Override 2: Super Mech League

Override 2: Super Mech League
Override 2: Super Mech League
Release Datum:Genre:, Platform:, , , , , Ontwikkelaar:Uitgever:Getest op:

Een dikke maand geleden besprak ik de gesloten Beta van ‘Override 2: Super Mech League’. Dit is de opvolger van Override: Mech City Brawl van bijna 2 jaar geleden. De Beta gaf me een inzicht in enkele opties van het afgewerkte spel en dat eindresultaat heb ik nu eindelijk in mijn handen gehad. Ik heb dus opnieuw een hoop gigantische mechs in mijn bezit maar heb nu niet meer het doel om een alien invasie tegen te houden. Ik wil echter wel de beste mech piloot worden die er is en zal dat bewijzen in de nieuwe Mech League. 

In de preview had ik toegang tot 8 robots en 4 locaties. Qua gameopties kon ik kiezen tussen Tutorial, Training, Versus en Online Multiplayer. Door online te gaan kwam je in matchen terecht met maximaal 4 spelers om dan willekeurige matchtypes te spelen. Als kennismaking was dit natuurlijk aangenaam maar ik heb nu hopelijk wat meer de kans om te kiezen wat ik speel. Ook was ik erg benieuwd naar de nieuwe story mode. Hoog tijd dus om te kijken hoeveel van mijn verwachtingen zijn ingelost.

Metal story

De eerste Override game was niet bepaald een wereldhit maar had zeker zijn potentieel en leuke eigenschappen. Het bedienen van reusachtige robots en het inhakken op gigantische aliens was leuk maar de game was wat loom, had enkele bugs en werd wat eentonig na een tijd. Qua verhaal zijn we enkele jaren na de mislukte alien invasie en de mechs worden nu gebruikt als entertainment voor de mensen. Qua verhaal doet dit eigenlijk bitter weinig in de game aangezien dit enkel dient om het monoloog van je manager te rechtvaardigen. Deze verschijnt immers op je scherm voor en na elke match om je up-to-date te houden rond je vooruitgang, sponsors en haar eigen ervaringen in de league. In het begin vond ik dit best aangenaam en een leuk personage om naar te kijken maar haar repetitieve slagzinnen en motiverende kreten kwamen me al redelijk snel de keel uit. Het gebrek aan variatie in slagzinnen gecombineerd met het feit dat je altijd alleen je manager zult zien en nooit interactie of dialoog zult ervaren, doen het gevoel van meerwaarde al snel omdraaien naar storende factor.

De story mode wordt trouwens gewoon ‘Leagues’ genoemd in de game. Dit omdat je in deze optie zogezegd deel neemt aan de professionele Mech league. De optie is, buiten quick play, trouwens ineens ook je kans om online te gaan en matchen te spelen. Bij quick play kun je ook online, maar krijg je enkel de kans om te kiezen tussen 1vs1 matchen en eender welke andere willekeurige online variant. Bij story mode kun je uit zeven speelsoorten kiezen maar uiteindelijk krijg je maar vier mogelijkheden op je scherm. Dit wilt zeggen dat je een spelversie, dat niet op je scherm staat, pas kunt spelen door een andere match te spelen zodat deze verdwijnt en plaats maakt voor een andere optie. Hopelijk komt er dan natuurlijk de mogelijkheid ter beschikking die je wilde hebben… Het klinkt misschien verwarrend maar is dit eigenlijk niet. Het is aan de andere kant wel absoluut omslachtig te noemen. Wat is er mis met een menu om simpel te kunnen kiezen welk spel je wilt kiezen. Het is me trouwens ook niet helemaal duidelijk welke reden er achter zit om de story mode te koppelen aan online matchmaking. Als ik in een story mode een match opstart kan ik immers wachten tot ik online tegenstanders vindt. Het is echter makkelijker, vlotter en aangenamer gamen door dit simpelweg te annuleren en offline tegen bots te vechten. Dit geeft ook het meeste voldoening aangezien het doel van een storymode toch is om door te stoten en hoger te scoren.

