Outward komt naar de Nintendo Switch

Outward, de open-world fantasy role-playing game van Nine Dots Studio, komt in 2024 naar de Nintendo Switch.

De Switch-release is het resultaat van ene nauwe samenwerking tussen Nine Dots Studio en Sneaky Box, de ontwikkelaar die maandenlang hard heeft gewerkt om de game naar de Switch te porten.

“Het was altijd al een droom voor ons, om Outward op de Nintendo Switch te krijgen,” zei Guillaume Boucher-Vidal, CEO en creative director van Nine Dots Studio. “Maar eerlijk gezegd twijfelde ik of een Switch-versie wel mogelijk zou zijn.” Die twijfel had volgens Boucher-Vidal te maken met technische beperkingen.

“Outward is een grote game die op een vreemde manier is gemaakt en enkele zeer specifieke technische beperkingen heeft,” zei Boucher-Vidal.

“Het team van Sneaky Box heeft echt een kunststukje geleverd met deze port. Ik ben blij dat er nu nog een manier is om onze game te spelen. Dankzij apparaten als de Steam Deck en de Nintendo Switch, kan onze game nu ook onderweg gespeeld worden.”

Outward is een RPG die je verplaatst naar de wereld Aurai. Daar moet je als alledaagse avonturier zien te overleven tussen vijandige wezens en in hachelijke omstandigheden, waarbij je ook op je honger en dorst moet letten.

Je reis voert je door interessante steden, woeste wouden en gevaarlijke kerkers vol formidabele vijanden.

De Definitive Edition bevat de basisgame en twee DLC’s:“Three Brothers” en “The Soroboreans.”
Kenmerken:

  • Overleef in de wildernis en verken het land
  • Speel solo of online met andere spelers
  • Dynamische overlevings-scenario’s, afhankelijk van je context
  • Doordat de game steeds automatisch wordt opgeslagen, is er geen weg terug
  • Rituele, stap-voor-stap uitvoering van toverspreuken
  • Elke keer dat je de game speelt beleef je weer iets nieuws

 

Jimmy "Verjim" is een gedreven gamer, met Tekken als zijn all-time favoriet. Aangevoerd door alle beschikbare soorten koffie, speelt hij elke game op zijn pad en zorgt ervoor dat zijn lezers precies weten waar games in uitblinken of net mis lopen. Overdag is hij actief bezig met fotografie, maar wanneer de schaduw valt, zal de pen van deze oprichter en hoofdredacteur genadeloos inkt doen vloeien

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password