Onrush

Onrush
Onrush
Release Datum:Genre:Platform:, , Ontwikkelaar:Uitgever:Getest op:

Onrush is de nieuwste arcade racer van Codemasters, ontwikkeld door het team dat bij Sony verantwoordelijk was voor Driveclub en de Motorstorm-reeks. Je zal dan ook snel merken dat Onrush veel van Motorstorm met zich heeft meegekregen. Toen Sony Evolution Studios sloot was Codemasters er als de kippen bij om het team in te lijven. Hoe dit uitpakte kan je in deze review ontdekken.

Onrush is een beetje een vreemde eend in de bijt. In de meeste racing games is het de bedoeling om als eerste over de finishlijn te raken. Dit is echter niet de bedoeling in Onrush. Sterker nog, je positie maakt hier zelfs helemaal niets uit. Neen, je doel hangt er een beetje vanaf welke modus je op dat moment aan het spelen bent. Zo heb je bijvoorbeeld races waarin je samen met je team zoveel mogelijk boost moet gebruiken om te winnen. In een andere mode is het vervolgens de bedoeling om door gates te rijden die een beetje extra tijd opleveren, het team dat als eerste geen tijd meer over heeft verliest de match.

Verder heb je ook nog een modus waarin je met je team een voortbewegende cirkel moet zien te “capturen”, dit doe je door met meer auto’s dan het andere team in deze zone te rijden. Wanneer je deze cirkel 2 keer van de 3 matches hebt weten te behalen win je de race. Als laatste is er ook nog de Switch mode. In deze mode heb je 3 officiële respawns (levens). Je begint met een motor en telkens je voertuig vernietigd wordt dien je een voertuig uit een andere klasse te nemen. Wanneer je de drie spawns hebt opgebruikt krijg je een wagen om je tegenstanders tegen te werken en uit te schakelen. Het team dat als eerste alle spawns heeft kwijtgespeeld verliest uiteraard de match.

Zoals je net al kon lezen gaat het hier dus om een team-based game. De game is nog het meeste te vergelijken met een mix tussen motorstorm en overwatch. Je kan Onrush ook niet echt een racing game noemen, want echt racen om als eerste uit te komen is hier niet aan de orde. Neen, Onrush is een objectives game. Enkel is het hier uniek dat je met voertuigen speelt en niet met heroes. Al kan je de verschillende klassen van voertuigen wel bekijken als heroes. Zo heeft elke klasse zijn eigen mogelijkheden en special move met de naam “Rush”.

Rush behaal je door bepaalde acties uit te voeren. Tijdens de match rijden ook niet deelnemende voertuigen mee, namelijk de “fodder”. Wanneer je deze doet crashen zal je extra boost bijverdienen en zal je rush meter zich gaan bijvullen, ook het uitvoeren van stunts of veel boosten en zelfs je echte tegenstanders uitschakelen zal rush opleveren. Tegenstanders uitschakelen blijkt trouwens af en toe best pittig te zijn. De kleinste fout kan ertoe leiden dat je zelf uitgeschakeld wordt, en het is niet altijd even duidelijk waarom net jij bent uitgeschakeld, en niet je tegenstander. Het vinden van de juiste hoek en het juiste moment om iemand uit te schakelen is dan ook cruciaal. Ram je je tegenstander in een iets of wat verkeerde hoek dan overleeft deze dit zonder probleem.

Het kan echter nog erger, want het kan hierdoor ook voorvallen dat jij jezelf uitschakelt door een ondoordachte move te maken. Hierdoor is het soms dus beter om je tegenstanders even te laten voor wat ze zijn, om zeker te zijn dat je zelf niet het loodje legt. Wel krijg je na elke crash een takedown cam te zien, waardoor je gelukkig wel kan zien wat er nu juist misging, al is dat toch niet altijd even duidelijk. Een nadeel trouwens is het feit dat je deze cams niet kan skippen, je moet ze verplicht uitkijken. Daarna pas kan je een nieuw voertuig selecteren om mee te spelen, wat handig is voor wanneer het net gesloopte voertuig je totaal niet lag. Al kan je natuurlijk ook gewoon weer dezelfde gebruiken als waarmee je al aan het rijden was.

Onrush beschikt over een best uitgebreide campaign mode, met kampioenschappen verdeeld over meerdere events. Om dit alles uit te spelen heb je ongeveer een goede tien uur nodig. Toch is dit echter niet hetgeen waarin de game uitblinkt. Zoals je uit de beschrijving van de gameplay al kan afleiden leent deze game zich perfect voor online gaming. Het is dan ook op dat vlak dat de game weet te overtuigen. Niets is leuker dan online samen met enkele vrienden andere teams af te maken. Want zeg nu zelf, het is toch altijd leuker om echte spelers in de vernieling te rijden inplaats van computergestuurde bots.

De game gaat helaas ook mee met de hype van loot boxes. Ja je leest het goed, deze ondingen die erg populair zijn bij ontwikkelaars zitten in deze game. Gelukkig unlocken deze enkel cosmetische items voor je personage en je wagens. Momenteel zijn er ook geen microtransacties te bespeuren, je kan ze dus enkel verkrijgen door te stijgen in level. Wanneer je een skin die je zo graag wil toch niet uit een loot box weet te halen kan je deze alsnog aanschaffen met ingame credits. Hierdoor kan je alsnog je favoriete skins snel gebruiken zonder dat je je hoop moet zetten op deze loot boxes. Gelukkig hoef je voor skins en crates niet je portefeuille open te trekken om deze te pakken te krijgen, want je kan alles via de game zelf unlocken. Hierdoor stoort het dan ook niet dat dit aanwezig is in deze game. Toch zou ik graag weer eens een ander systeem zien in games.

Op audiovisueel gebied valt er niets slechts te zeggen. De omgevingen en wagens zien er goed uit, nergens spectaculair maar zeker ook niet slecht. De muziek past perfect bij de game, je krijgt een mix van lekker rauwe muziek voorgeschoteld in diverse genre’s. Alle muziek tracks voelen op zijn plaats, en zorgen ervoor dat de actie nog intenser en spectaculairder aanvoelt. Zeker wanneer je rush gebruikt, want dan verandert de soundtrack naar een nog pittigere versie.

Conclusie

Onrush is een zeer vermakelijke en unieke arcade racer geworden. Nu ja, echt een racing game kan je deze nu ook weer niet noemen, aangezien je hier niet als eerste over de finishlijn moet zien te raken. De game is zowel offline als online leuk om te spelen, al valt de echte fun natuurlijk online te beleven. De game is dan wel niet de Motorstorm opvolger waarop sommigen hoopten, en dat is misschien maar goed ook, want nu hebben we een vermakelijke game gekregen om op los te gaan, en dan meteen ook ééntje die ook echt iets nieuws durft doen. Meer van dit graag!

Good

  • Spectaculaire events
  • Onrush durft iets nieuws te doen
  • Sterke soundtrack

Bad

  • Singleplayer kan na een tijdje gaan vervelen
  • Crashcam kan je niet skippen
  • Dunne lijn tussen succes en falen bij events/crashes
8.3

Geweldig

Jimmy "Verjim" is een gedreven gamer, met Tekken als zijn all-time favoriet. Aangevoerd door alle beschikbare soorten koffie, speelt hij elke game op zijn pad en zorgt ervoor dat zijn lezers precies weten waar games in uitblinken of net mis lopen. Overdag is hij actief bezig met fotografie, maar wanneer de schaduw valt, zal de pen van deze oprichter en hoofdredacteur genadeloos inkt doen vloeien

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password