Get your money here

Nog een nieuw element in de storymode zijn de sponsorschappen. Om de zoveel tijd krijg je een bericht, via je manager uiteraard, over een potentiële sponsor. Deze wilt je altijd sponsoren voor een zekere tijd waarin je bepaalde doelstellingen moet behalen om beloond te worden. Dit gaat van aantal specifieke aanvallen, overwinningen of dergelijke. Persoonlijk leek het me een leuk idee, maar de uitwerking bleek zeker niet aangenaam. De sponsorschappen zijn immers gelinkt aan real time minuten waardoor er best veel druk op de doelstellingen ligt. Daarbij zijn ze niet allemaal haalbaar of bruikbaar in de werkelijkheid. Zo moet je bijvoorbeeld 5 keer een ultieme aanval uitvoeren binnen een paar minuten terwijl je op dat moment juist de matchen moet doen waarin die ultieme aanval totaal niet haalbaar is. Natuurlijk kun je de keuze maken om het sponsorschap niet te aanvaarden, wat uiteraard betekent dat je moet wachten tot een nieuwe sponsor zich aanbiedt. Uiteraard is dit al helemaal niet lucratief. Gelukkig krijg je ook prijzengeld per gewonnen match waardoor geen enkele wedstrijd verloren moeite is.

Dit geld dient natuurlijk voor de aankopen in het spel. Zo heb je in het begin van de story mode geen enkele Mech, accessoire of eender wat. Na wat oefenmatchen met willekeurige Mechs krijg je de kans om je als pro te registreren en moet je je eerste Mech kopen. Vanaf dan kun je de gebruikte willekeurige Mechs niet meer gebruiken tot je deze opnieuw vrij koopt. Op zich vond ik dit weer een vreemde keuze aangezien je van een gevarieerd aanbod plots en abrupt overschakelt naar een enkele mogelijkheid. Gelukkig duurt dit niet zo lang aangezien het geld snel zijn weg tot bij je zal vinden en je al snel een handvol robots in je garage hebt staan.

Buiten de Mechs kun je trouwens nog accessoires kopen om je Mechs te personaliseren. Deze ‘spullen’, zijn trouwens zo random en overbodig als maar kan zijn. De kleuren van je lichaamsdelen kiezen snap ik nog maar dan heb je ook nog het aanbrengen van absoluut overbodige spullen aan je Mech. Strikken, kransen, kerstartikelen, … je kan het zo gek niet bedenken. En dat bedoel ik niet op de positieve manier want er is absoluut geen meerwaarde of aangename extra mee toegevoegd aan de game.

Wat na de Beta

In de bespreking van de Beta had ik het vooral over de gameplay en bediening van de Mechs. Deze zijn nog rijkelijker voorzien dan in het eerste deel, 20 in totaal met ‘Ultraman’ als extra aankoopmogelijkheid. De locaties zijn van steden en bossen verandert in kleurrijke arena’s die vaak dynamische elementen bevatten om je zowel af te straffen als verder te helpen. De game ziet er iets vlotter en beter uit dan zijn voorganger en dat was al duidelijk sinds de preview. De gevechten verlopen iets vlotter en strategischer door de keuze om je ultieme aanvallen op te laden op selecte locaties en tijdstippen in plaats van te linken aan je opgelopen schade. Je kan, met andere woorden, vanaf nu meerdere ultimate attacks per match gebruiken. Ook voer je deze attack niet meer uit met een korte clip maar gewoon als eender welke andere aanval. Desalniettemin merk ik nu bij het afgewerkte product nog enkele kleine bugs, framedrops en andere haperingen die, hopelijk, nog worden weg gewerkt na een patch.

Conclusie

Ik snap dat de game nieuwe dingen probeerde toe te voegen maar snap de meeste keuzes en toevoegingen totaal niet. Het combineren van de League mode met het online matchmaking, de overbodige accessoires, monologen van je manager, … Als de ontwikkelaars gewoon hadden gekozen om alleen de verbeteringen van gameplay, extra match versies en locaties toe te voegen, was de game aangenamer dan het nu is. De eerste game toonde potentieel en was een aangenaam, maar niet perfect, begin. Deze tweede slaat de bal aanzienlijk vaker mis en zit vol vreemde keuzes.

Good

  • verbetering ten opzichte van eerste game

Bad

  • veel onlogische keuzes
  • het moeilijk gemaakt waar het niet hoort
  • nog meer onlogische keuzes
5.5

Middelmatig

Kevin heeft de gamewereld pas verkend toen hij dit via weekend- en vakantiewerk zelf kon bekostigen. Hierdoor heeft hij enkele generaties gemist maar dit compenseert hij graag door regelmatig zowel zijn collectie retro als current gen games aan te sluiten. Kevin heeft energie met bakken op reserve staan! De enige gekende methode om hem langer dan 13,42 minuten stil te laten zitten is door hypnose op basis van vlotte gameplay, meeslepende soundtracks, betoverende storylines en een dosis flatterende graphics.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password