Overwatch World Cup keert terug in 2023

Attentie, wereld – na drie jaar afwezigheid zijn we verheugd te kunnen aankondigen dat de Overwatch World Cup in 2023 terugkeert, en de competitie wordt groter dan ooit: nieuw spel, nieuwe spelers en nieuwe manieren om je land en regio wereldwijd in de schijnwerpers te zetten.

We onthullen aanvullende programmadetails zodra ze klaar zijn, maar hier is het grote plaatje voor de 2023 Overwatch World Cup…

In januari maken we de 36 landen en regio’s bekend die meedoen aan de 2023 Overwatch World Cup, en dat is ook het moment waarop de inschrijvingen voor het wedstrijdcomité opengaan. Elk wedstrijdcomité is verantwoordelijk voor het organiseren van tryouts voor hun land en regio, volgens de richtlijnen van Blizzard.

Naast de reguliere tryouts introduceren we een nieuwe mogelijkheid voor spelers om te strijden voor een plek in hun team. Dit gebeurt in de vorm van een open toernooi: World Cup Trials. In februari levert de World Cup Trials competitie de winnende spelers een directe plek op bij de tryouts voor hun team. Spelers kunnen zich nog steeds inschrijven voor de reguliere tryouts die in maart plaatsvinden. Voor de reguliere tryouts geldt een Competitierangorde van Diamant en hoger, dus aspirant-spelers moeten nu beginnen de ladder te beklimmen!

Ook bieden we in 2023 een aantal uitdagingen en beloningen voor alle spelers om de terugkeer van de Overwatch World Cup te vieren.

In juni, nadat de teamroosters zijn samengesteld, zullen de Overwatch World Cup-kwalificatiewedstrijden plaatsvinden via regionale online wedstrijden, waarbij 36 teams worden teruggebracht tot 16 voor de volgende fase van het toernooi. Die 16 teams strijden dan in de herfst van 2023 in een LAN-omgeving om onze eerste WK-kampioen sinds 2019 te bepalen.

Of je nu een pro, aspirant-prof of casual speler bent, er zijn tal van manieren om mee te doen. Blijf kijken voor verdere aankondigingen, waaronder details over elke fase van de 2023 Overwatch World Cup, kijkersinformatie en nog veel meer!

Jeffrey is het nieuws-slaafje van onze redactie. Altijd hongerig naar het laatste gaming nieuws staat hij dag en nacht klaar om de rest van de redactie bij te staan met het heetste gaming-nieuws. Bovendien is hij een grote fan van TCG, en vooral dan Yu-Gi-Oh!, waarvan hij bijna encyclopedische kennis heeft. Als een zombie dwaalt hij door onze gangen, zoekend naar nieuws en cafeïne, terwijl je hem stilletjes "kaartjes" hoort mompelen. Probeer hem vooral niet tegen te houden, want dan daagt hij je uit voor een Yu-GI-Oh! duel!

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password