OnePlus organiseert uniek hindernissenparcours in Roblox

Wereldwijd technologiebedrijf en smartphoneproducent OnePlus slaat de handen ineen met Pukkelpop en Proximus om een hindernissenparcours te organiseren in de populaire online game Roblox. Het unieke parcours van OnePlus maakt onderdeel uit van de virtuele versie van het festival. Op deze manier kunnen jonge fans genieten van de energie en sfeer van Pukkelpop, ongeacht hun fysieke locatie. Dit sluit naadloos aan op het motto van OnePlus om de wereld innovatieve mogelijkheden te bieden op het gebied technologie en verder te gaan dan de status quo. Op het digitale festivalterrein staan nog tal van andere leuke playgrounds met unieke fauna & flora, gave minigames en uiteraard ook muziek.

OnePlus

Roblox is een game die wereldwijd miljoenen, voornamelijk jonge, gebruikers verenigt in virtuele werelden en minigames. De game biedt de mogelijkheid om met anderen te communiceren en creatieve content te delen. Door de samenwerking met Roblox kan Pukkelpop een geheel nieuwe dimensie van interactie en plezier aanbieden. De virtuele versie van Pukkelpop in Roblox biedt een gratis speelervaring. Het heeft een eigen identiteit, maar bevat ook vertrouwde Pukkelpop-elementen zoals de kenmerkende vlaggen, verschillende podia en zelfs een backstagezone. Bezoekers kunnen met hun virtuele avatars rondlopen op het festivalterrein, waar ze op verschillende plekken worden uitgedaagd voor en door diverse amusante minigames.

Roblox is voornamelijk populair onder prille tieners en frisse twintigers, waardoor het perfect aansluit op een belangrijke doelgroep van het festival. “Pukkelpop is vaak het eerste festival waar jongeren naartoe gaan”, vertelt woordvoerder Frederik Luyten. “Voor hen en de jongere pre-Pukkelpoppers is dit een leuke manier om kennis te maken met alles waar Pukkelpop voor staat. Zelfs wanneer je nog niet naar het echte festival kan of mag komen. En waar we in de ‘echte wereld’ op de eerste plaats een muziekfestival zijn, is er in de virtuele omgeving nog iets meer aandacht voor het speelse.”

Eerste virtuele headliner: ISE
De muziek blijft nadrukkelijk aanwezig en de jonge Limburgse ISE krijgt de eer om de eerste avatarshow te geven in de virtuele Pukkelpop-wereld. Ze won overtuigend de open call van Pukkelpop en kreeg haar eigen, unieke mo-cap avatar voor de allereerste virtuele showcase. Op zaterdag 19 augustus gaat deze performance in Roblox in première en speelt ISE ook live in de gloednieuwe E-rena op Pukkelpop.

“We zijn en blijven een festival waar muzikaal talent alle kansen krijgt. Met dit initiatief hopen we artiesten ook warm te maken voor nieuwe kanalen en bieden we hen de mogelijkheid hun verhaal te vertellen op een manier die thuishoort in de leefwereld van Gen Z en binnenkort Alpha. Met een digitale revolutie in volle expansie is het logisch dat we daar als festival mee experimenteren. Dat past trouwens helemaal bij het DNA van Pukkelpop”, aldus Luyten.

Sterke partnerships
De virtuele Pukkelpop-wereld is het resultaat van de intense samenwerking met Proximus en digitale ontwikkelaar yondr.

Proximus en Pukkelpop kijken van oudsher terug op een solide partnership en zijn verheugd om samen de eerste virtuele Pukkelpop te lanceren. Proximus is hiermee niet aan haar proefstuk toe. Na het succes van de Proximus Fiber Hyper Run-campagne in Fortnite eerder dit jaar, toont het bedrijf andermaal zijn expertise in de metaverse. Dit project past perfect binnen de Think Possible-cultuur van Proximus, waar innovatie en samenwerking centraal staan om festivals voor iedereen toegankelijk te maken.

Proximus wil de ideale bondgenoot zijn voor gamers die streven naar een ongeëvenaarde game-ervaring. Met Fiber’s ultrahoge snelheden en minimale latentie wordt deze zoektocht nu naar een hoger niveau getild. De samenwerking met Pukkelpop in Roblox bevestigt de toewijding van Proximus om mensen met elkaar te verbinden door middel van innovatieve technologieën.

Ook ontwikkelaar yondr kijkt zeer tevreden terug op dit project. Met deze multi-branded-wereld, in combinatie met een avatar concert, wordt wereldwijd een uniek concept in de markt gezet. In de toekomst moeten marketeers zich meer richten op het opbouwen van communities om door de ruis van de ‘information overload’ heen te breken.

Net als op het echte festivalterrein zijn er in de virtuele omgeving ook verschillende creatieve partnerprojecten terug te vinden. Zo wordt het uitkijken naar het hindernissenparcours van smartphoneproducent OnePlus, de groenten-zoektocht van healthy food specialist Foodmaker en achterop springen bij de ‘Frikandel XXL’ van snackfabrikant Van Reusel.

Tot slot linken is er het e-paviljoen van Plan International Belgium, waar jongeren op een laagdrempelige manier kunnen leren over grensoverschrijdend gedrag in virtuele werelden en vooral hoe ze daarmee kunnen omgaan. “Een lovenswaardig initiatief waarmee we onze eigen We Care A Lot policy ook virtueel willen bekrachtigen”, besluit Frederik Luyten.

Praktische informatie
Pukkelpop in Roblox is vanaf nu gratis beschikbaar voor alle spelers. Bezoekers van het fysieke festival kunnen het digitale festivalterrein ook komen bewonderen bij de nieuwe E-rena, naast de Food Wood-stand. Op zaterdag 19 augustus is het uitkijken naar de allereerste showcase met ISE, vanaf 19.00 uur in Roblox en de E-rena. Game on!

Jimmy "Verjim" is een gedreven gamer, met Tekken als zijn all-time favoriet. Aangevoerd door alle beschikbare soorten koffie, speelt hij elke game op zijn pad en zorgt ervoor dat zijn lezers precies weten waar games in uitblinken of net mis lopen. Overdag is hij actief bezig met fotografie, maar wanneer de schaduw valt, zal de pen van deze oprichter en hoofdredacteur genadeloos inkt doen vloeien

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password