Op A Christmas Carol geïnspireerde Metroidvania Ebenezer and The Invisible World Nu verkrijgbaar

Ebenezer and The Invisible World, een handgetekende Metroidvania fantasy reimagination vervolg op Charles Dickens’ klassieke spookverhaal A Christmas Carol, van Orbit Studio en Play on Worlds, is vandaag te zien op Nintendo Switch, PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X|S, Xbox One en PC via Steam.

Na zijn transformatie in A Christmas Carol besluit de eens zo gierige Ebenezer Scrooge om zich in te zetten voor de inwoners van Londen. Ebenezer is nu een welwillend figuur die mensen in nood de helpende hand biedt, maar ontvangt een vreemde waarschuwing: een duistere geest zweert samen om het Victoriaanse Londen in chaos te storten. Als enige met ogen open voor een onzichtbare wereld van geesten, beantwoordt Ebenezer de oproep en trotseert hij een wervelwind van sinistere spoken.

Helaas zijn spoken lang niet de enige dreiging die Londen bedreigt. De familie Malthus, geleid door de hebzuchtige industrieel Caspar, bedreigt nu de stad. Terwijl de arbeiders van Londen protesteren tegen de onmenselijke praktijken in de Malthus Fabrieken, is Caspar van plan om de kwetsbare arbeidersklasse onder de voet te lopen met de hulp van zijn imposante Malthus Private Guard.

Verken onderling verbonden levels boordevol vakantieplezier. Race door de besneeuwde straten en neem het op tegen akelige klopgeesten met bovennatuurlijke krachten. Trotseer de spookachtige zalen van het Asylum, reik naar de sterren in het hemelse London Observatory, ga de confrontatie aan met de angstaanjagendste fantomen in de Necropolis – het spookachtige zwaartepunt – en infiltreer in de onheilspellende Malthus Factory, Caspar’s toekomstige technologische machtscentrum.

Onderweg krijgt Ebenezer hulp van een aantal spookachtige vrienden, die elk hun eigen verhalen te vertellen hebben en ontzagwekkende spookachtige krachten kunnen oproepen. Roep een reeks geesten op, waaronder Caspar’s jeugdvriend en soldaat Eric Fellows, de gedurfde bergbeklimmer Victoria Peak en de toegewijde horlogemaker Saki Tokei, die elk speciale vaardigheden hebben om je te helpen in gevechten en bij het reizen.

Gebruik krachtige wapens uit het geestenrijk, zoals spookzwaarden en griezelige zwepen, en speel buffs en upgrades vrij met grondstoffen. Los puzzels op, onthul lang verborgen geheimen en ga op zoek naar bovennatuurlijke en natuurlijke vrienden in nood. Vecht tegen torenhoge eindbazen en ontdek geheimen in een gedetailleerde, handgetekende Metroidvania map, allemaal op originele muzikale composities en scores geïnspireerd door thema’s uit het Victoriaanse tijdperk en Kerstmis.
De survivalist met het verkeerde plan. Deze survival game "expert" is het 2de nieuws slaafje van de redactie. Klaar om alles fout te laten lopen gaat hij als een gepassioneerde zombie de gaming nieuws wereld in.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password