Onerepublic werkt samen met Assassin’s Creed en brengt “Mirage” Feat. Mishaal Tamer uit

Interscope gaat in samenwerking met Ubisoft de muziek Mirage (voor Assassin’s Creed Mirage) van OneRepublic met Mishaal Tamer uitbrengen. Dit is de eerste keer dat de Assassin’s Creed® franchise samenwerkt met een artiest uit de top 50 van de wereld. Dit sluit aan bij de toewijding en inzet die door de jaren heen in de muziek van Assassin’s Creed is geïnvesteerd, wat dit jaar resulteerde in een Grammy Award. De single is verkrijgbaar op 22 september.

Het nummer en de tekst zijn mede geschreven door Ryan Tedder, songwriter en leadzanger van de band, die zich liet inspireren door het spel. Mirage (voor Assassin’s Creed Mirage) samplet ook enkele noten van de originele soundtrack van Assassin’s Creed Mirage, gecomponeerd door Brendan Angelides in samenwerking met Layth Sidiq, leadzanger en violist.

“De meeste mensen weten dit niet van mij, maar mijn band en ik zijn verstokte gamers. Ik ben al vanaf het begin een grote fan van Assassin’s Creed. Omdat ik veel in het Midden-Oosten heb getoerd, wilde ik de geest van die regio vangen en de locatie van het spel zo goed mogelijk weergeven. Ik kan niet wachten tot onze fans en fans van AC horen wat we hebben bedacht. Dit was echt een ‘pinch myself’-moment.” – Ryan Tedder (leadzanger)
Daarnaast schakelde de band een opkomende Saudische artiest in, Mishaal Tamer, die de openingsact was voor OneRepublic’s Europese zomertour 2023. Zijn stijl is geïnspireerd op Arabische muziek uit de Levant, Egypte en de Arabische Golf, naast K-pop, Indierock en Urban Latino. De interesse van beide artiesten in de Assassin’s Creed-franchise kwam tot uiting in hun laatste titel.

“Om samen met mijn muzikale helden OneRepublic op een nummer te staan dat de soundtrack vormt van mijn favoriete videogame, is een droom die uitkomt. Ik voel me vereerd om deel uit te maken van deze speciale samenwerking met OneRepublic en Assassins Creed.” – Mishaal Tamer

Assassin’s Creed Mirage wordt ontwikkeld door Ubisoft Bordeaux en is een speciale game om de 15e verjaardag van de serie te vieren. Met Mirage brengt de studio een eerbetoon aan de game waarmee het allemaal begon door een strak vormgegeven, verhaalgedreven actie-avonturenervaring te bieden in een meeslepende middeleeuwse setting in het Midden-Oosten. Assassin’s Creed Mirage vertelt een krachtig coming of age-verhaal met charismatische hoofdpersonen. Je speelt als Basim, een sluwe straatdief met nachtmerrieachtige visioenen, die op zoek gaat naar gerechtigheid en antwoorden en zich aansluit bij de Hidden Ones. Mirage wordt gelanceerd op 5 oktober 2023.

 

Jimmy "Verjim" is een gedreven gamer, met Tekken als zijn all-time favoriet. Aangevoerd door alle beschikbare soorten koffie, speelt hij elke game op zijn pad en zorgt ervoor dat zijn lezers precies weten waar games in uitblinken of net mis lopen. Overdag is hij actief bezig met fotografie, maar wanneer de schaduw valt, zal de pen van deze oprichter en hoofdredacteur genadeloos inkt doen vloeien

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password