uit zien
  • Grappige personages

Bad

  • Weinig maps en spelmodes (wel meer op komst in gratis dlc)
  • Random upgrades
8

Geweldig

Jimmy "Verjim" is een gedreven gamer, met Tekken als zijn all-time favoriet. Aangevoerd door alle beschikbare soorten koffie, speelt hij elke game op zijn pad en zorgt ervoor dat zijn lezers precies weten waar games in uitblinken of net mis lopen. Overdag is hij actief bezig met fotografie, maar wanneer de schaduw valt, zal de pen van deze oprichter en hoofdredacteur genadeloos inkt doen vloeien

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password