Overcooked

Overcooked
Overcooked
Release Datum:Genre:Platform:, , , Ontwikkelaar:Uitgever:, ,

Af en toe is er wel eens een game die je totaal over het hoofd hebt gezien. Of een game waarover je een totaal verkeerd beeld had, waardoor je deze niet bij de release zal spelen. Af en toe loop je hierdoor enkele toppertjes mis. In mijn geval gebeurde dit met Overcooked. De gameplay en screens die ik had gezien spraken mij nooit aan. Bijgevolg heb ik deze titel dan ook niet eerder gespeeld. Althans totdat ik door iemand overtuigd werd om deze toch eens in co-op te proberen. 

Het leuke aan Overcooked is dat je de game met meerdere spelers co-op kan spelen. En dit zelfs lekker lui samen in de zetel, en dus niet enkel online. Ik ben samen met mijn vriendin aan deze game begonnen met weinig verwachtingen, om vervolgens compleet verslaafd te raken. We speelden niet gewoon alle levels snel even uit, we speelden deze verder tot we alle sterren op dat level hadden. Hierdoor begonnen we dan ook niet aan een nieuwe level voor alle andere volledig waren afgewerkt. En ik moet toegeven, het was behoorlijk pittig soms.

Samen koken

De bedoeling in deze game is om allerhande gerechten juist te bereiden en op tijd af te leveren. Dit doe je door samen te werken. Hier dien je strategisch te werken en moet je goed afspreken wie wat zal doen. Wanneer je dit niet doet, zal het al snel tot een ramp uitlopen, althans zeker in de latere levels. Het is perfect mogelijk dat ieder zijn eigen gerecht voorbereid, maar je kan ook met twee of meer – naargelang met hoeveel spelers je speelt – aan één gerecht werken. Meer dan eens zal je hierdoor luidkeels naar elkaar roepen wat jij aan het doen bent, zodat iedere speler ten alle tijden weet wat de andere speler aan het doen is. Dit is dan ook essentieel voor een goede afloop van een level.

Aangebrande soep

Je moet echter met meer rekening houden dan de gerechten en je samenwerking. Ook de levels kunnen roet in het eten gooien. In het begin zijn de keukens best rechttoe rechtaan, maar gaandeweg zullen ook deze je gaan tegenwerken. Denk bijvoorbeeld maar eens aan een keuken waarin je in de koude moet staan koken. En dit met bewegende ijsschotsen in je keuken. Op zich geen probleem denk je vast, gewoon op het juiste moment er op gaan staan en klaar. Vergeet dan echter niet dat je best snel te werk moet gaan, en dat de ijzige ondergrond natuurlijk erg glad is, waardoor je personage verder glijd dan je zou willen. Hierdoor zijn we meer dan eens een gerecht verloren omdat deze in een koude rivier terecht gekomen is. Of we gewoon onze tijd verspillen door zelf even te gaan zwemmen. Zoals je ziet, Overcooked is werken, hard werken!

Je kan de game perfect in je eentje spelen, maar de game is vooral bedoeld om met meerdere spelers te spelen. Je zal op deze manier uiteraard ook het meeste plezier beleven aan je spel. Indien je toch geen vrienden beschikbaar hebt, geen enkel probleem, je kan de game perfect online spelen met willekeurige mensen, of mensen uit je friends list. Naast de campaign uitspelen kan je tenslotte ook nog de versus mode spelen, waarin je het tegen je vrienden opneemt en vervolgens strijdt om de hoogste score. Perfect om wraak te nemen omwille van dat verbrande gerecht waardoor je net die laatste campaign level samen niet hebt gehaald.

Ondertussen heb ik samen met mijn vriendin alle sterren op alle levels weten te behalen. En zijn we reeds begonnen aan Overcooked 2, waarbij we ondertussen reeds aanbeland zijn bij New Game +. Opgepast dus, want zoals je kan lezen is de game enorm verslavend.

Conclusie

Overcooked is de perfecte game om samen met wat vrienden of met je partner te spelen wanneer je even de serieuze games beu bent of zin hebt in een gezellige co-op game. Bij deze een kleine waarschuwing, je zal al snel enkele vloekwoorden naar je hoofd geslingerd krijgen wanneer je niet goed samenwerkt, net als in een echte keuken! Zorg voor wat hapjes en drankjes om je keel te smeren en jullie zullen je al snel een echte Gordon Ramsay wanen met deze erg leuke co-op puzzel game.

Jimmy "Verjim" is een gedreven gamer, met Tekken als zijn all-time favoriet. Aangevoerd door alle beschikbare soorten koffie, speelt hij elke game op zijn pad en zorgt ervoor dat zijn lezers precies weten waar games in uitblinken of net mis lopen. Overdag is hij actief bezig met fotografie, maar wanneer de schaduw valt, zal de pen van deze oprichter en hoofdredacteur genadeloos inkt doen vloeien

Lost Password