Op Broken Sword geïnspireerd puzzelavontuur Crowns And Pawns: Kingdom of Deceit Vandaag uit voor Nintendo Switch

Thunderful en Tag Of Joy kondigen met trots aan dat hun mysterieuze avonturenspel Crowns and Pawns: Kingdom of Deceit vandaag uitkomt voor Nintendo Switch. Beschreven als een “charmant point-and-click mysterie” door Eurogamer, geprezen voor het “vakkundig geschreven verhaal” door Adventure Gamers en gecomplimenteerd door Broken Sword bedenker Charles Cecil voor de “prachtige graphics”, combineert Crowns and Pawns verbluffende handgeschilderde landschappen met een meeslepend onderzoeksverhaal verpakt in geheimen.

Crowns and Pawns: Kingdom of Deceit vertelt het persoonlijke verhaal van Milda als ze naar het huis van haar overleden Litouwse grootvader reist nadat ze een mysterieuze brief heeft ontvangen over een goed bewaard familiegeheim. Dit geheim ontvouwt zich al snel in een rijk web van raadselachtig gevaar, waarbij gebruik wordt gemaakt van de rijke en onderbelichte geschiedenis van de regio. Dit leidt haar naar een onderzoek naar een verloren relikwie – de meest legendarische koninklijke van Litouwen en de clandestiene machinaties van de KGB tijdens het Sovjettijdperk.

Van raadselachtige anonieme berichten tot logica-testende raadsels en klassieke voorwerppuzzels: Crowns and Pawns: Kingdom of Deceit zit boordevol bevredigende mysteries en puzzels die je moet oplossen. Voor sommige moet je zelfs Milda’s outfit en kapsel veranderen. Je kunt natuurlijk ook gewoon voor de lol aan haar uiterlijk sleutelen! Terwijl je de rijke handgeschilderde scènes van het spel verkent, ontmoet je een heleboel leuke en excentrieke personages, allemaal met volledig ingesproken dialogen, waardoor er een rijke en kleurrijke wereld ontstaat die een plezier is om in te leven.
Onder leiding van de art director van Broken Sword 2.5 en met een getalenteerde stemmencast die verschenen zijn in onder andere The Monkey Island-serie, Day of the Tentacle, Horizon Forbidden West en The Wolf Among Us, neemt Crowns and Pawns: Kingdom of Deceit neemt je mee op een reis langs prachtig weergegeven locaties in Oost-Europa, vol romantiek en samenzweerderige intriges.

“Crowns and Pawns: Kingdom of Deceit komt vandaag naar Nintendo Switch en we kunnen niet wachten tot spelers het mysterie op een draagbaar apparaat kunnen ervaren,” zegt game director Šarūnas Ledas. “We zijn erg blij dat we een spel dat zo goed aanslaat bij liefhebbers van avonturengames naar een gloednieuw publiek kunnen brengen.”

Jeffrey is het nieuws-slaafje van onze redactie. Altijd hongerig naar het laatste gaming nieuws staat hij dag en nacht klaar om de rest van de redactie bij te staan met het heetste gaming-nieuws. Bovendien is hij een grote fan van TCG, en vooral dan Yu-Gi-Oh!, waarvan hij bijna encyclopedische kennis heeft. Als een zombie dwaalt hij door onze gangen, zoekend naar nieuws en cafeïne, terwijl je hem stilletjes "kaartjes" hoort mompelen. Probeer hem vooral niet tegen te houden, want dan daagt hij je uit voor een Yu-GI-Oh! duel!

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password