Overwatch 2: Season 4

Overwatch 2: Season 4
Overwatch 2: Season 4

Seizoen drie van Overwatch 2 is weeral voorbij gevlogen en seizoen 4 is al een tijdje bezig. Elk seizoen zorgt voor nieuwe dingen en hier gaan we bespreken wat er allemaal veranderd is.

Lifeweaver

Het belangrijkste aan elk seizoen is natuurlijk het nieuwe personage, of nieuwe map die ze voorstellen. In seizoen 4 krijgen we een nieuw personage, genaamd Lifeweaver. Afkomstig uit Thailand en gewapend met zijn eigen technologie “Biolight”, die zijn liefde en respect voor de natuur weerspiegelt, zorgt deze support voor een volledig nieuwe tactiek op het slagveld. Zijn Primary weapon “Healing Blossom” gooit een genezende bloem naar de persoon in je vizier. Het voordeel hier is dat deze bloem een Homing device heeft en dus gegarandeerd raakt, ook al verplaatst je teamgenoot zijn personage net achter een hoek. “Healing Blossom” kan ook veranderen in “Thorn Volley” wanneer je zelf wat schade aan je vijanden moet brengen. Bedenk wel, dat aangezien je personage een support is, dat deze niet zo heel veel schade aanricht.

Naast zijn gewone aanval kan Lifeweaver ook een platform maken dat omhoog schiet van zodra vriend of vijand erop komt te staan. Dit kan in het heetst van de strijd voor een strategische verandering zorgen wanneer iemand “the high ground” neemt. Als een bondgenoot in moeilijkheden komt kan Lifeweaver deze ook naar zich toe trekken terwijl hij in een beschermende bol zit. Wanneer Lifeweaver zelf komt te sterven laat hij een pakje vallen dat de eerste persoon die erover wandelt geneest. En als laatste tovert hij als ultimate een lifetree op de map die een constante genezing geeft aan alle bondgenoten die in de buurt staan. Wie leert om met Lifeweaver te spelen kan dus voor grootse veranderingen zorgen tijdens de game.

Nieuwe Battlepass

Een nieuw seizoen brengt ook altijd een nieuwe Battlepass. Deze Battlepass kost wederom 1000 Overwatch Credits, of omgerekend 10 euro. Wat dit seizoen wel nieuw aan de battlepass is, is dat er deze keer ook credits in te winnen zijn. Dus voor de mensen die net zoals mij niet goed genoeg zijn om ze in de challenges te halen, kan je er nu ook gewoon verdienen door te spelen. Het nieuwe thema “Starwatch” geeft ook weer vele nieuwe epic en mythic skins met de Sigma “Galactic Emperor” skin als level 80 reward.

Technische Updates

Het nieuwe seizoen brengt ook veel nieuwe updates met zich mee. Zo wordt de belichting op verschillende maps verbeterd en worden sommige personages gebuffed en generfed. Wie hier graag een volledige lijst van wilt zien kan dat op de website van Blizzard zelf.

Conclusie

Wederom komt Overwatch met een seizoen die de moeite zal zijn om alles te behalen. Iedereen zonder season pass zal jammer genoeg pas op level 55 met Lifeweaver kunnen spelen. Maar de gepassioneerde speler zal dit zeker wel halen. Seizoen 4 met zijn 80 nieuwe battlepass levels zal beschikbaar zijn tot 12 juni.

Lost Password