Pac-Man Championship Edition 2

Pac-Man Championship Edition 2
Pac-Man Championship Edition 2

Pac-Man staat al jaren garant voor uren speelplezier. Bandai Namco brengt dan ook geregeld een nieuwe game uit met hun geliefde mascotte. Hierdoor zijn er door de jaren enkele zeer leuke en helaas ook minder leuke Pac-Man games verschenen. Gelukkig hoort Pac-Man Championship Edition 2 in het rijtje van de betere Pac-Man games.

Pac-Man Championship Edition 2 speelt net zoals de eerste Championship Edition anders dan de klassieke Pac-Man games. Hierdoor begint de game dan ook met een tutorial. – wie had ooit gedacht een tutorial nodig te hebben in een Pac-Man game? – Deze tutorial leert je alle gameplay elementen aan in de vorm van challenges. Wanneer je al deze tutorial challenges hebt uitgespeeld kan je als een volleerd speler beginnen aan de rest van deze game.

De rest van de game bestaat uit “Score Attack” en “Adventure Mode”. In Score Attack heb je de beschikking over tien events, die elk drie verschillende moeilijkheidsgraden en een practice mode hebben. Wanneer je begint te spelen zullen niet alle events meteen beschikbaar zijn, deze dien je te unlocken door de voorgaande events uit te spelen. Score Attack beschikt verder ook over online leaderboards, waardoor het erg verslavend kan zijn om steeds voor een hogere score te gaan, om zo te kunnen stijgen in de leaderboards en de hoogste score proberen te bemachtigen uit je vriendenlijst.

Adventure Mode is niet meteen beschikbaar wanneer je de game voor het eerst speelt, deze zal je moeten unlocken in Score Attack. In deze mode krijg je verschillende challenges voorgeschoteld die je moet uitspelen om sterren te verdienen. Je kan steeds uit drie moeilijkheidsgraden kiezen, speel je op de gemakkelijkste, dan krijg je één ster als je de challenge uitspeeld. Je kan een maximum van drie sterren op een challenge verdienen door de hoogste moeilijkheidsgraad te selecteren. Wanneer je voldoende sterren hebt verzameld kan je het opnemen tegen de eindbaas van de huidige zone. Zodra je deze eindbaas verslaat, unlock je de volgende zone.

Deze “boss fights” zijn uiteraard volledig in Pac-Man stijl gebracht. Je valt een eindbaas indirect aan door op een serie van verschillende doolhoven alle stukjes fruit te verzamelen, zodra je deze allemaal hebt verzamelt kan je een power pill te pakken krijgen, waarmee je dan deze eindbaas kan gaan opeten. Deze manier van de eindbaas verslaan past perfect bij Pac-Man, toch is het echter jammer dat het nooit als een echte “boss fight” aanvoelt, maar eerder als een gewone level.

De gameplay is voornamelijk hetzelfde zoals in Pac-Man Championship Edition DX. Doorheen de doolhoven zullen nog steeds de wel gekende spookjes op je gaan jagen. Net zoals in de vorige game zitten in elke level slapende spookjes die je kan wakker maken door deze te passeren, waarna deze zich zullen aansluiten bij de andere spoken om zo een “Ghost train” te creëren. Wanneer je erin slaagt om een power pill te pakken te krijgen zullen deze ghost trains een vaste route gaan volgen, die overigens ook aangegeven staan, waarna jij deze kan gaan onderscheppen om ze te kunnen opeten. Als je erin geslaagd bent om veel spoken wakker te maken, (waardoor de ghost trains langer worden) kan je erg veel punten verdienen door deze op te slokken. Het is dus erg belangrijk om zoveel mogelijk spoken wakker te maken, want het zal je uiteindelijk alleen maar meer punten opleveren.

Net zoals in de vorige game beschik je ook in Pac-Man Championship Edition 2 over bommen die je kan gebruiken om terug te keren naar het startpunt. Als je deze bommen op het juiste moment gebruikt kan je verhinderen dat een spook je te pakken krijgt, waardoor je geen leven zal verliezen. Let er echter wel op dat wanneer je een level uitspeelt je ook nog bonus punten zal krijgen voor elke niet gebruikte bom. Je zal dus altijd moeten overwegen of het gebruik van een bom een tactisch voordeel zal bieden of niet. Verder is het nu ook mogelijk om Pac-Man tot stilstand te laten komen om zo spoken die in je weg lopen te vermijden.

In tegenstelling tot de gewone Pac-Man games mag je de spookjes hier wel aanraken. Dit betekend dus ook dat je deze keer niet onmiddellijk een leven kwijt bent wanneer je er toch per ongeluk ééntje aanraakt. Toch zul je moeten oppassen, want raak je een spook drie keer na elkaar aan, dan zal deze toch agressief worden en achter je gaan jagen. Persoonlijk ben ik geen fan van deze aanpak, aangezien je dit kan misbruiken. Je moet hierdoor niet voorzichtig zijn om de spoken te vermijden, want je kan gewoonweg de spoken negeren en door ze heen rammen om bij je doel te raken. Hierdoor wordt het soms net iets te gemakkelijk.

Op audiovisueel vlak valt er op de game niets aan te merken. De game ziet er goed uit, en heeft ondanks de moderne graphics toch een leuke retro look, mede dankzij het gebruik van de vele neon kleurtjes in de levels. Ook de muziek draagt bij tot deze sfeer. De muziek bestaat uit remixes van tracks uit klassieke Bandai Namco games, waardoor de muziek ondanks dat deze best modern klinkt toch een retro feel heeft, wat natuurlijk perfect bij deze game past.

Conclusie:

Pac-Man Championship Edition 2 is een zeer vermakelijke en verslavende game geworden, die de naam Pac-Man waardig is. De nieuwe toevoegingen passen perfect bij deze game, al maken ze soms de game net iets te gemakkelijk. Ikzelf heb mij dan ook enorm vermaakt met deze game, en kan Pac-Man Championship Edition 2 dan ook aanraden aan iedereen die graag Pac-Man speelt, of houdt van klassieke arcade games.

 

Good

  • Erg leuke variant op de klassieke Pac-Man games
  • Zeer verslavend
  • Visueel aantrekkelijk

Bad

  • Soms net iets te gemakkelijk voor ervaren Pac-Man spelers
8.5

Geweldig

Jimmy "Verjim" is een gedreven gamer, met Tekken als zijn all-time favoriet. Aangevoerd door alle beschikbare soorten koffie, speelt hij elke game op zijn pad en zorgt ervoor dat zijn lezers precies weten waar games in uitblinken of net mis lopen. Overdag is hij actief bezig met fotografie, maar wanneer de schaduw valt, zal de pen van deze oprichter en hoofdredacteur genadeloos inkt doen vloeien

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password