Olympische Spelen steunen nieuw esports toernooi

Plannen om esports officieel toe te laten op de Olympische Spelen lijken voorlopig weer even opgeborgen te zijn, maar de interesse van het Internationaal Olympisch Comité voor esports blijft bestaan. Sterker nog: de organisatie achter de Olympische Spelen zet zijn schouders nu onder een nieuw esports toernooi, de Intel World Open. Daarvoor wordt, zoals je wel al kon raden, samengewerkt met Intel.

De Intel World Open voorziet een competitie in Rocket League en Street Fighter en voor elk toernooi is een prijzenpot van 250.000 dollar voorzien. De finales vinden plaats in Tokio, van 22 tot 24 juli 2020. Op 24 juli 2020 gaan de Olmpische Spelen van start.

Hoewel esports voorlopig dus nog niet van de partij zijn op de Olympische Spelen, mag deze steun van het IOC aan een esports toernooi niet onderschat worden, ook al omdat men het heeft over de “toekomst van de Olympische Spelen”.

Mandasperger is een eigenwijze levensgenieter die maar al te graag zijn mening laat weergalmen over het wereldwijde web. Gamen is een passie, net zoals schrijven. Een goed boek kan er ook altijd in, maar nogmaals, laat er passie zijn!

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password