Ontwaak, Arisen! Dragon’s Dogma 2 vanaf vandaag verkrijgbaar voor PlayStation 5, Xbox Series X|S en pc

Capcom, een wereldwijd leidende ontwikkelaar en uitgever van videogames, lanceerde vandaag de langverwachte action-RPG Dragon’s Dogma 2 voor PlayStation 5, Xbox Series X|S en pc via Steam. Dit vervolg op het klassieke Dragon’s Dogma uit 2012, dompelt spelers onder in een rijk gedetailleerde en diepgaande fantasy-wereld die is gebouwd met Capcoms eigen RE ENGINE. In die wereld kunnen spelers met hun persoonlijke keuzes en creativiteit hun eigen avontuur vormgeven. Naast de standaardversie van Dragon’s Dogma 2 is er ook een Deluxe Edition die wordt geleverd met het “New Journey Pack”, met daarin diverse in-game-items, zoals een Wakestone, Rift Crystals, een Dragon’s Dogma Music and Sound Collection, toegang tot een aangepaste Camping Kit, en meer.  Pre-orders van de Standard Edition worden beloond met een bonuswapen voor elk van de vier start-vocations, pre-orders van de Deluxe Edition bevatten daarnaast het in-game accessoire Ring of Assurance.
Dragon’s Dogma 2 is een verhaalgerichte action RPG die spelers verplaatst naar een meeslepende fantasy-wereld. Als de Arisen, een kampioen wiens hart door een draak gestolen is, leid je een groep van drie AI-metgezellen, die Pawns worden genoemd, inclusief je zelfgemaakte main-Pawn, en één of twee aanvullende Pawns die je offline kunt krijgen of online van andere spelers kunt rekruteren. Dit nieuwe avontuur voert spelers wederom door de weelderige groene heuvellandschappen die we kennen uit het klassieke Dragon’s Dogma™ en de Dark Arisen-uitbreiding, maar vindt plaats in een parallelle wereld waarin twee naties heersen, die elk anders reageren op de drakendreiging. De Queen Regent Disa heeft een valse Arisen aangenomen om het koninkrijk Vermund voor haar zoon te behouden.  Ondertussen beschouwt het beestenland Battahl de vreemde Pawns als een bron van ongeluk. De bewoners van dit land aanbidden nu de Lambent Flame en hun hogepriesteres Nadinia om het onheil af te wenden.

Dragon’s Dogma 2 benut de kracht van de RE ENGINE om een wereld te creëren die ongeveer vier keer zo groot is als die van de originele Dragon’s Dogma. Deze wereld is rijk aan vijanden, gebeurtenissen en locaties, die allemaal worden weergegeven met de nieuwste grafische technologie. De Pawns, monsters en NPC’s in deze wereld worden tot leven gebracht met overtuigende physics en AI. Pawns begeleiden spelers organisch naar nieuwe locaties, werken dynamisch samen tijdens gevechten en reageren zelfs op speciale momenten, zoals het vieren van nipte overwinningen met high-fives. Ondertussen kunnen spelers hun eigen strategieën bedenken om oude en nieuwe monsters te verslaan, of juist om ze allemaal te vermijden. Bepaalde NPC’s, zoals de boogschutter Ulrika, die een diepe band heeft met de Arisen, Nadinia, de hogepriesteres van de beesten, of andere unieke personages, kunnen diepgaande relaties aangaan met de Arisen, die leiden tot dramatische verhaalmomenten. Geef vorm aan je eigen avontuur door relaties aan te gaan met de meer dan 1000 NPC’s die deze wereld bewonen.

Voordat je aan je avonturen begint, is het van groot belang om een sterk team samen te stellen. Zorg dat je de krachten en zwaktes van je teamleden kent, bepaal je strategie, en kies tactisch de juiste vocations voor je Arisen, main-Pawn en gehuurde Pawns. Aan jou de keuze om een evenwichtig team te vormen met diverse vocations, bijvoorbeeld een uitsluitend aanvallend team met machtige magiërs, een potig team met tweehandige krijgers, of iets ertussenin. Wanneer spelers aan hun reis in Dragon’s Dogma 2 beginnen, kunnen ze voor hun favoriete speelstijl kiezen uit de vier vocations die aanvankelijk beschikbaar zijn: Fighter, Archer, Thief en Mage. Spelers kunnen de vocations van hun Arisen en main-Pawn wanneer ze maar willen veranderen door ergens in de spelwereld een Vocation Guild te bezoeken. Daarnaast kunnen ze nieuwe vocations ontgrendelen, zoals de Mystic Spearhand, Trickster en Warfarer, door onderweg banden te smeden met de Maisters van elke vocation. Spelers die voordat ze de game bezitten al een Arisen en main-Pawn willen ontwerpen, kunnen daarvoor de “Character Creator & Storage”-tool downloaden, deze is gratis verkrijgbaar voor PlayStation 5, Xbox Series X|S en Steam. Met deze tool kunnen spelers vijf designs maken voor hun Arisen en main-Pawn, deze worden instant overgezet naar de volledige game.

Jimmy "Verjim" is een gedreven gamer, met Tekken als zijn all-time favoriet. Aangevoerd door alle beschikbare soorten koffie, speelt hij elke game op zijn pad en zorgt ervoor dat zijn lezers precies weten waar games in uitblinken of net mis lopen. Overdag is hij actief bezig met fotografie, maar wanneer de schaduw valt, zal de pen van deze oprichter en hoofdredacteur genadeloos inkt doen vloeien

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password