Ontrafel een mysterie op een door storm verscheurd schip in Journey Beyond the Edge of the World.

In “Journey Beyond the Edge of the World”, een nieuwe titel van solo-ontwikkelaar Markus Koepke, bevind je je aan boord van een vistrawler, doelloos dobberend in de oceaan. Je kunt je niet herinneren hoe je hier bent gekomen. Of wie je bent. Je hoort een vreemd geluid vanaf de brug. En je begint te verkennen …

“Journey Beyond the Edge of the World” is een sfeervol first-person avontuur voor de PC waarin je puzzels oplost om een mysterieus en surrealistisch verhaal te ontvouwen. Verken een door storm verwoest interactief schip, repareer kapotte navigatieapparatuur, repareer lekken en los andere voorwerp- en omgevingspuzzels op om nieuwe delen van het verhaal te ontgrendelen, dat wordt verteld door een unieke combinatie van verhaal, muziek en ruimtelijke audio.

Het is 1953. In de vroege ochtenduren verlaat een afgedankte vistrawler de haven van Hamburg, Noord-Duitsland, om op expeditie te gaan naar het onbekende. Aan boord bevindt zich een onconventionele bemanning bestaande uit vissers, kleine criminelen, wetenschappers en kunstenaars. Ze worden geleid door een mysterieuze en geheimzinnige vreemdeling van buiten de stad – die de ware aard van de reis voor iedereen verborgen houdt.

Na een reeks surrealistische gebeurtenissen komt het schip in een storm terecht en iedereen aan boord gaat verloren in zee. Allemaal, behalve één: De naamloze visser, die ongewild wordt meegenomen op een reis om de ware bedoelingen achter de reis en in zijn eigen verontruste geest te ontdekken.

De low-poly, pixelachtige retrolook van de game wordt aangevuld met sfeervolle verlichting, moderne visuele effecten en een realistische watersimulatie. Handgemaakte geluiden dompelen je volledig onder in de wereld via Spatial Audio, dat driedimensionaal geluid biedt dat werkt op elke koptelefoon, wat zorgt voor een werkelijk unieke audiovisuele ervaring. Met behulp van de Spatial Audio-functies kunnen spelers zich richten op specifieke geluiden die hen naar herinneringen leiden, waardoor ze op hun beurt door de tijd kunnen stappen en nieuwe puzzels kunnen oplossen.

Het verhaal wordt verteld door ingesproken ambient muziekstukken. Elk hoofdstuk van het verhaal zit opgesloten achter een puzzel. Los de puzzel op – ontgrendel de muziek. Bij elk hoofdstuk veranderen het schip en de omgeving en passen ze zich aan de gebeurtenissen in de muziek aan. Ze brengen je steeds dichter bij de rand van de wereld – en daarbuiten.
De survivalist met het verkeerde plan. Deze survival game "expert" is het 2de nieuws slaafje van de redactie. Klaar om alles fout te laten lopen gaat hij als een gepassioneerde zombie de gaming nieuws wereld in.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password