Patch 6.1 voor Final Fantasy XIV Online verschijnt op 12 april

Tijdens de laatste Letter from the Producer LIVE-uitzending maakte Square Enix bekend dat Patch 6.1 voor het hooggeprezen Final Fantasy XIV: Endwalker op 12 april verschijnt.

Tijdens de uitzending werden nieuwe beelden getoond van Patch 6.1, getiteld “Newfound Adventure,” inclusief een nieuwe trailer, gameplaybeelden en meer. Producer en director Naoki Yoshida vertelde meer over de nieuwe hoofdscenario-quests, de side quest “Tataru’s Grand Endeavor”, extra verhalende content voor Role Quests en andere content die naar de Patch 6.1x-serie komt.

Met Patch 6.1 wordt het nieuwe Duty Support System voor het eerst toegevoegd aan content van A Realm Reborn (2.0). Met dit nieuwe systeem worden alle hoofdscenario-dungeons en -trials voor 4 spelers ook geschikt voor solospelers met een team van NPC’s. Voor een toegankelijke solo-ervaring zijn ook grote aanpassingen aan Cape Westwind en latere Duty’s gepland. Het Duty Support System wordt ook uitgebreid naar toekomstige updates van Patch 2.x-content, naast uitbreidingen voor Heavensward en meer.
Naast de beelden van de trailer, onthulde Yoshida meer details over content die spelers in de Patch 6.1x-serie kunnen verwachten, zoals:

  • Nieuwe Main Scenario-quests – Met Patch 6.1 begint een nieuw hoofdstuk voor de Warriors of Light.
  • Nieuwe 24-Player Alliance Raid – Het eerste deel van een gloednieuwe, originele alliance raid-serie, Myths of the Realm: Aglaia. Deze serie biedt spelers nieuwe uitdagingen, terwijl ze meer leren over de goddelijke wezens die bekend staan als The Twelve.
  • New Tribal Quests – Vanaf Patch 6.15 kunnen spelers de nieuwe Arkasodara tribe-quests spelen voor battle classes en jobs.
  • Nieuw Residential-gebied – In Empyreum, de nieuwe woonwijk van Ishgardian, komen nieuwe percelen te koop. Een overzicht van het perceelkoopsysteem en een schema van het loterijsysteem werden gepresenteerd.
  • Nieuwe trial: The Minstrel’s Ballad: Endsinger’s Aria – Spelers kunnen een nieuwe uitdaging aangaan met de nieuwe Extreme Trial, The Minstrel’s Ballad: Endsinger’s Aria.
  • Adventurer Plates (beta-versie) – De nieuwe Adventurer Plates-feature werd uitgebreid getoond. Spelers kunnen de portretten van hun personages aanpassen met belichting, animaties en camerahoeken, en meerdere portretten opslaan voor toekomstig gebruik. De personageprofielen kunnen diverse informatie bevatten, waaronder favoriete job en titel, speelstijlvoorkeur, actieve speeltijd en meer.
  • PvP-updates – Er werd meer onthuld over de nieuwe, kleinschalige PvP-content, getiteld Crystalline Conflict, inclusief het nieuwe beloningssysteem en PvP-schema.
  • Extra content, waaronder jobaanpassingen, de mogelijkheid om nieuwe uitrusting te passen in de FINAL FANTASY XIV Online Store en meer.

Square Enix heeft ook aangekondigd dat PvP-uitrusting die is gebaseerd op de populaire Japanse tv-show GARO terugkeert met Patch 6.1. Spelers kunnen speciale rijdieren en uitrustingen vrijspelen die zijn gebaseerd op de show, met ontwerpen van de legendarische personageontwerper Keita Amemiya. Nieuwe jobs die zijn geïntroduceerd in Shadowbringers en Endwalker kunnen ook gebruikmaken van deze samenwerkingsuitrusting.

Bij de lancering van Patch 6.1 verschijnen ook een nieuwe dungeon en Unreal-trial, Ultima’s Bane (Unreal). Daarnaast verschijnt de nieuwe Unending Codex met informatie over personages en termen. Deze worden aan je verzameling toegevoegd en verder bijgewerkt naarmate je verder komt in het hoofdscenario van Patch 6.1.

Patch 6.11 brengt ook een nieuwe Ultimate Duty – Dragonsong’s Reprise, terwijl spelers kunnen uitkijken naar de “Somehow Further Hildibrand Adventures”-sidequest en nieuwe Custom Deliveries die met Patch 6.15 verschijnen. Data Center Travel wordt toegevoegd met Patch 6.18.

Jeffrey is het nieuws-slaafje van onze redactie. Altijd hongerig naar het laatste gaming nieuws staat hij dag en nacht klaar om de rest van de redactie bij te staan met het heetste gaming-nieuws. Bovendien is hij een grote fan van TCG, en vooral dan Yu-Gi-Oh!, waarvan hij bijna encyclopedische kennis heeft. Als een zombie dwaalt hij door onze gangen, zoekend naar nieuws en cafeïne, terwijl je hem stilletjes "kaartjes" hoort mompelen. Probeer hem vooral niet tegen te houden, want dan daagt hij je uit voor een Yu-GI-Oh! duel!

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password