Op deze manier werkt saven en progressie bewaren in Returnal

Het grootste obstakel voor veel beginnende spelers van Returnal is de mogelijkheid om je game te kunnen saven en de uitdrukkelijke waarschuwing van het spel dat je, je voortgang niet kunt opslaan. Er is een beetje verwarring over wat dat in de praktijk betekent, dus dit gaan we hier even wat duidelijker maken. Als je het spel voor de eerste keer opstart krijg je de melding dat wanneer je sterft of Returnal afsluit, weer terug naar je ruimteschip zal keren en dat alle niet-permanente progressie verloren zal gaan. Dat gegeven heeft nogal wat verwarring veroorzaakt. Moet je het spel in één keer uitspelen? Moet je je console permanent in de slaapstand zetten als je het spel echt goed speelt maar een eindbaasgevecht niet kunt uitspelen wegens tijdsgebrek?

Returnal is verdeeld in een serie biomes. Nadat je de eindbaas van elk gebied hebt verslagen, laat hij een sleutel vallen die je toegang geeft tot het volgende gebied. Dit is één van de dingen waarbij spelers verwarring over hebben. Het feit is dat als je een eindbaas in Returnal hebt verslagen, je niet opnieuw tegen hem hoeft te vechten tenzij je dit zelf wil. Het is belangrijk om weten dat als je een eindbaas verslaat en vervolgens sterft in het volgende gebied, je terugkeert naar je ruimteschip. Maar tegelijkertijd plaatst de game de teleport naar het volgende gebied veel dichter bij je ruimteschip, zodat je niet alles opnieuw moet doen tot aan het punt waar je was. Wanneer je gebruik maakt van de teleport, vind je waar je terecht komt meteen een power-up die je wapen level een boost geeft, zodat je niet te zwak bent voor alle vijanden die je zal tegenkomen.

Veel gamers vragen zich ook af of je de game in één keer moet uitspelen. Dit is gelukkig ook niet het geval. Als je het spel voor de eerste keer speelt, krijgt Selene een basistaak: vind de bron van de White Shadow uitzending. Deze missie duur is onderverdeeld in drie levels en eindbaasgevechten. Zodra je aan de vierde Biome komt zal je voortgang tot aan dat punt worden opgeslagen. Je hoeft hierdoor de drie oorspronkelijke gebieden niet opnieuw te spelen. Als je de vierde biome berijkt, heb je dus toegang tot veel van de hulpmiddelen die je eerder hebt vrijgespeeld. Daaronder vallen de mêlee-aanval, de grijphaak, alle wapens en wapenkenmerken die je hebt vrijgespeeld, alle artefacten die je hebt vrijgespeeld door Ether uit te geven, enzovoort. Je raakt daar gelukkig dus niet je unlocks en upgrades kwijt.

Wil je echter stoppen net voor een bossfight zonder je progressie te verliezen, dan moet je je PS5 in slaapstand zetten. Om te vermijden dat je alles opnieuw moet doen. Hou er dan wel rekening mee dat je geen andere game of toepassing mag opstarten op je PlayStation 5, anders ben je alsnog je progressie kwijt. Hopelijk maakt dit al wat meer duidelijk voor wie hier nog vragen over had.

Jimmy "Verjim" is een gedreven gamer, met Tekken als zijn all-time favoriet. Aangevoerd door alle beschikbare soorten koffie, speelt hij elke game op zijn pad en zorgt ervoor dat zijn lezers precies weten waar games in uitblinken of net mis lopen. Overdag is hij actief bezig met fotografie, maar wanneer de schaduw valt, zal de pen van deze oprichter en hoofdredacteur genadeloos inkt doen vloeien

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password