Ontwikkelaarsvideo’s belichten Rollerdrome’s op stripboeken geïnspireerde grafische stijl en dystopische soundtrack

Vooruitlopend op de aankomende lancering op 16 augustus van dit singleplayer, thirdperson schietspel, hebben Private Division en Roll7 vandaag twee nieuwe ontwikkelaarsvideo’s uitgebracht voor Rollerdrome.

In “Characters & Comic Book Style of 2030” laten personageartiest Rachel Cox en hoofdartiest Antoine Dekerle zien hoe de verschillende personages en de wereld van Rollerdrome zijn gecreëerd.
Rachel Cox was verantwoordelijk voor alle personages in het spel, maar heeft vooral het uiterlijk gecreëerd van het hoofdpersonage, Kara Hassan. Rachel legt haar verkenningsproces uit achter het maken van deze belangrijke nieuwkomer in de brute sport. Antoine Dekerle onthult hoe hij strips als leidraad gebruikte bij het maken van deze dystopische wereld. Bekijk de video over de digitale oorsprong van de door bedrijven gecontroleerde bloedsport en personages:
In “The Sound of 2030” deelt cultcomponist Electric Dragon wat hem vooral inspireerde bij het versmelten van iconische texturen en geluiden uit de jaren 70 met hedendaagse dreunende beats voor Rollerdrome. Voor het maken van de soundtrack dompelde de elektronische artiest zichzelf onder in de setting van het spel in 2030 gezien door een retrofuturistische lens uit de jaren 70. “Het was echt verfrissend om in de jaren 70 te duiken en ik wil er eigenlijk niet meer uitkomen,” onthult de artiest. Kom meer te weten over de Rollerdrome-compositie van Electric Dragon en de enkele uitdagingen die de muzikant moest overwinnen:
Rollerdrome wordt digitaal uitgebracht voor € 29,99 op 16 augustus 2022 op PlayStation 5, PlayStation 4 en Steam met een twee weken geldende introductieprijs van € 19,79 op Steam en voor PlayStation Plus-abonnees.

Jimmy "Verjim" is een gedreven gamer, met Tekken als zijn all-time favoriet. Aangevoerd door alle beschikbare soorten koffie, speelt hij elke game op zijn pad en zorgt ervoor dat zijn lezers precies weten waar games in uitblinken of net mis lopen. Overdag is hij actief bezig met fotografie, maar wanneer de schaduw valt, zal de pen van deze oprichter en hoofdredacteur genadeloos inkt doen vloeien

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password