Overwatch 2: Season 2

Wanneer we in oktober 2022 de review mochten lezen van Overwatch 2, die geschreven werd door mijn collega Jimmy, werd deze meer dan goed onthaald. Hierdoor werd de zin om het spel zelf te spelen wat groter, maar door de komst van andere en een enorme stapel oudere nog niet aangeraakte games, was ik er nog niet aan toe geraakt. Tot er mij op een dag werd gevraagd om het tweede seizoen van Overwatch 2 te reviewen en ik dus geen excuus meer had om het niet te spelen. Bij deze geef ik jullie dus een review van een nieuw seizoen van een spel dat ik nog nooit gespeeld heb. Eerlijker kan dus niet.

Een nieuwe Battlepass

Het eerste wat mij direct opviel was de battlepass, die dit seizoen uit heel wat leuke hebbedingetjes bestaat, waaronder een paar legendary en epic skins voor bepaalde personages. In totaal zijn er 80 nieuwe dingen te verkrijgen dit seizoen en wie er net zoals mij geen echt geld in wilt gaan gooien, kan maar best beginnen spelen,  spelen en nog meer spelen. Want de tiers zijn niet zo snel te bereiken, maar dat kan natuurlijk ook aan mijn skills liggen. Op het moment van schrijven heb ik nog maar 13 van de 80 tiers vrij gespeeld en heb ik nog lang niet alles wat ik zou willen. Dus ga ik nog mijn uiterste best mogen doen.

Een nieuw personage + map

Bij een nieuw seizoen hoort natuurlijk ook een nieuw personage. Deze keer maken we kennis met een nieuwe tank operator genaamd Ramattra. Gecreëerd om als oorlogswapen te dienen voor de Omnics (robots die sterker, sneller en slimmer zijn dan mensen), wou niets anders dan een betere toekomst voor zijn soort. Na de oorlog zwoer hij dus alle wapens en vertrok hij naar Nepal om zich bij de Shambali te voegen, een groep monniken waar hij ook Zenyatta leert kennen. Na jaren geen vooruitgang te zien op de weg naar vrede, besluit hij het heft in eigen handen te nemen en te doen wat nodig is om zijn volk te kunnen bevrijden. Wie nog meer achtergrond wilt kan best even een wiki pagina van Overwatch 2 openen, want hier kan ik pagina’s mee vullen.

Ramattra is dus zoals ik al zei een tank operator die naast veel klappen kan opvangen er ook redelijk wat kan geven. Zijn wapen, de void accelerator, schiet een stroom van projectielen af die redelijk moeilijk te ontwijken zijn. Daarnaast heeft Ramattra ook nog een tweede form, zijn nemesis form, waarin hij veranderd in een gigantische spierbundel die met zijn vuisten energy waves afvuurt. Een ware tegenstander dus. Wie de battle pass heeft gekocht kan direct van tier één beginnen spelen met dit personage, anderen gaan jammer genoeg moeten wachten tot ze tier 45 zijn.

Naast een nieuw personage krijgen we ook nieuwe map genaamd Shambali. Deze is te vergelijken met de Nepal map, maar bevat meer reliëf. Hierdoor kan je wanneer je een goede positie hebt gevonden al snel het tij doen keren.

Nieuwe evenementen

Het laatste waar ik het over ga hebben zijn de evenementen die gepland staan (of al gepasseerd zijn) in seizoen 2. Deze heten Winter Wonderland, Battle For Olympus en Year of The Rabbit. In Winter Wonderland worden sommige maps volledig herwerkt naar een origineel kerstthema. Battle Of Olympus gooit er een nieuwe arcadegame bij waarbij je in een 8 speler free for all wordt gestoken met enkele personages gekleed als Griekse Goden en monsters. Zo speel je bijvoorbeeld als Widowmaker in medusa-outfit en is haar ultimate kogels die de vijand doen verstenen voor een korte tijd. Tijdens Year Of The Rabbit krijg je er nog twee nieuwe arcadegames bij, namelijk Bounty hunter en capture the flag. In Bounty hunter verdien je punten door het doelwit te vermoorden, maar dan word je zelf het doelwit. Wanneer je zelf het doelwit bent verdien je nog extra punten wanneer je andere spelers vermoordt. Capture the flag is dan weer een 5v5 waarbij je moet proberen de vlag van het andere team te stelen en deze naar je eigen kamp te brengen, zonder dat het andere team hetzelfde doet.

Conclusie

Hoewel ik het niet zo heb op online first-person shooters (mede dankzij mijn skills), moet ik toegeven dat ik in de ban ben geraakt van Overwatch 2. Elke dag betrap ik mij er toch op een tiental spelletjes te spelen in de hoop het einde van die battle pass te kunnen bereiken. Dat deze ook nog eens bestaat uit tal van leuke dingen zorgt voor nog meer motivatie. Het enige jammere is dan wel dat de mensen die niet voor de battle pass willen betalen moeten wachten tot tier 45 vooraleer ze met het nieuwe personage mogen spelen. Season 2 loopt nog tot en met 7 februari 2023

 

Lost Password